زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

5 نکته از مراقبت های بعد از عصب کشی دندان

5 نکته از مراقبت های بعد ازعصب کشی دندان

5 نکته از مراقبت های بعد ازعصب کشی دندان

ما در این مقاله سعی داریم 5 مورد از مراقبت های دندان بعد از عصب کشی را برای شما عزیزان معرفی نماییم. همه ما ممکن است در اثر عوامل مختلفی دچار دندان درد شویم. این درد اگر به بخش های داخلی دندان نفوذ کند باید عصب کشی صورت بگیرد. مطمعئنا این درد علاوه بر این که بر تغذیه افراد تاثیر منفی خواهد داشت، زندگی روزمره را نیز مختل می کند. بیشتر درد ها مربوط به ریشه دندان است برای درمان این درد می توانید به دکتر عصب کشی در تهران مراجعه کنید و برای کسب اطلاعات بیشتر از سایت ایران دنتال و همچنین پزشکا، دندانپزشکا ، جراحتو استفاده نمایید.

عصب کشی چیست؟

عصب کشی دندان یا روت کانال یک پروسه دندان پزشکی است که بخش های داخلی و نرم دندان یا پالپ را از بین می برد. پالپ از اعصاب و عروق خونی ساخته شده است که به رشد دندان کمک می کند. عصب کشی به شما کمک می کند که بدون کشیدن دندان از عفونت و درد دندان خلاص شوید وبه آسانی از دندان خود برای جویدن غذا استفاده کنید. در عصب کشی دندان را از باکتری و عفونت تمیز می کنند و سپس آن را پر می کنند.

چه زمان به عصب کشی نیاز داریم؟

همان طور که در بالا گفتیم، عصب کشی زمانی انجام می شود که قسمت های داخلی دندان دچار آسیب شده باشد و پالپ دندان بین رفته باشد، در این صورت بخش بالایی دندان باقی مانده است. بهترین روش برای حفظ ساختار دندان عصب کشی است. علت های نیاز به عصب کشی دندان شامل موارد زیر است:

  • پوسیدگی عمیق دندان و درمان حفره های آن
  • به وجود آمدن ترک در ندان
  • شکسته شدن دندان در اثر تصادف و یا هر حادثه ی دیگر
  • انجام دادن چندین پروسه درمان روی یک دندان
  • احساس درد متوسط یا شدید در دندان
  • تورم و احساس گرما در لثه

مراحل عصب کشی دندان

اولین مرحله در عصب کشی تمیز کردن، برداشتن پوسیدگی در قسمت عاج دندان و دسترسی به کانال های دندانی در ریشه دندان به منظور انجام عصب کشی است.

در مرحله ی بعدی عصب کشی، کانال ها تمیز شده و بافت نرم و بدون باکتری خواهند داشت. پاکسازی کانال ها در ریشه ی دندان به وسیله ی فایل صورت می گیرد.

در این مرحله کانال های تمیز شده، پر خواهند شد. موادی که در پر کردن کانال استفاده می شود با بافت نسوج که با انسان سازگاری کامل داشته و هیچگونه آسیبی به دندان نمی زنند.

معمولا در این مرحله از عصب کشی یک عکس رادیو گرافی از دندان گرفته می شود که وضعیت کانال ها بررسی شود.

پس از پر کردن کانال ها دندان را پانسمان کرده و ادامه ی عصب کشی در جلسات بعدی انجام می شود و برای کاهش درد داروهای مسکن و ضد التهاب برای بیماران تجویز می شود.

مرحله ی آخر درمان پر کردن تاج دندان است. این مرحله مهم ترین مرحله است که معمولا نادیده گرفته می شود . برای جلوگیری از آسیب و شکستگی های دندان حتما تاج دندان را پر نمایید.

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان

  • بعد از عصب کشی، دهان تا چند ساعت بی حس است و در این زمان باید از غذا خوردن اجتناب کنید.
  • بعد از رفع بی حسی در صورت داشتن درد از دارو های مسکن به طور منظم استفاده کنید تا احساس درد کمتری داشته باشید.
  • پانسمانی که در محل زخم وجود دارد را جا به جا نکنید تا زمانی که دندانپزشک آن را خارج کند.
  • مسواک زدن در شب اول مشکلی ندارد فقط مراقب باشید فشاری به دندان عصب کشی شده وارد نشود.
  • اگر تورم وجود داشت می توانید برای کاهش درد از کمپرس یخ استفاده کنید.

عوارض عصب کشی دندان

عصب کشی دندان یک روش برای ترمیم دندان های آسیب دیده است، اگر عصب کشی دندان به صورت صحیح انجام نشود یا مراقبت های لازم انجام نشود دچار عوارض زیادی خواهید شد.

عدم امکان حذف ریشه

شاید نتوان این مورد را جزء عوارض عصب کشی دندان عفونی دانست، اما نیاز است که اطلاعاتی در مورد این موضوع داشته باشیم. دندانپزشکان نمی توانند ضمانت کنند که کل بافت مرده دندان را خارج کنند چون ساختار دندان حاوی میکروتوبول هایی است که از میان آن ها عفونت عبور نمی کند و نمی توان با ابزار های دندانپزشکی این عفونت ها را خارج کرد.

عفونت دندان

عفونت دندان یکی از عوارض بعد از عصب کشی دندان است، همان طور که گفتیم، نمی توان کل عفونت دندان از کانال عصب دندان خارج کرد. بنابراین ممکن است بخشی از عفونت در دندان شما باقی بماند و می توانند رشد و گسترش پیدا کنند و حتی به بخش های دیگر بدن نیز نفوذ خواهند کرد.

احتقان سینوسی

یکی دیگر از عوارض عصب کشی دندان به وجود آمدن مشکل در سینوس ها است.سینوس ها و کانل ریشه ی دندان شما در کنار همدیگر قرار گرفته اند به همین دلیل در حین عصب کشی مقداری از مایع دهان شما به داخل غشاء بینی وارد شده و سبب عفونت سینوس می شود.

ترک خوردن دندان

دندان های عصب کشی شده نمی توانند همانند قبل قوی باشند زیرا این دندان ها با خارج کردن ریشه می میرند و دیگر بافت طبیعی ندارند، همین موضوع سبب می شود که از دندان عصب کشی شده مراقبت بیشتری داشته باشید و سعی کنید با گذاشتن روکش از شکستگی آن جلوگیری کنید.

عوارض عصب کشی دندان در بارداری چیست؟

بسیاری از بانوان باردار برای عصب کشی در دوران بارداری نگران هستند، زیرا فکر می کنند که دچار عوارض می شوند و برای جنین خطرناک است. طبق انجمن دندانپزشکی آمریکا عصب کشی دندان برای مادران باردار ایمن است، این مادران می توانند مطابق با نظر پزشک حتی از داروهای آنتی بیوتیک استفاده کنند.

عصب کشی دندان

کلام آخر

عصب کشی درمانی بسیار مناسب برای از بین بردن درد دندان ها و هم چنین حفظ ساختار دندان است زیرا عفونت را تا حدودی از بین می برد. در هنگام عصب کشی به دلیل استفاده از بی حسی موضعی شما چیزی احساس نخواهید کرد و ممکن است یک الی دو روز احساس درد داشته باشید که با استفاده از مسکن ها و مراقبت های لازم این درد رفع می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت ایران دنتال یا irandental.org مراجعه کنید، از همراهی شما عزیزان سپاس گزاریم امیدواریم بهره ی کافی را برده باشید پذیرای پیشنهادات و انتقادات شما هستیم.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود