آیا می توان در 2 جلسه دادگاه طلاق گرفت؟

آمار بالای پرونده هایی که در دادگاه خانواده مطرح می شود مربوط به دعاوی طلاق است. پیگیری و رسیدگی به پرونده های طلاق و تعداد جلسات آن به نوع دادخواست زوجین و این که طرح دعوی از طرف کدام یک از آن ها باشد بستگی دارد. البته طلاق توافقی نیز نوع دیگری از طلاق می باشد که روند و مراحل آن در مقایسه با طلاق از طرف مرد و یا زن آسان تر و کوتاه تر است. در حالت کلی برای تسریع در روند پرونده های طلاق بهتر است که از وکیل طلاق در تهران کمک بگیرید.
مجله وکیل چی در این مقاله قصد دارد موضوع آیا می توان در 2 جلسه دادگاه طلاق گرفت؟ را مورد بررسی قرار دهد. دعوت می کنم برای کسب اطلاعات در این زمینه تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
مراحل طلاق از طرف مرد
براساس ماده 1133 قانون مدنی حق طلاق با مرد است و هر زمان که مرد بخواهد بدون ذکر دلیل موجه می تواند دادخواست طلاق از طرف مرد را به دادگاه ارائه دهد. در این نوع از طلاق عدم رضایت زن هیچگونه تاثیری در صدور حکم نهایی ندارد و تنها موجب طولانی تر شدن روند طلاق در دادگاه خواهد شد. در طلاق از طرف مرد، حقوق مالی زن باید به صورت تمام و کمال توسط مرد پرداخت شود و برخلاف تصور برخی افراد داشتن حق طلاق از طرف مرد هرگز دلیل برای عدم پرداخت مهریه به زوجه نخواهد بود.
در پاسخ به این سوال که آیا در 2 جلسه دادگاه می توان طلاق گرفت؟ در مورد طلاق از طرف مرد باید گفت که بعد از ارائه دادخواست طلاق از طرف مرد و پرداخت حقوق مالی زن، گواهی عدم امکان سازش صادر می شود و زوج به مدت 3 ماه از تاریخ صدور این گواهی فرصت دارد تا برای اجرای رسمی طلاق به دفترخانه مراجعه کند در غیر این صورت رای صادره اعتبار خود را از دست می دهد.
در پرونده طلاق امکان اعتراض سه مرحله ای وجود دارد و با هر بار اعتراض از طرف زن روند طلاق طولانی تر شده و یک سال به طول می انجامد؛ لذا مدت زمان طلاق از طرف مرد به اعتراض زوجه بستگی دارد که از 3 ماه الی یک سال به طول می انجامد.
مراحل طلاق از طرف زن
طلاق از طرف زن بسیار سخت و زمانبر می باشد و زن تنها در صورت ارائه دلایل و مدارک قابل اثبات در دادگاه می تواند حکم عدم سازش را دریافت کند. برای انجام این نوع طلاق در مرحله اول ابتدا دادخواست طلاق در دفاتر خدمات قضایی ثبت شده و پرونده به شعبه نزدیک دادگاه خانواده براساس آدرس درج شده در دادخواست ارجاع داده می شود.
دادگاه براساس تعداد پرونده های مشابه که در نوبت رسیدگی قرار دارند زمانی را برای حضور طرفین و رسیدگی به درخواست طلاق تعیین و به زوجین اعلام می کند. در این نوع طلاق حضور وکیل طلاق جهت دفاع از دادخواست زن و ارائه ادله قابل اثبات الزامی می باشد که برای پیدا کردن وکیل متخصص طلاق توصیه می کنیم به مجله وکیل چی (vakilchi.com) مراجعه کنید.
آیا می توان در 2 جلسه دادگاه طلاق گرفت؟ در پاسخ به این سوال در خصوص طلاق از طرف زن باید گفت که تعداد جلسات براساس ادله و مدارکی که توسط وکیل در دفاع از دادخواست زن به دادگاه ارائه می شود ممکن است متفاوت باشد. اما در حالت کلی طلاق از طرف زن دارای روند پیچیده و سختی بوده و مدت زمان طولانی برای صدور حکم عدم سازش به طول می انجامد.
