طعم این غذاها را در سفر به شمال بچشید!

تفاوتی نمیکند که به کدام شهر شمالی ایران سفر کنید، اینجا همهچیز خوب است. آب و هوا، غذاها، طبیعت، دریا و جنگل به استقبال شما میآیند تا سفری با لحظات خوشایند و خاطرهانگیز را برای شما به ثبت برسانند.
یکی از جذابیتهای بیانتهای سفر به شمال کشور، خوردن غذاهای خوشمزهای است که عطر و طعم آن را هیچ کجا پیدا نمیکنید. حتی اگر خودتان هم دست به کار شوید تا این غذاها را در خانه آماده کنید، بازهم طعم غذاهایی که در شمال کشور میخورید فرق زیادی با دستپخت خودتان دارد.
غذاهای شمال کشور آنقدر خوب هستند که حتی رشت بهعنوان شهر خلاق غذا نامگذاری شده و به ثبت جهانی رسیده است. همچنین مازندران هم یکی از مراکز گردشگری غذا شناخته میشود. در این میان ممکن است موقع سفر به شهرهای شمالی نام برخی از غذاهای شمالی را ندانید. به همین دلیل در ادامه قصد دارم برخی از آنها را به شما معرفی کنم.
انواع کباب شمالی
اولین و جذابترین منویی که میتوانید در رستورانهای شمال کشور درخواست بدهید، انواع کبابهای شمالی است. این جان کباب ترش، شامی، گمج کباب به بهترین شکل طبخ میشود تا خاطره خوشایند و خوشمزهای برای خود و خانواده به همراه ببرید.
شامی کباب در دسته غذاهای گیلکی شناخته میشود که همراه با نان و برنج قابل سرو است. همچنین در کنار آن انواع مختلفی از مخلفات مانند سیر تازه، باقلا خام، کال کباب و ... سرو میشود. همچنین شامی کباب منطقه رودبار جزء معروفترین شامیها در گیلان است.
انتخاب دیگر شما در این سرزمین سبز و خوش آب و هوا کباب ترش است. طرفداران کباب حتما از طعم ترش و خاص این کباب متفاوت لذت میبرند. در عین حال رمز خوشمزگی این کباب استفاده از سبزیهای معطری است که فقط در خطه شمال کشور یافت میشود. این غذا با کته و گوجه کبابی سرو میشود و بسیار خوشطعم است. اگر به شمال سفر کردید، حتما کباب ترش را امتحان کنید.
سومین کباب خوشمزه گیلانی، گمج کباب است که در طرفی سفالی به نام گمج آماده میشود. در تهیه این کباب از گوشت فیله، سبزیهای محلی مانند چوچاق، گردو و رب انار استفاده میشود. همچنین راز خوشمزگی این غذا در کاربرد انار در طبخ آن است.
انواع خورش شمالی
در کنار کباب
های جذاب و خوشمزه شمالی، خورشهای این خطه هم جایگاه خاصی دارند و با خلاقیت زنان کدبانوی شمالی پخته میشوند. استفاده از فراوردهها و سبزیهای طبیعی و محلی هم طعم آن را چندین برابر میکند.
در مناطق مختلف شمال کشور میتوانید انواع مختلفی از خورشها را میل کنید. اینجا هیچ محدودیتی در طبخ غذا وجود ندارد و انواع خورش مانند باقلاقاتق، سیر واویج، باقلا وابیج، اناربیج، سیر قلیه، واویشکا، میرزا قاسمی، آغوز مسما، آلو مسما، ترشه تره و … با طعم بینظیر خود شما را شگفتزده خواهند کرد.
اولین و معروفترین خورش گیلانی که همه ما نام آن را شنیدیم، باقلاقاتق است و گزینه خوبی برای دوستداران غذاهای بدون گوشت محسوب میشود. این غذای سنتی مختص شهرهای رشت، انزلی، فومن و... است و با مواد سادهای مانند باقلا، سیر، پیاز سرخشده و تخممرغ آماده میشود. همچنین برای کنار آن ماهی شور و اشپل ماهی ( نوعی تخم ماهی)، ترشی سیر و هفت بیجار سرو میشود.
اگر دوست دارید تابستان امسال به شهرهای شمالی مانند گیلان یا رامسر سفر کنید، نیازی به هزینههای زیاد برای ثبت سفری لذتبخش ندارید. کافی است برای رفتن به شهرهای شمالی برنامهریزی کنید و آماده حرکت شوید. هتلهای این منطقه هم با قیمتهای مختلف در اختیار شما قرار میگیرند. بهطور مثال میتوانید به هتل ارزان رامسر بروید یا قصد اجاره ویلا در رشت را دارید و می خواهید غذاهایی خوش عطر و طعم را در این منطقه امتحان کنید. اگرچه مرغ ترش هم غذایی گیلانی محسوب میشود، اما در سایر مناطق پخته میشود. این غذا هم گزینه خوبی برای دوستداران خورشهای گوشتی است و با استفاده از سبزیهای محلی تهیه میشود.
اسپناساک، غذایی خاص
یکی از اصیلترین خورشهای مازندرانی، اسپناساک است که با اسفناج پخته میشود و غذایی کاملا سالم و مقوی به حساب میآید. این خورش خوشمزه در شهرهای آمل، تنکابن، بابل و ... پخته میشود و استفاده از گوشت گوسفندی و اسفناج تازه محلی طعم آن را بینظیر میکند.
غذاهای نانی شمالی
علاوه بر انواع کباب و خورش که میتوانید همراه با نان یا برنج کته میل کنید، غذاهای نونی شمالی هم زبانزد خاص و عام است. ازجمله این غذاها میتوان به میرزاقاسمی، کدو بره، شامی و … اشاره کرد که طرفداران بسیاری دارند. در عین حال جالب است بدانید که شمالیها برخی اوقات این غذاها را هم با برنج میل میکنند.
یکی از این غذاها خوراک کدو بره است که غذایی مازندرانی محسوب میشود. این غذا کاملا ارگانیک بوده و در طبخ آن موادی مانند سیبزمینی، کدوسبز، گوجهفرنگی، سیر، پیاز و تخممرغ به کار میرود. همچنین بهترین گزینه برای شامی سبک به حساب میآید.
علاوه بر کدو بره، واویشکا گیلانی هم در سه نوع خود شامل واویشکا گوشت، واویشکا مرغ و واویشکا دل و جگر گوسفندی طعم بینظیری دارند. انواع واویشکا خوشمزه را فقط میتوانید در شهر رشت پیدا کنید و در کنار هوایی خوشایند از طعم آن لذت ببرید.
پیشغذاهای شمالی
خوب قبل از اینکه طعم و عطر انواع غذای شمالی را امتحان کنید، حتما از پیشغذاها هم استفاده کنید. طعم لذیذ پیشغذاهای شمالی جذابیت دیگری به غذاها میدهد. این پیشغذاها هم بسیار متنوع هستند و انواع مختلفی از سوپها تا غذاهایی مانند میرزاقاسمی را شامل میشوند. در عین حال بادمجان کباب، آش قلیه، ترشه آش، اشپل کوکو و … هم ازجمله پیشغذاهای شمالی هستند که بهتر است در سفر به شمال امتحان کنید. غذاها و دسرهای شمال تمامی ندارند. شما کدام را انتخاب میکنید!
