زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

رایج ترین دلایل جدایی زوج ها و راه های پیشگیری از آن

رایج ترین دلایل جدایی زوج ها و راه های پیشگیری از آن

رایج ترین دلایل جدایی زوج ها و راه های پیشگیری از آن

امروزه یکی از مهم‌ترین تصمیماتی که هر فرد مخصوصا یک جوان باید در طول زندگی خود بگیرد تصمیم به ازدواج می‌باشد، ازدواج یک نکاح و یک پیوند زناشویی است که موجب همدلی و متحد شدن زن و مرد می‌شود و همچنین موجب می‌شود زن و مرد تشکیل خانواده دهند. اما امروزه در دادگاه‌ها و دادسرا‌ها شاهد زوجینی هستیم که به خاطر مشکلات اقتصادی، مشکلات خانوادگی، مشکلات عاطفی و... در حال جدا شدن هستند طبق تحقیقات انجام شده در طی سال‌های اخیر آمار طلاق روز به روز نسبت به آمار ازدواج در حال افزایش پیدا کردن است و درصد بیشتر این آمار به دلیل مشکلات اقتصادی و مشکلات اجتماعی در بین زوجین می‌باشد.

در این مطلب قصد داریم که رایج‌ترین دلایل جدایی زوجین و همچنین پیشگیری از طلاق را برای شما عزیزان بیان کنیم تا بتوانید به صورت آگاهانه تصمیم برای ازدواج و یا طلاق بگیرید پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

مرسوم ترین دلایل جدایی زوج ها چیست؟

عدم شناخت کافی از یکدیگر

طبق تحقیقات انجام شده مهم‌ترین عاملی که باعث می‌شود بیشتر زوجین از یکدیگر جدا شوند و زندگی زناشویشان به پایان برسد عدم شناخت یکدیگر قبل از ازدواج می‌باشد. همان طور که قبلا هم اشاره کردیم مشکلات مالی، مشکلات عاطفی و خانوادگی در جدایی زوجین دخیل هستند، اما مهم‌ترین موضوع عدم شناخت کافی شریک زندگی می‌باشد وقتی در هنگام ازدواج از طرف مقابل خود شناخت کافی وجود نداشته باشد و بدون آگاهی از اخلاق  و شخصیت فرد مقابل، تن به ازدواج داده می‌شود در انتها زندگی مشترک منجر به جدایی و طلاق خواهد شد.

نداشتن تفاهم با یکدیگر

یکی دیگر از معضلاتی که امروزه  بیشتر زوجین با آن درگیر هستند درک نکردن یکدیگر و بزرگ کردن اختلافات کوچک است، زیرا نداشن مهارت شنیداری و دیداری و همچنین درک نکردن شرایط یکدیگر در زندگی زناشویی منجر به طلاق و جدایی می‌شود، پس بهتر است قبل از ازدواج کردن با یک مشاور ازدواج با تجربه جهت انتخاب درست‌تر شریک زندگی در ارتباط بود.

سرد شدن و تکراری شدن زوجین برای یکدیگر

یکی دیگر از رایج‌ترین دلایل جدایی زوج‌ها تکراری شدن زن و شوهر برای یکدیگر می‌باشد. یک رابطه عاشقانه و عاطفی احتیاج به مراقبت و رسیدگی دارد، اما اگر زوج‌ها به یکدیگر بی‌تفاوت باشند و نسبت به یکدیگر سرد شوند همین امر موجب طلاق و جدایی زوجین می‌شود. در صورت چنین مشکلی باید به یک مرکز مشاوره طلاق در تهران مراجعه کرد و این مشکل را با مشاور طلاق در میان گذاشت تا مشاور بتواند راهکارهای مناسبی برای مشکلات عاطفی ارائه دهد.

دخالت‌های خانواده و اطرافیان

بسیاری از مشکلات و اختلافات زوجین بر می‌گردد به دخالت‌های بیجا خانواده‌ها که بیشتر این دخالت‌ها به دلیل وابستگی دختر و پسر به خانواده می‌باشد. در زندگی زناشویی مهم‌ترین مسئله مدیریت کردن مشکلات زندگی با یکدیگر می‌باشد، که دخالت خانواده‌ها موجب عدم مستقل بودن زوجین می‌شود و همین امر موجب اختلاف بین زن و مرد شده و در نهایت طلاق و جدایی را به همراه دارد.

مسائل مالی

براساس تحقیقات انجام شده فقر، تنگ دستی و بیکار بودن مرد یکی از رایج‌ترین دلایل جدایی زوجین می‌باشد، بطور کلی افرادی که از لحاظ مالی و اقتصادی بسیار ضعیف و سطح پایین هستند زندگی مشترکشان بیشتر در معرض طلاق قرار می‌گیرد.

