دستگاه خلوص سنج اکسیژن چیست و چه کاربردهایی دارد؟

احتمالا این سوال برای شما پیش آمده است که خلوص سنج اکسیژن چیست و چه قابلیتهایی دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که دستگاه خلوص سنج اکسیژن یکی از تجهیزات پزشکی است که در بسیاری از کلینیکها، بیمارستانها، مراکز درمانی و ... وجود دارد.
این دستگاه همانطور که از نامش پیداست مقدار دقیق اکسیژن در دستگاههای تولیدکننده اکسیژن، سیلندرهای گاز، اماکن بسته، کپسولهای اکسیژن، ابزارهای آزمایشگاهی، لوله های سانترال، ونتیلاتورها، انکباتورها و ... را اندازهگیری میکند. اگر شما نیز به دنبال خرید دستگاه خلوص سنج اکسیژن هستید ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید تا نکات مهمی در خصوص آنها ارائه دهیم.
کاربرد دستگاه خلوص سنج اکسیژن
بسیاری از افراد از این دستگاه برای تنظیم میزان اکسیژن خانه برای افراد سالمند یا بیماران ریوی استفاده میکنند. از آنجایی که این افراد معمولا از دستگاههای کمکتنفسی و یا کپسولهای اکسیژن استفاده میکنند، وجود حداقل یک خلوص سنج در کنار آنها ضروری است. همراهان این بیماران با استفاده از دستگاه خلوص سنج اکسیژن به راحتی قادر به تنظیم دقیق میزان اکسیژن در کپسولهای اکسیژن میباشند.
افراد میتوانند با تنظیم سنسور خلوص سنج اکسیژن بر روی مقدار معین، میزان اکسیژن موجود در خانه را همواره در یک عدد ثابت نگه دارند. به طور مثال، زمانی که میزان اکسیژن در یک اتاق بسته به 60 درصد کاهش یابد، این سنسورها بلافاصله شروع به آلارم زدن کرده و همراهان بیماران را برای تنظیم مجدد میزان اکسیژن فضا خبر میکنند.
نحوه کار با خلوص سنج اکسیژن
کار با خلوص سنج اکسیژن بیمارستانی بسیار ساده است. تنها کافیست بروشور دستگاه را به دقت مطالعه نمایید و تمامی نکات ذکر شده را پیادهسازی کنید. با این حال ما در ادامه مطلب نحوه کار با یکی از مدلهای معروف خلوص سنج به نام خلوص سنج OxiQuant ‘S ساخت کمپانی انویتک آلمان را توضیح میدهیم:
- در اولین گام باید جعبه دستگاه را توسط یک کاتر باز کنیم و محتویات آن را نماییم.
- سپس مانیتور را روی کپسول اکسیژن قرار میدهیم و آن را به آرامی در جهت ساعتگرد محکم میکنیم. توجه داشته باشید که فرایند چرخاندن را به آرامی انجام دهید تا دستگاه دچار شکستگی نشود.
- در مرحله بعد قطعه سفید رنگ Flow-Diverter را به زیر کپسول اکسیژن متصل میکنیم.
- سایر متعلقات دستگاه نظیر ماژول خلوص سنج اکسیژن را به یکدیگر متصل میکنیم.
- اکنون دستگاه آماده استفاده است و میتوانید آن را از طریق دکمه ON/OFF روشن کنید.
- زمانی که دستگاه روشن شد باید آن را روی حالت هوای اتاق (عدد 20.9) قرار دهیم. این گونه دستگاه کالیبره خواهد شد.
- سپس خروجی اکسیژن رو از سمت Hose adapter به دستگاه متصل میکنیم.
- حال میتوان درصد اکسیژن را به طور لحظهای مشاهده کرد.
انواع خلوص سنج اکسیژن
خلوص سنج ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام قابلیتها و ویژگیهای مختص به خود را دارند. در ادامه برخی از مدلهای خلولص سنج را به شما عزیزان معرفی میکنیم.
خلوص سنج التراسونیک
این دستگاهها براساس علم ترمودینامیک عمل میکنند. به طوری که از تابع سرعت صوت در گازها برای تعیین خلوص اکسیژن استفاده میکنند. این دستگاهها سرعت صوت در هوا را از طریق وزن مولکولی موثر گاز و دمای گاز به دست میآورند. حال در چنین شرایطی دستگاه خلوص سنج با اندازهگیری سرعت موج التراسونیک در هوا درصد خلوص اکسیژن و سرعت جریان هوا را تخمین میزند.
خلوص سنج الکتروشیمیایی
مبنای عملکرد دستگاه خلوص سنج اکسیژن الکتروشیمیایی بر پایه پیلهای الکتریکی استوار است. این دستگاهها مجهز به سنسور هوشمندی هستند که هنگام حل شدن اکسیژن در حلال آن، جریانی الکتریکی بین دو الکترود آند و کاتد متناسب با خلوص اکسیژن ایجاد میشود. در چنین شرایطی دستگاه با اندازهگیری جریان الکتریکی بین دو الکترود آند و کاتد، خلوص اکسیژن را تاحدودی تخمین میزند.
خلوص سنج اکسیژن ثابت
این نوع خلوص سنجها معمولا در بیمارستانها و مراکز درمانی کاربرد دارند. به طوری که به طور ثابت در کپسولهای اکسیژن یا اتاقهای گاز تعبیه میشوند. این نوع خلوص سنجها مقدار دقیق خلوص اکسیژن را به طور ثابت نمایش میدهند. به طوری که اگر میزان اکسیژن هر دستگاه کاهش یابد شروع به دادن هشدار میکنند.
خلوص سنج اکسیژن پرتابل
در نقطه مقابل خلوص سنجهای ثابت، نمونههای پرتابل یا قابل حمل قرار دارند. این دستگاهها قابل حمل هستند و امکان استفاده آنها به صورت سیار وجود دارد. این دستگاهها دراای ابعاد کوچکی هستند که فرایند حمل آنها را آسان میکند. بر خلاف دستگاههای ثابت که افراد تنها قادر به مشاهده خلوص اکسیژن در یک نقطه ثابت هستند، با استفاده از نمونههای پرتابل میتوان درصد خلوص اکسیژن را در اقصی نقاط بیمارستان یا محیط ملاحضه کرد.
جالب است بدانید که امکان استفاده از این دستگاههای در محیط خانه نیز وجود دارد. بسیاری از همراهان بیماران ریوی که نیاز به استفاده از کپسول اکسیژن دارند، میتوانند از خلوص سنج اکسیژن پرتابل استفاده نمایند.
راهنمای خرید دستگاه خلوص سنج اکسیژن
هنگام خرید خلوص سنج اکسیژن باید به چند نکته بسیار مهم توجه کنید. اولین نکتهای که باید مد نظر قرار دهید انتخاب مدل درست و مناسب با اهداف شما میباشد. به طور مثال زمانی که قصد دارید از کمپسولهای سیار اکسیژن برای بیماران ریوی استفاده کنید، باید گزینههای پرتابل و قابل حمل را خریداری کنید.
نکته دوم توجه به میزان حساسیت دستگاه به خلوص اکسیژن است. در چنین شرایطی خرید مدلهای التراسونیک هوشمندانهتر به نظر میرسند. چراکه نحوه تخمین خلوص اکسیژن توسط آنها از طریق اندازهگیری سرعت صوت در هوا صورت میگیرد.
نکته سومی که باید به آن توجه کنید، نوع سنسورهای آن است. این سنسورها باید بتوانند تغییرات و نوسانات خلوص اکسیژن در محیط را به طور دقیق ارزیابی کنند. در غیر این صورت امکان تخمین نادرست توسط این سنسورها وجود دارد.
بهترین مرکز فروش خلوص سنج اکسیژن در ایران
اگر به دنبال خرید و تامین خلوص سنج اکسیژن بیمارستانی یا پرتابل هستید، باید به سراغ شرکت های معتبر بروید. شرکت سینا صنعت آرامیس سالها در زمینه واردات، تامین و فروش دستگاه خلوص سنج اکسیژن فعالیت دارد و توانسته محصولات برندهای محبوب ایرانی و خارجی را با نازلترین قیمت وارد بازار کند. توصیه ما به شما این است در صورتیکه قصد تامین و خرید عمده یا خرده انواع خلوص سنج اکسیژن را دارید و یا حتی نیاز به تعمیر تجهیزات پزشکی و دندانپزشکی دارید با متخصصان این شرکت مشاوره تلفنی داشته باشید (https://sinamedel.com)
قیمت خلوص سنج اکسیژن
با توجه به نوسانات شدید در بازار ارز و تورم در کشور نمیتوان قیمت دقیقی برای این دستگاهها تعیین کرد. با این حال عوامل مختلفی نظیر نوع دستگاه، میزان حساسیت سنسورها، اندازه، برند، گارانتی و ... در تعیین قیمت نهایی خلوص سنجها تاثیرگذار میباشند. بهتر است برای کسب اطلاع از آخرین قیمتها با کارشناسان واحد فروش مجموعه تماس بگیرید.
سخن پایانی
در این مطلب شما را با قابلیتها و نحوه کار با دستگاه خلوص سنج اکسیژن آشنا کردیم. این دستگاهها به لطف سنسورهایی که دارند قادر به تخمین میزان خلوص اکسیژن از طریق روشهای علمی میباشند. دستگاههای خلوص سنج اکسیژن در انواع مختلفی تولید میشوند که مهمترین آنها شامل دستگاه خلوص سنج ثابت، دستگاه خلوص سنج پرتابل، دستگاه خلوص سنج الکتروشیمیایی و التراسونیک میشود.
توجه داشته باشید که امکان استفاده از این دستگاهها در تمامی مراکز درمانی اعم از بیمارستانها و کلینیکها وجود دارد. همچنین شما میتوانید با خرید گزینههای خانگی، میزان خلوص اکسیژن را در اتاق بیماران ریوی اندازهگیری کنید. امیدواریم که این مطلب توانسته باشد پاسخ تمام سوالات شما در قبال دستگاه های خلوص سنج اکسیژن را داده باشد.
