زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

صفر تا صد مراحل طلاق توافقی

صفر تا صد مراحل طلاق توافقی

صفر تا صد مراحل طلاق توافقی

زندگی متأهلی با تمام سختی‌ها و مشکلاتی که متوجه آن است، زیبایی‌های خاص خود را دارد. تشکیل خانواده از ارکان اصلی حفظ و دوام بشریت است و یک زوج می‌توانند با وجود تمام تفاوت‌ها در کنار هم یک زندگی شیرین را بسازند.

در واقع همین تفاوت‌هاست که زندگی را شیرین‌تر می‌کند. با این حال گاهی زوجین به دلایل متعددی نمی‌توانند با تفاوت‌های یک دیگر سازش کنند و به مشکل می‌خورند. در چنین شرایطی طلاق به عنوان یک راه‌حل پیش روی زوجین قرار می‌گیرد. هر چند هیچ کسی نسبت به طلاق احساس خوبی ندارد؛ اما گاهی این تنها راهی است که به زوجین کمک می‌کند تا خود واقعی‌شان را پیدا و حفظ کنند، از ارزش‌هایشان دور نشوند. در این مطلب راجع به مراحل طلاق به خصوص مراحل طلاق توافقی صحبت خواهیم کرد.

مراحل طلاق

پیش از اینکه راجع به طلاق توافقی و مراحل آن صحبت کنیم، لازم است مختصری راجع به اهمیت پیگیری مراحل قانونی طلاق بپردازیم. طلاق از هر نوعی که باشد، طبیعتا یک فرآیند قانونی خاصی دارد و اگر بر اساس آن پیش بروید، اجرای حکم طلاق برایتان سریع‌تر انجام می‌شود.‌ قانون طلاق پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و جوانب زیادی در اجرای حکم آن مورد توجه قرار می‌گیرد. به عنوان مثال: اینکه درخواست طلاق از جانب چه کسی است؟ یا چه نوع صیغه‌ای بین زوجین جاری شده است. این پیچیدگی‌ها در مراحل طلاق و عدم آگاهی کامل افراد از این مراحل و شرایط طلاق، اینگونه ایجاب می‌کند که زوجین برای پیشبرد این هدف مشترک یا گاهی غیرمشترک از وکیل طلاق کمک بگیرند. در این راستا انتخاب بهترین موسسه حقوقی به شدت مورد توجه قرار می‌گیرد.

طلاق توافقی

طلاق توافقی همان طور که از نام آن مشخص است یکی از انواع طلاق است که بر اساس درخواست افراد به این نام شناخته می‌شود. حتما می‌دانید که در این نوع طلاق، طرفین یک درخواست مشترک دارند و باید در مسائل مختلفی از جمله مهریه، حضانت فرزند، نفقه و ... به یک اتفاق نظر برسند و توافق داشته باشند. با توجه به اینکه در این نوع طلاق، طرفین رضایت دارند، مراحل طلاق با سرعت بیشتری سپری می‌شود. اولین شرط در طلاق توافقی، همان توافق زوجین است. پس از آن نیز مسئله مهریه مطرح می‌شود. در نظر داشته باشید منظور از توافق بر سر مهریه صرفا بخشیدن کامل آن نیست؛ اما در قانون طلاق توافقی چنین آمده است که دادگاه هر توافقی که بر سر مهریه انجام شده است را می‌پذیرد. در ادامه راجع به مراحل این نوع طلاق صحبت می‌کنیم.

مراحل طلاق توافقی

همانطور که گفتیم طلاق توافقی مراحل خاصی دارد که باید زوجین برای اجرای حکم طلاق این مراحل را پشت سر بگذارند. سپری کردن این مراحل با کمک مشاوره یک موسسه حقوقی متخصص، بهتر و سریع‌تر خواهد بود. در این راستا موسسه حقوقی دادسو انتخاب ایده‌آلی برای شما خواهد بود. در ادامه مراحل طلاق توافقی را به صورت مختصر شرح می‌دهیم.

