زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

قانون 20/80 یا همان اصل پارتو چیست؟

قانون 20/80 یا همان اصل پارتو چیست؟

قانون 20/80 یا همان اصل پارتو چیست؟

قانون 20/80 به احترام پایه گذار آن ویلفردو پارتو (Vilfredo Pareto) «اصل پارتو - Pareto principle» هم نامیده می‌شود. در یک کلام، اصل پارتو یا همان قانون پارتو یکی از مفیدترین مفاهیم موجود در مدیریت زمان و زندگی افراد است. این قانون حاکی از آن است که 20 درصد از فعالیت‌های شما، 80 درصد نتیجه برای شما در بر خواهد داشت.

چرا باید از قانون 20/80 استفاده کنیم؟

اگر فهرست وظابف شما دارای 10 مورد است، 2 مورد آن به اندازه 8 مورد دیگر شاید هم بیشتر اهمیت دارند. چیز جالبی که وجود دارد این است که به انجام رساندن هر یک از این وظایف، ممکن است به یک میزان وقت نیاز داشته باشند، ولی یکی دو مورد از آنها، پنج تا ده برابر بیشتر از بقیه اهمیت دارند. متاسفانه بیشتر افراد در آن 20 درصد مواردی که دارای ارزش بیشتری است تنبلی می‌کنند و در عوض خود را درگیر آن 80 درصد کم اهمیت تر می‌کنند که نتیجه کمتری را برایشان دارد.

بعضی از افراد، تمام روز را سرگرم و مشغول کار هستند ولی به ظاهر کار زیادی انجام نمی‌دهند و این تنها به این دلیل است که آنها وقت خود را صرف کارهایی می‌کنند که از ارزش کمی برخوردارند و در عوض در انجام یکی دو فعالیتی که می تواند تغییر اساسی در کارشان ایجاد کند، تنبلی می‌کنند. با ارزش‌ترین کارهایی که می‌توانید در طول روز انجام دهید، معمولاً سخت‌ترین‌ها هستند اما نتیجه‌ای که از انجام آنها می‌توانید بگیرید، بزرگ و ارزشمند خواهد بود.

قانون 20 80

استفاده از قانون 20/80 در زندگی

به همین دلیل تا زمانی که 20 درصد کار مهم و با ارزش پیش رو دارید، باید از انجام 80 درصد کار بیهوده جداً خودداری کنید. قبل از شروع به انجام هر کاری، از خود بپرسید که این کار جزو 20 درصد فعالیت مهم زندگی‌تان است یا جزو 80 درصد فعالیت کم اهمیت؟

هیچ‌گاه کارهای کوچک را اول انجام ندهید. به یاد داشته باشید انتخاب شما هر چه که باشد، وقتی آن را بارها و بارها تکرار کنید، برایتان عادت می‌شود و ترک آن سخت خواهد بود. وقتی عادت کنید که روزتان را با کارهای کم اهمیت شروع کنید، خیلی زود به این شیوه عادت می‌کنید و این عادتی نیست که شما بخواهید در خود پرورش دهید.

همین که کار بر روی یک موضوع با اهمیت را آغاز کنید، انگیزه لازم برای ادامه دادن آن را پیدا خواهید کرد. تنها فکر کردن به شروع و اتمام یک کار مهم به شما انگیزه لازم را می‌دهد تا بر تنبلی خود غلبه کنید. معمولاً انجام کامل یک کار با ارزش به همان اندازه زمان می‌برد که یک کار کم ارزش زمان خواهد برد با این تفاوت که تکمیل کار با ارزش، احساس رضایت و غروری فوق‌العاده به شما می‌دهد در حالی که وقتی با همان میزان زمان و انرژی، کاری کم ارزش را تا آخر انجام می‌دهید، احساس رضایت شما بسیار اندک و ناچیز خواهد بود.

قانون 20/80 در مدیریت زمان

مدیریت زمان، در اصل مدیریت زندگی است که به معنی تسلط بر فعالیت هایی است که پیش رو دارید. شما به راحتی می‌توانید فعالیت های بعدی خود را انتخاب کنید، ولی نکته مهم در تعیین موفقیت شما در زندگی و کار، میزان توانایی شما در انتخاب بین چیزهای مهم و چیزهای کم اهمیت است. افراد موفق خود را موظف می‌دانند تا هر روزشان را با مهمترین وظیفه‌ای که پیش رو دارند آغاز کنند.