سطح تحصیلات زوجین

یکی دیگر از عوامل طلاق بین زوجین سطح تحصیلات زن و مرد می‌باشد، مسلما کسی که تحصیلات بالاتری دارد استاندار‌های متفاوت‌تری را  برای شریک زندگی خود در نظر می‌گیرد. پس سطح تحصیلات زن و مرد در زندگی زناشویی و اختلافات طبقاتی بسیار حائز اهمیت است. این مسئله بیشتر درمورد بانوان صدق می‌کند، زیرا بانوان تمایل دارند که همسر خود را از لحاظ تحصیلات هم سطح خود و یا بالاتر از خود انتخاب کنند.

خیانت کردن زوجین

در گذشته زن و مرد به ازدواج و تعهدی که بین آنها شکل می‌گرفت بسیار پایبند بودنند اما امروزه بیشترین چیزی که در بین اکثر زوجین اهمیت ندارد متعهد بودن به عهد و پیمانی است که بین زن و مرد شکل گرفته است و همین امر موجب خیانت می‌شود، زمانی خیانت شکل می‌گیرد که زوجین اعتماد به یکدیگر را از دست بدهند و رابطه میان آنها کمرنگ و خدشه‌دار شده باشد. در صورت چنین مشکلی باید به مشاور طلاق مراجعه کرد تا مشاور بتواند تشخیص دهد بهترین زمان برای طلاق چه موقعی می‌تواند باشد.

عوامل و دلایل جدایی بین زوجین زیاد هستند اما ما در اینجا به مهم‌ترین و رایج‌ترین دلایل جدایی بین زوجین پرداختیم و مرسوم‌ترین عوامل طلاق را برای شما مطرح کردیم.

آسیب ها و پیامدهای بعد از طلاق

آسیب ها و پیامدهای بعد از طلاق

مسلما طلاق گرفتن پیامد‌ها و آسیب‌های جبران ناپذیری را به دنبال دارد که عبارتنداز:

  • داشتن استرس و اضطراب برای زوجین
  • وارد شدن صدمات روحی و روانی به زن و مرد
  • تضعیف کردن روحیه و صدمات جبران ناپذیر به فرزندان
  • ایجاد افسردگی و پرخاشگری در فرزندان
  • وارد کردن فشارهای روحی و روانی به خانواده‌ها
  • ایجاد کردن تشنج و درگیری بین خانواده‌ها
  • بر هم زدن آرامش ذهنی فرزندان
  • داشتن ترس از آینده نا معلوم
  • مشکلاتی مانند ازدواج کردن مجدد
  • قضاوت و دیدگاه‌های منفی اطرافیان

عوامل کاهش دهنده و پیشگیری از طلاق

عوامل کاهش دهنده و پیشگیری از طلاق

عواملی که در پایین برای شما ذکر می‌کنیم می‌تواند از مهم‌ترین عوامل برای پیشگیری از طلاق و یا کاهش طلاق در جامعه باشد که عبارتنداز:

  • ازدواج کردن بر روی عقل و منطق نه از روی احساسات
  • مراجعه به مراکز مشاوره خانوادگی و مشاوره قبل ازدواج
  • درک کردن طرف مقابل و صحبت کردن و گوش دادن به نیازهای یکدیگر
  • حل کردن سوتفاهم‌ها با صحبت کردن بدون مداخله خانواده‌ها
  • رعایت کردن حریم خصوصی همسر
  • گذاشتن احترام به یکدیگر
  • ارزش قائل شدن برای طرز فکر و تفاوت‌های یکدیگر
  • داشتن صداقت در طول زندگی
  • اجازه دخالت ندادن به اطرافیان و خانواده در زندگی مشترک
  • کم کردن توقعات و حذف تشریفات اضافی
  • درک کردن همسر از لحاظ مسائل جنسی و جسمی

با توجه به مطالب بالا که برای شما بیان کردیم پیشامد‌ها و آسیب‌هایی که ممکن است طلاق به خانواده و افراد خانواده وارد کند و همچنین ممکن است که آثار روحی و روانی جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد برای پیشگیری از آن، زوجین باید جهت بهتر شدن زندگی خود  به یک مشاوره خانواده مراجعه کنند تا مشاور بتواند با آموزش مهارت زندگی و حل مشکلات زناشویی زوجین را از گرفتن طلاق منصرف کند.

اگر مشکل و یا مسئله‌ای در زندگی دارید که به یک روانشناس و یا یک مشاور خانواده نیاز است، می‌توانید به صورت آنلاین با مشاورین و روانشناسان مجرب و باتجربه کلینیک پیروزی (https://clinicpiroozi.com) در ارتباط باشید، مشاورین کلینیک پیروزی در هر ساعاتی از شبانه روز پاسخگوی شما عزیزان هستند.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود