چگونه یک رابطه سالم و آرامشبخش داشته باشیم؟

اکثر ما فکر میکنیم زمانی که فرد دلخواه و شریک عاطفیمان را پیدا کردیم، نیازی به انجام کار دیگری نیست و به خوشبختی رسیدهایم، اما باید بدانید که عاشق شدن اولین مرحله برای داشتن یک رابطه خوب و مناسب است و تازه اول راه هستید.
هر رابطهای بهمنظور بقا و اثرگذار بودن اصولی دارد که رعایت نمودن هر یک از آنها برای داشتن یک رابطه سالم ضروری است. رابطه خوب رابطهای است که به ثبات و پایداری رسیده باشد. با اطلاع از چالشهایی که ممکن است در یک رابطه عاطفی بوجود آید، میتوانید از پیش آمدن بسیاری از ناراحتیها، دلخوریها و سوءتفاهمات جلوگیری کنید. در این مقاله قصد داریم اصولی را بیان کنیم که رعایت کردن آنها، کمک میکند تا رابطهتان ماندگارتر و پرمهرتر شود.
اصول داشتن یک رابطه سالم
در ابتدای مقاله به شما بانوی خواننده عزیز پیشنهاد میکنیم که کتاب زنان زیرک را بخوانید.
کتاب زنان زیرک، راهنمایی جامع برای زنانی است که در آغاز یک رابطه و بهدنبال تحت تأثیر قرار دادن مرد مورد نظرشان هستند. شری آرگو نویسنده کتاب زنان زیرک به معرفی دو دسته از زنان با ویژگیهای رفتاری متفاوت میپردازد. او معتقد است که زیبایی ظاهری و یا داشتن مدارک دانشگاهی بالا به هیچ وجه نمیتواند باعث جلب توجه مردی شود که با او آشنا شدهاید. در کتاب زنان زیرک، شما خواهید خواند که چگونه با راهکارهایی کاربردی، مرد مورد علاقهتان را به سمت خودتان جذب کنید. بیشک، این کتاب برای زنانی که به دنبال یک رابطه بادوام هستند، میتواند بسیار مفید باشد.
اعتماد دوطرفه
رابطهای دارای دوام بیشتری است که بنای آن بر روی اعتماد دو طرف برقرار شده باشد. در صورتی که اعتماد وجود نداشته باشد رابطه به مانند ساختمانی است که از درون تهی است و هر لحظه امکان ریزش و آسیب دیدن آن وجود دارد. روشهای زیادی برای جلب و یا افزایش اعتماد وجود دارد و هر یک از طرفین میبایست به دنبال جلب اعتماد شخص مقابلش باشد و برای بقای رابطه موجود تلاش کنند نباید بار حفظ و نگهداری آن تنها بر روی دوش یک نفر باشد.
احترام دوطرفه
در یک رابطه سالم هر دو طرف به گونهای با یکدیگر رفتار و صحبت میکنند که شأن شخصیتی و انسانی یکدیگر را حفظ کنند. رابطهای سالم است که افراد مورد توهین و تحقیر قرار نگیرند و حریم خصوصی در آن رعایت شود. حریمی که در رابطه وجود دارد ارزش بالایی دارد و مهمترین دغدغه زوجین میبایست حفظ این حریم باشد، که تخریب آن صدمات جبرانناپذیری را به بنیان خانواده وارد میسازد که بعضاً ترمیم و احیای آن میتواند کاری سخت و زمانبر باشد.
علاقه و توجه دوطرفه
هر گلی برای رشد نیاز به آبیاری و مراقبت دارد. رابطه نیز نیاز به عشقورزی، محبت و توجه دارد. برخی از افراد اکثرا آقایان با این جمله که: "من محبت کلامی بلد نیستم و عشقم را با اعمال و رفتارم نشان میدهم"، از این مسئولیت شانه خالی میکنند. در هر کاری با تکرار میتوان به مهارت رسید. پس با کارهای کوچک مثل بغل کردن، بوس کردن و نوازش به طرف مقابل علاوه بر حس ارزشمندی، احساس امنیت بدهید. توجه کردن میبایست هم بصورت فیزیکی و هم بصورت روحی باشد.