استفاده از قانون 20/80 در هدف گذاری

تمامی اهدافی را که برای دست یابی بهشان تلاش می کنید، مد نظر قرار بدهید و زمان، انرژی یا سرمایه صرف‌شده برای هر یک از آنها را با میزان سوددهی فعالیت ها یا نزدیک شدن به هر هدف مقایسه کنید. سوددهی فعالیت ها برای شما هر چیزی می تواند باشد: از بهبود سلامت جسمانی گرفته تا بهتر شدن زندگی از لحاظ روابط عاطفی. برای به کار گرفتن قانون 20/80 باید سعی کنید تا حد امکان اهدافی را دنبال کنید که بیشترین سوددهی و ارزش را برای تان خواهند داشت.

استفاده از قانون 20/80 در زندگی اجتماعی

در پایان بد نیست قانون 20/80 را در مورد دوستان و آشنایانمان هم مورد بررسی قرار دهیم. فرض کنیم که تعداد دوستان ما به 10 عدد می‌رسد. حال تصور کنیم که مشکلی برای ما پیش می‌آید و از میان 10 دوست، فقط 2 نفر از آن‌ها به کمک ما می‌آیند. پس بهتر است به جای سرمایه گذاری روی 8 دوستی که فقط در زمان خوشی در کنار ما هستند، تمام زمان، انرژی و رفاقت خود را صرف دوستانی کنیم که در بیش از 80 درصد مواقع در کنار ما خواهند ماند.

نظر شما چیست؟ آیا اجرای قانون 20/80 در زندگی روزمره، کاری و شخصی دشوار است یا اینکه به راحتی می‌توان این کار را انجام داد؟ نظرات خود را با سایر کاربران به اشتراک بگذارید.

کانال تلگرام زوم لایف

فعالیتم در اینترنت از سال 86 با وبلاگ شروع شد و دو سال بعد اولین سایت مجله‌ایم رو راه‌اندازی کردم. به‌دلیل علاقه زیاد به تولید محتوای کاربردی و سئو، روی سایت‌های زیادی فعالیت داشتم. در حوزه کاری به دیجیتال مارکتینگ، کدنویسی، مشاور و توسعه کسب وکار علاقمندم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود
تعداد نظرات (8)
  1. کریم آق‌مَنگُل در 14 فروردین 1402
    خیلی منسجم‌تر و بهتر بود در قیاس با سایر مطالب پرت و پلایی که توی اینترنت دیدم.
    ممنونم از آقای حسین‌زاده.
    پاسخ
  2. محمد زارع زاده در 28 خرداد 1401
    بسیار عالی بود، با تشکر فراوان
    پاسخ
  3. فواد در 21 آذر 1400
    سلام و تشکر بابت مطلب بسيار کاربردي تون،
    سعي کنيم روزمان را به جاي شروع با چک کردن پست و استوري هاي افرادي که هيچ سودي برايمان ندارند، با مهم ترين کار ها شروع کنيم و بعد از اتمام کار هاي ضروري و مهم به سراغ کار هاي کم و بي اهميت برويم.
    پاسخ
    1. مجید حسین زاده
      مجید حسین زاده در 21 آذر 1400

      سلام، خوشحالم که براتون مفید بود.

      در ادامه به نکته مهمی اشاره کردید و از شما ممنونم.

      پاسخ
  4. محمد امین در 13 خرداد 1398

    به شرط اینکه عمل بشود، بسیار کاربردی است.

     

    پاسخ
  5. شروین در 19 دی 1396
    سلام خیلی ممنون عالی بود واقعا حتی توی درس خوندنم همینطوره که یکسری مطالب پر اهمیت و بقیه حتی قابل حذف هستند
    پاسخ
    1. مجید حسین زاده
      مجید حسین زاده در 19 دی 1396
      سلام
      خواهش می کنم، خوشحالم مورد استفاده شما قرار گرفت.
      موفق باشید
      پاسخ
    2. امید در 21 مرداد 1397
      چرا ما دانشجوها و دانش آموزان به فکر نمره هستیم که ببینیم کجا را حذف کنیم؟ من هم همینطور هستم ما بد عادت شدیم و یادمون رفته که ۲۰ درصد از کارایی که میکنیم ۸۰ درصد زندگی ما رو آباد میکنه. یکی از اون ۲۰ درصدها درس خوندن و یادگیری و علم اندوزیه. به امید موفقیت ما جوان های کشور
      پاسخ