ویلچر ابزار سلامتی برای افراد توانیاب

ویلچر یک وسیله کمک حرکتی برا کسانی که توانایی حرکت با پا را ندارند این عزیزان برای به حرکت در آمدن از ویلچر یا دیگر وسایل توانبخشی کمک میگیرند. ویلچر ها در انواع مختلف طراحی میشود مکانیکی و برقی که هرکدام دسته بندی های مختلفی دارند. در واقع ویلچر یک همراه همیشگی برای کسانی که توانایی راه رفتن را ندارند است.
استفاده ویلچر توسط افراد سالمند بسیار چشمگیر است زیرا با بالارفتن سن جامعه این وسیله پرکابرد تر میشود.
- ویلچر های برقی کامل تاشو، ویلچر های برقی ساده معمولی، ویلچر های برقی ارتوپدی، در مدل های و با رنگ های مختلف توسط کارخانجات ویلچر تولید میشوند.
- ویلچر های مکانیکی در انواع مختلف معمولی و ساده، ارتوپدی، حمامی، برانکاردی و سی پی با طرح ها و رنگ های مختلف طراحی و تولید میشوند.
به طور کلی علم ارگونومی در استفاده از ویلچر به چهار معیار مهم میپردازد:
1. نیرو
هرگونه اعمال فشار بیش از حد بر روی مفاصل ما تاثیر گذاشته و باعث میشود ماهیچه ها هم در پاسخ به فشار ها دچار آزردگی و تنش شود برخی از افراد هنگام هل دادن ویلچر خود ضربات محکم و ناگهانی به دست های خود وارد میکنند که در اثر آن فشار خیلی زیادی به مفاصل شانه وارد میشود اگر شما قادر به عبور از یک جدول باشید آیا عبورتان با فشار خواهد بود؟ یا اینکه به آرامی از روی لبه آن میگذرید. عبور ویلچر برقی با سرعت زیاد از روی یک دست انداز بزرگ می تواند منجر به تحمیل فشارهای ناخواسته بر بدن شود.
2. تکرار
یکی از معیارهای بسیار بارز است. شما برای پیمودن یک فاصله معین چند بار ویلچرتان را هل میدهید؟ به مزیت های بهتر راندن توجه کنید که به معنی تنظیم باد لاستیک های ویلچر و توجه به نگهداری منظم خوب و صندلی آن است. و در نظر داشته باشید که ویلچر خود را کمی کندتر و دقیق تر حرکت دهید. فراموش نکنید که برای حرکت سریعتر نیاز به دفعات هل دادن بیشتری دارید.
3. طول مدل
مدت زمان به تداوم تلاش عضلانی منصوب میگردد این موضوع تنها اعمال فشار زیاد را شامل نمیشود تلاش های کوچکی که به طور مداوم انجام میشود نیز میتوانند همانند فعالیت های سنگین باعث فشار به بافت های عظلات شما شود. تکیه دادن به دسته صندلی که اغلب بخاطر ارتباط ضعیف بدن با صندلی و پشتی می باشد، باعث فشار مداوم روی شانه شما میگردد و مثالی از انجام یک فعالیت ایستادن محسوب میشود.
استقرار بدن در یک حالت نامناسب به صورت طولانی نیز نمونه ای از فشار مفرد به بدن حساب می آید. اگر شما قوز کنید یا به جلو خم شوید عظلات تنه و گردن و شانه هایتان مجبور به انجام مقدار زیادی کار مئاوم خواهند شد. اما راه حل واقعی حرکت است. اما بدانید اگر فعال هستید و وضعیت بدنتان را در طول روز تغییر میدهید تحت فشار عظلانی مداوم نخواهید بود.
4. وضعیت استقرار بدن
اکثر افراد بیشتر اوقات هنگامی که روی ویلچر نشسته اند، به دسته صندلی یا یک میز تکیه میدهند. دلییل این امیتواند باشد که آنها معمولا روی صندلی خودشان در وضعیت خوبی قرار ندارند. این موضوع به زاویه صندلی و زاویه پشتی، تنظیم آنها متانسب با شکل بدن و میزان تعادل بالا تنه مربوط میشود. نشستن نامناسب باعث قوز کردن بدن شده و منجر به تلاش دائمی بدن فرد برای بدست آوردن ثبات میگردد. وضعیت مطلوب قرار گرفتن این است که تا حد ممکن بدن راست قرار بگیرد. تا ستون فقرات شما بتواند بدنتان را حمایت کند. ستون فقرات یک ستون ساختاریست یعنی آن چیزی که معمولا برای انجام هرگونه فعالیت بدن در نظر گرفته میشود.
در این مورد اندازه طول نشیمن صندلی دخیل است اگر این طول برای پاهای شما بیش از حد کوتاه باشد در این صورت نمیتوانید ثباتی را که هنگام تماس کامل پاهایتان با صندلی برقرار میشود را داشته باشید. ممکن است شما نسبت به استقرار در وضعیت خوب از نظر روانی مقاومت کنید چرا که مادر شما و یا معلمانتان هنگامی که جوان بودید در این مورد به شما نق میزدند و میگفتند درست بنشینید.
اما نکته مهم این است اجازه ندهید که از داشتن یک ویلچر مناسب محروم شوید و اطمینان حاصل کنید ویلچرتان به درستی تنظیم شده باشد به نحوی که ستون فقرات شما در حالت طبیعی متعادل قرار گیرد. اینکار باعث میشود خطر خمیدگی ستون فقرات کاهش یابد بدن خود را از فعالیت های بدنی غیر ضروری آزاد کرده و انرژی خود را در طول روز ذخیره کنید. شاید مهمترین ارتباط بین بدن شما و ویلچرتان موقعیت چرخ ها نسبت به دست ها و بازوهای شما باشد.
اگر شما در ارتفاعی بالاتر از چرخ نشسته باشید و دستهایتان نزدیک به حالت راست باشد، قادر نخواهید بود از دست های خود بهره گرفته و ویلچر را به خوبی هل دهید چرا که در این حالت شما مجبور خواهید شد عمدتا از شانه های خود برای هل دادن ویلچر استفاده کنید. این حالت وضعیتی است که باعث آسیب شما میگردد. اگر در سطح خیلی پایین تری نسبت به چرخ ها نشسته باشید به اجبار دست های شما بالاتر از حد معمول قرار میگیرد.
از آنجایی که شما برای شروع حرکت ریم را در دست میگیرید اینحالت مانع از حرکت دست های شما در دامنه حرکت طبیعی خود شده و هل دادن را سخت تر میکند. به طور کلی باید امکان گرفتن چرخ ها در وضعیت ساعت 10 چرخ و اعمال نیرو از طریق فشار به تمام قسمت ها تا ساعت 2 آن وجود داشته باشد. به خاطر بسپارید که به طور کلی علم ارگونومی در مورد راحتی بحث میکند. ویلچرتان را انتخاب کنید آن را با ذهنیت و شرایط خود تنظیم نمایید تا از حداکثر مزایای بهداشتی و فعالیت بهینه بهره مند شوید.
همانطور که میدانید ویلچر یک ابزار سلامتی محسوب میشود پس برای تهیه این وسیله مهم و کاربردی باید دقت بشتری کنید تا با گذر زمان دچار مشکل نشوید. شرکت جهان تجهیزات شفا به عنوان تولید کننده تخصصی ویلچر توانسته حدود زیادی از نیاز معلولین و توانیابان را برطرف کند.
در این راستا این شرکت انواع ویلچر های ساده و تمام ارتوپدی و حمامی و سی پی و برانکاردی طراحی کرده است که نسبت به نیاز مشتری قابل تغییر هستند. ویلچر های ساده که برای عموم استفاده میشود و ویلچر های ارتوپدی برای کسانی که قابلیت نشستن راحت روی صندلی را ندارند و ویلچر های حمامی برای استفاده در حمام و دستشویی و ویلچر های سی پی که برای بیماران سی پی و ویلچرهای برانکاردی برای بیمارانی که زود خسته میشوند و میخواهند ویلچر خود را به حالت تخت شو در بیاورند طراحی شده است. نکاتی که در هنگام خرید ویلچر باید به آن توجه کرد استحکام ببدنه ویلچر و روان بودن آن است و در آخر هم توجه به استاندارد بودن ویلچر داشته باشید.