گفتگوی دوطرفه
در یک رابطه سالم در هنگام مواجهه با مشکلات، زوجین با احترام و همدردی با یکدیگر صحبت میکنند و میدانند که دوری نمودن و سکوت کردن راه چاره نیست. آنها به راحتی احساسات خود را بیان میکنند و با صحبت و گفتگوی منطقی به دنبال حل مشکلات هستند. کتاب محکم در آغوشم بگیر به بیان راهکارهای عملی برای عبور از چالشهای زندگی مشترک میپردازد. با خواندن این کتاب متوجه خواهید شد که با یک گفتگوی اصولی و سازنده به راحتی میتوان مشکلات هر رابطه را حل نمود.
رشد دوطرفه
در یک رابطه سالم هر دو طرف بدنبال پیشرفت خود و البته رابطهشان هستند و همچنین به دیگری در این مسیر کمک میکنند. هر رابطهای به مرور زمان کهنه میشود و در طول زمان افراد احساس میکنند در آن رابطه گیر کردهاند و نتوانستهاند به دنبال رویاها، اهداف و آرزوهایشان بروند. هر یک از زوجین نباید سد راه پیشرفت و موفقیت طرف مقابل شوند و باید به علاقمندیها و اهداف طرف مقابل توجه و علاقه نشان دهند و او را تشویق کنند تا در مسیر پیشرفت، رشد فردی و شخصیتی قرار بگیرد.
همدردی دوطرفه
همیشه به ما گفتهاند برای عدم قضاوت و درک افراد در برخی موارد خود را جای آنها بگذارید و از زاویه دید آنها به مسائل بنگرید. انجام این مورد با شخصی که نزدیکترین ارتباط را با او دارید و شریک زندگیتان است، ضرورت بیشتری پیدا میکند. برای همدردی و درک سعی کنید مانند او فکر کنید حتی اگر نظرتان مخالف شخص مقابل است. ببینید آیا با خوشحالی او خوشحال میشوید؟ آیا با ناراحتی او شما نیز غمگین میشوید؟
حدتعادل دوطرفه
حد تعادل در رابطه باید حفظ شود. دو نفر که بسیار شبیه هم هستند در طول زمان احتمال این وجود دارد دیگر حرف زیادی برای صحبت نداشته باشند و با دانستن نظرات یکدیگر، دیگر آن تلاش اولیه برای شناخت و شنیدن نظرات هم وجود ندارد. از سویی دیگر اگر آنقدر با هم تفاوت داشته باشند، علاقهای شکل نمیگیرد و در صورت شکلگیری علاقه، ممکن است در درک هم و حفظ ارزشها و فردیت طرف مقابل به مشکلات زیادی بر بخورند. تعادل در وجه اشتراکات و تفاوتهای فردی در یک رابطه سالم وجود دارد و عقاید هر شخص محترم و باارزش است.
سخن آخر
بسیاری از زوجها پیش از اینکه رابطهشان پایدار شود و یکدیگر را به خوبی بشناسند و از چالشهای زندگی عبور کنند؛ اقدام به فرزندآوری میکنند. وجود فرزند به عنوان عضو جدید این رابطه خود دغدغههای بیشماری را به دنبال دارد. پس نیاز است حتما قبل از اقدام به بچهدار شدن با راهکارهای ذکر شده رابطه را به یک ثبات نسبی برسانید، در غیراینصورت شما به والدینی سمّی تبدیل میشوید که مشکلات و ناراحتیهایی که از قبل داشتهاید را به فرزندتان منتقل میکنید و در رابطه شما با فرزندتان اثری منفی میگذارد. کتاب والدین سمی تهیه شده توسط تیم بوکاپو در مورد رفتارهای نادرست این نوع والدین صحبت میکند و همچنین آثار مخرب این سبک رفتار بر روی فرزندان را برمیشمارد. البته مخاطب اصلی این کتاب فرزندان هستند، اما والدین نیز با خواندن آن اطلاعات مفیدی در مورد نحوه صحیح رفتار با فرزندان میآموزند و با برخی از شیوههای غلط و سمّی تربیت کودکان آشنا میشوند.