  • اولین مرحله در طلاق توافقی فراهم ساختن شرایط طلاق است. در واقع زوجین باید به کمک وکیل طلاق یا بدون وکیل بر سر موضوعاتی که در بندهای قبل اشاره کردیم، به توافق برسند. در این مرحله باید مشخص شود دریافت حقوق مالی یا بخشیدن آن به چه صورت است و چه زمانی، چگونه باید پرداخت شود؟ هر چند توافق طبق رضایت زوجین انجام می‌شود؛ اما باید مورد قبول دادگاه باشد.

  • در مرحله بعدی زوجین باید در سامانه ثبت اطلاعات زوجین ثبت‌نام کنند و مراحل غربالگری را پشت سر بگذارند.

مراحل طلاق توافقی

  • پس از آن باید در جلسات مشاوره اجباری شرکت کنند و گواهی عدم انصراف از طلاق را دریافت کنند.

  • سپس باید دادخواست طلاق توافقی را ثبت کنند.

  • پس از این مراحل طلاق توافقی باید بارداری یا عدم باردی زوجه مشخص شود. در این مرحله تنها اقرار زوجه در دادگاه کافی است؛ اما برای جاری شدن صیغه طلاق در دفترنامه باید مدارک پزشکی مبنی بر عدم بارداری ارائه شود. البته اگر باکرگی یا یائسگی زوجه اثبات شود، به این آزمایشات و گواهی نیازی نیست.

  • پس از آن باید چندین جلسه در دادگاه شرکت کنید و گواهی عدم امکان سازش را دریافت کنید.

  • در نهایت زوجین بر اساس حکم دادگاه به دفتر طلاق مراجعه می‌کنند و صیغه طلاق بین آن‌ها جاری می‌شود.

مدارک طلاق توافقی

طلاق توافقی یک فرآیند حقوقی و قانونی است و باید مدارک هویتی خود را در دست داشته باشید. برای این طلاق به شناسنامه و کارت ملی زوجین، توافق‌نامه زوجین، سند ازدواج، گواهی عدم بارداری، گواهی عدم سازش و شرح آزمایشات پزشکی لازم است. در نظر داشته باشید اگر حق طلاق با خانم است، باید وکالت‌نامه محضری طلاق داشته باشد. اگر مدارک لازم برای طلاق از جمله سند ازدواج در دسترس نباشد یا مفقود شده باشد، باید به دفتر ازدواج خود مراجعه کنید و رونوشتی از این سند را تهیه کنید. ناگفته نماند گواهی عدم سازش تنها سه ماه اعتبار دارد.

وکیل طلاق توافقی

شما می‌توانید برای سپری کردن مراحل طلاق توافقی از یک وکیل کمک بگیرید و با دادن وکالت به وکیل خود از حضور در دادگاه معاف شوید. ضمن اینکه وکیل به شما کمک می‌کند مراحل طلاق را سریع‌تر پشت سر بگذارید. وکیل باید از جانب شما وکالت‌نامه رسمی داشته باشد و تمامی مدارک شما را در اختیار قرار دهد. این وکالت‌نامه در سامانه ثنا ثبت می‌شود و شما می‌توانید نسبت به پیشرفت فرآیند طلاق اطمینان داشته باشید. برای اینکه از تخصص و مهارت وکیل رسمی خود اطمینان داشته باشید، توصیه می‌کنیم از وکلای خبره و کار بلد موسسه دادسو کمک بگیرید. وکلای دادسو به تمام روند مراحل طلاق آشنایی دارند و مراحل دادرسی آن را سریع‌تر انجام می‌دهند.

وکیل طلاق توافقی

جمع‌بندی

در این مطلب راجع به طلاق توافقی، شرایط، مراحل و مدارک طلاق توافقی صحبت کردیم. آنچه در این نوع طلاق واضح و روشن است، توافق زوجین در مورد موضوعات مختلف مانند مهریه، نفقه و حضانت فرزند است. دادگاه در طلاق توافقی هر آنچه که زوجین بر سر آن به توافق رسیده‌اند را می‌پذیرد. ضمن اینکه با ارائه جلسات مشاوره تمام تلاش خود را مبنی بر ادامه زندگی مشترک زوجین انجام می‌دهد؛ اما در کل مراحل طلاق توافقی خیلی سریع‌تر پیش می‌رود. موکلین متخصص در موسسه حقوقی دادسو در این مسیر به زوجین کمک می‌کنند که صیغه طلاق آن‌ها سریع‌تر سپری شود.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی‌شود