تشخیص عفونت با پاپ اسمیر

تاکنون با خارش ناحیه تناسلی یا سوزش در حین ادرار مواجه شده اید؟ می خواهید بدانید که روش تشخص عفونت واژن چگونه است؟ آیا تست پاپ اسمیر را شنیده اید؟ نحوه انجام این آزمایش چگونه است و یا چه نکاتی را قبل از انجام آن باید رعایت کنید. به پاسخ تمام این موارد در این مقاله خواهید رسید. البته میتوانید از طریق ارتباط با شرکت خدمات پرستاری در منزل و درخواست انجام آزمایش در منزل، این تست را انجام دهید. با این کار در بهترین آزمایشگاه های تهران نوبت گرفته و نمونه تان آزمایش می شود.
آشنایی با تست پاپ اسمیر
این تست، روشی برای آزمایش سرطان دهانه رحم در زنان است. آزمایش پاپ اسمیر شامل جمع آوری سلول ها از دهانه رحم، ابتدای مهبل و بالای واژن می شود.
تست پاپ اسمیر معمولاً در زنان بالای 30 سال و همراه با معاینه لگن انجام می شود. هر چند پزشکان توصیه می کنند که آزمایش پاپ را از 21 سالگی شروع کنید. این تست ممکن است با آزمایش ویروس پاپیلومای انسانی یا همان اچ پی وی (یک عفونت مقاربتی رایج که منجر به سرطان دهانه رحم میشود) ترکیب شود.
هدف از انجام تست پاپ اسمیر
تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم با آزمایش پاپ اسمیر به شما شانس بیشتری برای درمان می دهد. آزمایش پاپ اسمیر همچنین می تواند تغییراتی را در سلول های دهانه رحم شما تشخیص دهد که نشان می دهد ممکن است سرطان در آینده ایجاد شود. تشخیص زودهنگام این سلولهای غیرطبیعی با آزمایش پاپ اسمیر اولین گام شما در جلوگیری از پیشرفت احتمالی سرطان دهانه رحم است. تغییرات سلولی یا سلول های پیش سرطانی در دهانه رحم را قبل از تبدیل شدن به تومورهای مهاجم شناسایی می کند.
هر چند وقت یک بار باید پاپ اسمیر انجام شود؟
پزشکان معمولاً تکرار تست پاپ اسمیر را هر سه سال یک بار برای زنان 21 تا 65 ساله توصیه می کنند. اگر این روش با آزمایش اچ پی وی همراه باشد، زنان 30 ساله و بالاتر می توانند هر پنج سال یک بار آزمایش پاپ را انجام دهند.
نکات احتیاطی قبل از انجام تست پاپ اسمیر
سعی کنید قبل از انجام تست پاپ اسمیر، نکات زیر را رعایت کنید تا نتیجه آزمایش شما دارای بالاترین دقت و کمترین خطر ریسک باشد:
به مدت دو روز قبل از انجام تست پاپ اسمیر از آمیزش، دوش یا استفاده از داروهای واژینال یا فوم های اسپرم کش، کرم ها یا ژله ها خودداری کنید، زیرا ممکن است سلول های غیرطبیعی را بشوید یا مبهم کند.
برنامه ریزی کنید تا در طول دوره قاعدگی خود، آزمایش پاپ اسمیر را انجام ندهید.
نحوه انجام تست پاپ اسمیر
تست پاپ اسمیر در مطب یا منزل انجام می شود و تنها چند دقیقه طول می کشد. ممکن است از شما خواسته شود که لباس را به طور کامل یا فقط از کمر به پایین درآورید.
با زانوهای خمیده روی میز به پشت دراز می کشید. پاشنه های شما در تکیه گاه هایی به نام رکاب قرار می گیرند.
پزشک ابزاری به نام اسپکولوم را به آرامی وارد واژن می کند. اسپکولوم دیواره های واژن شما را از هم جدا می کند تا پزشک به راحتی دهانه رحم شما را ببیند. قرار دادن اسپکولوم ممکن است باعث احساس فشار در ناحیه لگن شما شود.
سپس پزشک با استفاده از یک برس نرم و یک دستگاه خراش ( به نام اسپاتول) از سلول های دهانه رحم شما نمونه برداری می کند.
تفسیر جواب آزمایش پاپ اسمیر
آزمایش پاپ اسمیر می تواند پزشک شما را از وجود سلول های مشکوک که نیاز به آزمایش بیشتر دارند آگاه کند. هنگامی که آزمایش پاپ اسمیر را داده اید دو نتیجه پیش روی شماست که عبارتند از:
نتایج عادی (نرمال)
اگر فقط سلول های طبیعی دهانه رحم در طی آزمایش پاپ اسمیر شما کشف شد، گفته می شود که نتیجه منفی خواهید داشت. تا زمانی که برای آزمایش پاپ اسمیر بعدی و معاینه لگنی خود قرار نگیرید، نیازی به درمان یا آزمایش بیشتری نخواهید داشت.
نتایج غیر طبیعی
اگر سلول های غیرطبیعی یا غیرعادی در طی آزمایش پاپ اسمیر شما کشف شد، گفته می شود که نتیجه مثبتی خواهید داشت. نتیجه مثبت به معنای ابتلا به سرطان دهانه رحم نیست. معنای نتیجه مثبت به نوع سلول های کشف شده در آزمایش شما بستگی دارد.
بعد از تست پاپ اسمیر چه انتظاری باید داشت؟
هنگامی که سلول های دهانه رحم برای تجزیه و تحلیل فرستاده می شوند، آسیب شناس آنها را زیر میکروسکوپ بررسی می کند تا سلول ها یا ناهنجاری های غیرعادی را مشخص کند. گزارشی بر این اساس تهیه و با شما به اشتراک گذاشته می شود. پزشک شما آن را بررسی می کند و اقدامات بعدی را برنامه ریزی می کند.