مراحل طلاق توافقی چقدر است؟
این نوع از طلاق به دلیل این که طرفین هر دو برای جدایی توافق دارند جزو طلاق های آسان به شمار می آید. البته زوجین باید قبل از ارائه دادخواست طلاق در مورد تمامی مسائل مالی و غیر مالی از قبیل مهریه، نفقه، حضانت، استرداد جهیزیه و غیره به توافق رسیده باشند و توافقنامه مکتوب خود را که در یکی از دفاتر اسناد رسمی ثبت کرده اند به دادگاه ارائه دهند.
دادگاه خانواده توافقنامه میان طرفین را قبول کرده و بعد از انجام روال قانونی برای پیگیری طلاق توافقی، گواهی عدم سازش را برای آنان صادر می کند. براساس قانون جدید طلاق جلسه مشاوره خانواده در طلاق توافقی نیز اجباری اعلام شده و این مورد تا حدودی در طولانی شدن روند این نوع طلاق تاثیرگذار بوده است.
در پاسخ به سوال آیا می توان در 2 جلسه دادگاه طلاق گرفت؟ در مورد طلاق توافقی باید چنین بیان کرد بعد از اتمام جلسات مشاوره خانواده در صورتی که طرفین همچنان برای تصمیم خود قاطع باشند زوجین نامه ای را برای ارائه به دادگاه دریافت کرده و می توانند حکم عدم سازش خود را دریافت کنند. جهت تسریع در روند مربوط به طلاق توافقی می توانید پیگیری امور را به وکلای متخصص طلاق بسپارید.
عوامل موثر در مدت زمان طلاق
در مدت زمان طلاق عوامل موثری تاثیرگذار خواهد بود که نوع درخواست طلاق یکی از عوامل مهم آن ها می باشد. به عنوان مثال همانطور که پیشتر نیز گفتیم روند رسیدگی به طلاق توافقی در مدت زمان کوتاه تری به اتمام می رسد ولیکن درخواست طلاق از طرف زن بسیار طولانی بوده و زوجه باید بتواند ادله قابل اثباتی را به دادگاه ارائه دهد که بررسی هر کدام از این ادله نیز در زمان روند پرونده تاثیرگذار خواهد بود.
آیا می توان با حضور وکیل در 2 جلسه دادگاه طلاق گرفت؟
تعداد جلساتی که برای پیگیری پرونده های طلاق در دادگاه تعیین می شود به نوع درخواست از طرف هر کدام از زوجین بستگی دارد که بهره مندی از حضور وکیل در این جلسات می تواند تاثیر بسزایی در تسریع روند پرونده داشته باشد. البته ذکر این نکته نیز لازم است که برخی از مراحل طلاق مانند شرکت در جلسات مشاوره اجباری بوده و این مورد خود موجب طولانی تر شدن روند طلاق خواهد شد.
لذا در پاسخ سوال آیا می توان در 2 جلسه دادگاه طلاق گرفت؟ تنها در نوع درخواست طلاق توافقی و پشت سر گذاشتن مراحل پرونده مانند شرکت در جلسات مشاوره خانواده و دریافت گواهی عدم بارداری در صورتی که زوجین توافقنامه کتبی به دادگاه ارائه داده باشند و هچنین با حضور وکیل طلاق می توانند در 2 جلسه از دادگاه حکم عدم سازش را دریافت کنند.
کلام آخر
در این مقاله اطلاعات لازم در مورد این که آیا می توان در 2 جلسه دادگاه طلاق گرفت؟ را در اختیار شما عزیزان قرار دادیم، برای کوتاه تر شدن روند دادرسی پرونده های طلاق لازم است که حتما از وکیل متخصص طلاق با مراجعه به مجله وکیل چی کمک بگیرید و از این طریق پیگیری پرونده طلاق بدون مواجه با هرگونه مشکل حقوقی به سرانجام می رسد. در صورت هرگونه انتقاد و پیشنهاد می توانید از طریق سایت وکیل چی با ما در ارتباط باشید.
