زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

انواع چای سبز ژاپنی را بشناسید

مکمل منیزیم مگنی ول

انواع چای سبز ژاپنی را بشناسید

انواع چای سبز ژاپنی را بشناسید

در مطلب جداگانه ای درباره خواص چای سبز گفتیم. در این مطلب می خواهیم انواع چای سبز ژاپنی را بشناسیم. چای سبز در ژاپن در چهار نوع اصلی آماده می شود که بستگی به طول برگ گیاه، روش عمل آوردن و فصل برداشت دارد. در ادامه با زوم لایف همراه باشید تا با انواع مختلف چای سبز در ژاپن آشنا شوید.

شباهت ها و تفاوت های انواع چای ژاپنی

نام بسیاری از محصولات تولید ژاپن شامل کلمه ی "-cha " (چای) است و امروزه تعداد کمی از ژاپنی ها می توانند تفاوت های میان انواع مختلف چای را توضیح دهند.

برای مثال، با وجود اینکه بعضی از نوشیدنی ها چای (cha) نامیده می شوند، از برگ های چای سنتی تهیه نشده اند. گاهی ممکن است نوشیدنی‌ را با برچسب «چای» انتخاب کنید، با این تصور که چای ژاپنی است، اما زمانی که یک جرعه از آن بنوشید متوجه می شوید که یک نوشیدنی‌ کاملا متفاوت است.

انواع چای سبز به شرح زیر است:

گیوکورو (Gyokuro)

گیوکورو (Gyokuro)

این نوع برگ های چای از بالای گیاه تا شاخه ها چیده می شوند. زمانی که این چای جوشانده می شود به رنگ کاملا سبز در می آید. به دلیل این از قسمت های بالایی گیاه برداشته می شوند این نوع از چای سبز بهترین مزه و بو را دارد و همچنین بهترین گزینه از میان چای های سبز برای سلامتی است.

به علاوه تلخی کم تری دارد زیرا حاوی مقدار کمتری تانین و کافئین است و دلیل آن هم جوان بودن برگ ها چیده شده است که هنوز در حال شکفتن هستند. تنها ضعف گیوکورو قیمت بالای آن است اما همه ی ما می دانیم که بهترین راه حل برای سلامتی هیچ گاه ارزان بدست نمی آید.

سنچا (Sencha)

سنچا (Sencha)

از همان گیاه است اما برگ های این نوع از چای سبز از شاخه های میانی هستند و بزرگتر، سالخورده تر و نسبت به گیوکورو ملایمت کمتری دارند. این نوع نیز در زمان جوشاندن رنگ سبز روشنی را به وجود می آورند. طبیعتا از نوع پیشین تلخ و تند تر است. به دلیل این که از اصالت کمتری برخوردار است (شاخه های میانی) و کفئین و تانین بیشتری دارد ارزان تر است و از گیوکورو رایج تر است.

بانچا (Bancha)

بانچا (Bancha)

این نوع چای سبز از شاخه های نرم درخت چای ساخته می شود که باعث طعم تلخ و قوی آن می شود. زمانی که جوشانده شود، چایی به رنگ قهوه ای طلایی تغییر می کند. این نوع از دو نوع پیشین ارزان تر است.

ماچا (Matcha)

ماچا (Matcha)

این نوع مانده ی پودر چای سبز است که «خاک» نیز نامیده می شود. رنگ آن سبز زیبایی است و کف زیادی ایجاد می کند اما بوی کمتری از انواع برگی پیشین دارد. این نوع از چای سبز در جشن های سنتی رایج است و برخی مواقع نام چای سبز تشریفاتی را دارد. تلخی آن از انواع پیشین بسیار کمتر است بنابراین زمانی که آن را مزه می کنید به نظر شیرینی طبیعی دارد مخصوصا اگر با انواع قبل آشنا باشید.

هوجیچا (Houjicha)

هوجیچا (Houjicha)

این نوع به شکل Hojicha نیز نوشته می شود و نوع خالص چای سبز نیست. بلکه ترکیبی از چای سبز و غلات سرخ و پودر شده مانند گندم، جو یا برنج است. کیفیت و قیمت این نوع به درصد یا نسبت مقدار چای سبز به غلات بستگی دارد. نوع بهتر آن چای سبز بیشتری دارد و گران تر هستند و رنگ سبز تری در زمان جوشاندن دارند. در حالی که انواع دیگر آن با دانه های بیشتر رنگ قهوه ای طلایی دارند و ارزان تر هستند.

ژنمایکا یا گنمایچا (Genmaicha)

ژنمایکا یا گنمایچا (Genmaicha)

مانند هوجیچا این نوع نیز چای سبز خالص نیست. این نوع ترکیبی از چای سبز و برنج قهوه ای سرخ شده است. با خیساندن آن رنگ چای به زرد طلایی در می آید. و به دلیل برنج قهوه ای موجود در آن، مزه و بویی دلنشین دارد.

چای سبز بدون کافئین

این نوعی خاص از چای سبز نیست اما ارزش ذکر در این مطلب را دارد. هر کدام از انواع بالا می تواند بدون کافئین عرضه شود.

کانال تلگرام زوم لایف
توجه: مطالب موجود در مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود