داروسازان در کشورهای مختلف چقدر درآمد دارند؟

داروسازی یکی از رشتههای پرطرفدار و پردرآمد است و در بسیاری از کشورهای جهان، داروسازان از شرایط شغلی خوبی برخوردار هستند. استخدام داروساز در ایران و اغلب کشورهای جهان وضعیت بسیار مناسبی دارد.
در بسیاری از کشورهای توسعه یافته، علاوه بر سطح درآمدی بالا و بازار کار خوب، وجود مزایا و حمایتهای متعدد از مشاغل حوزه درمان و پزشکی، باعث شده تا شغل داروسازی متقاضیان بسیاری داشته باشد. در این مطلب، به بررسی میزان درآمد داروسازان در ایران و چند کشور توسعه یافته میپردازیم.
شغل داروسازی و درآمد آن در ایران
شغل داروسازی یکی از شغلهای پرطرفدار و پردرآمد حوزه علوم تجربی است که به مطالعه، تولید، توزیع و کنترل داروها و محصولات دارویی میپردازد. داروسازان افرادی هستند که دانش و مهارت لازم را برای انتخاب، تجویز، تهیه، مصرف و نظارت بر داروها و محصولات دارویی دارند. آنها نقش مهمی در ارتقای سلامت جامعه و درمان بیماران ایفا میکنند.
داروسازان میتوانند از روشهای مختلفی از جمله راهاندازی داروخانههای شخصی یا استخدام داروساز در داروخانهها، استخدام شرکت های داروسازی یا تحقیقات دارویی، فعالیت در مراکز آموزشی و پژوهشی، و فعالیت در سازمانها و نهادهای دولتی برای نظارت بر فعالیتهای داروخانهها، شرکتهای تولید و توزیع دارو، بخشهای دارویی بیمارستانها و سایر مراکز مرتبط با دارو، کسب درآمد کنند.
رشته داروسازی در ایران جزو مشاغل پرتقاضا و پردرآمد محسوب میشود و داروسازان با بازار کار خوبی مواجه هستند. طبق گزارش «مسیر اقتصاد» در سال 1397، ایران جزو 10 کشور برتر در صنعت داروسازی جهان است و 96 درصد از داروهای مورد نیاز جامعه در داخل کشور تولید میشوند. با وجود ۲۰ دانشکده و نزدیک به ۱۵۰ شرکت دارویی در بخش خصوصی و دولتی و بیش از ۱۰۰ خط تولید دارو در کشور، فارغ التحصیلان رشته داروسازی میتوانند به راحتی وارد بازار کار شده و فعالیت خود در این صنعت را آغاز کنند. میزان درآمد داروسازان در ایران و سایر کشورها، بستگی زیادی به شهر محل فعالیت، حوزه فعالیت، سطح تجربه و تخصص فرد دارد.
به طور میانگین، داروسازان در ایران 10 تا 15 میلیون تومان در ماه درآمد دارند. اما بسته به حوزه فعالیت، میزان درآمد داروسازی در ایران میتواند متفاوت باشد. همچنین افرادی که داروخانه شخصی خود را راهاندازی کردهاند، از سطح درآمدی بسیار بالاتری برخوردارند.
درآمد داروسازان در 5 کشور برتر دنیا
میزان حقوق و دستمزد، تعدد و تنوع موقعیت های شغلی و بازار کار خوب، از عوامل مهم برای مهاجرت داروسازان محسوب میشوند. در ادامه 5 کشور برتر برای استخدام داروساز از نظر میزان درآمد و بازار کار آورده شده است.
آمریکا
آمریکا از نظر حقوق و دستمزد و بازار کار، یکی از بهترین کشورها برای استخدام داروساز به شمار میآید. بیشترین درآمد داروسازان در این کشور 137 هزار دلار در سال (در سیاتل) و کمترین درآمد سالانه داروسازان 126 هزار دلار (در سینسیناتی) است. داروسازان با بیش از 15 سال سابقه در آمریکا، سالانه بیش از 140 هزار دلار درآمد دارند. مانند ایران و سایر کشورها، میزان درآمد داروسازان در آمریکا نیز بستگی به منطقه فعالیت، حوزه فعالیت، میزان سابقه کار و سطح تخصص آنها دارد.
استرالیا
داروسازان بسیاری به دلیل بازار کار خوب و سطح درآمدی بالا، برای مهاجرت به استرالیا اقدام میکنند. میانگین حقوق و دستمزد در استخدام داروساز در این کشور، 88 هزار دلار در سال است. خدمات درمانی خوب و حمایتهایی که از بخش درمان و پزشکی در کشور استرالیا میشود، باعث شده تا این کشور یکی از بهترین مقاصد برای فعالیت داروسازان به شمار بیاید.
کانادا
براساس گزارش انجمن داروسازان کانادا (CphA)، تعداد نیروی کار داروسازی در این کشور، کمتر از حد نیاز است. این موضوع باعث تعدد فرصت های شغلی برای استخدام داروساز و ارائه مزایای مختلف جهت جذب متخصصان برتر در این کشور شده است. شما میتوانید با داشتن مدرک تحصیلی مورد تایید این کشور، به راحتی به عنوان داروساز مشغول به کار شوید. میانگین حقوق و دستمزد داروسازان در کانادا، 105 هزار دلار در سال است.
سوئیس
سوئیس به عنوان یکی از کشورهایی که بهترین شرایط کاری را دارد شناخته شده است. استخدام داروساز و دیگر متخصصان حوزه پزشکی در این کشور شرایط بسیار مناسبی داشته و مزایای کاری متعدد، باعث شده تا سوئیس به یکی از بهترین کشورها برای فعالیت داروسازان تبدیل شود. درآمد داروسازان در سوئیس در حدود 83 تا 127 هزار دلار در سال است.
بریتانیا
بریتانیا یکی از بهترین کشورها برای استخدام داروساز است؛ زیرا جدا از شرایط کاری بسیار مساعد، داروسازان متخصص حمایتهای گستردهای در جهت راهاندازی داروخانه شخصی دریافت کرده و راه اندازی کسب و کار در این کشور با داشتن سابقه کار و تخصص کافی، آسان است. میانگین حقوق و دستمزد داروسازان در این کشور در حدود 53 تا 57 هزار دلار در سال است و طبق پیشبینیهای صورت گرفته، درآمد داروسازان در این کشور در سالهای آتی رو به افزایش خواهد بود.
عوامل موثر بر میزان درآمد داروسازان
- حوزه فعالیت: داروسازانی که در مراکز مراقبت و بیمارستانی، داروخانههای بزرگ یا شرکتهای داروسازی کار میکنند، معمولاً حقوق بالاتری نسبت به داروسازانی که در حوزه خدمات مراقبت در منزل یا داروخانههای کوچک فعالیت دارند، دریافت میکنند.
- میزان سابقه کار: داروسازانی که سابقه کار بیشتری دارند، حقوق بالاتری نسبت به داروسازان تازه کار یا با سابقه کم دریافت میکنند.
- منطقه جغرافیایی: حقوق داروسازان ممکن است بسته به قوانین، تقاضا و هزینه زندگی در استانها یا کشورهای مختلف تفاوت داشته باشد. برای مثال، داروسازان در آلمان حقوق پایینتری نسبت به داروسازان در آمریکا یا سوئیس دریافت میکنند.
- شهر محل فعالیت: حقوق داروسازان ممکن است بسته به جمعیت، رقابت و فرصتهای شغلی در شهرهای مختلف تفاوت داشته باشد. داروسازان در شهرهای بزرگ و پرجمعیت، حقوق بالاتری نسبت به داروسازان در شهرهای کوچک و کم جمعیت دریافت میکنند.
یکی از راههای افزایش درآمد در این حوزه، کسب تجربه بیشتر و ارتقای مهارت های شغلی است. همچنین سرمایه گذاری جهت تاسیس داروخانه با بازدهی بالایی همراه بوده و میتواند درآمد زیادی را برایتان به همراه داشته باشد.
جمعبندی
داروسازی به دلیل سطح درآمد بالا و بازار کار خوب در اغلب کشورهای دنیا، از رشتههای پرطرفدار به شمار میآید. درآمد داروسازان در کشورهای مختلف ممکن است تحت تأثیر عواملی همچون نوع محل کار، میزان سابقه کاری، استان یا کشور و شهر باشد.
در این مقاله به بررسی میزان حقوق و دستمزد استخدام داروساز در کشورهای مختلف پرداختیم. بر اساس آنچه گفته شد، کشورهای آمریکا، کانادا، استرالیا، سوئیس و انگلیس بیشترین میزان حقوق پرداختی را داشته و مزایای شغلی متعددی را به داروسازان ارائه میدهند.
