زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

درمان سوزش کف پا به روش خانگی و گیاهی

مکمل منیزیم مگنی ول

درمان سوزش کف پا به روش خانگی و گیاهی

درمان سوزش کف پا به روش خانگی و گیاهی

سوزش پا چطور درمان می‌شود؟ استفاده از کدام روش‌های خانگی و گیاهی برای درمان سوزش پا موثر است؟ روش‌های مختلفی برای درمان سوزش پا وجود دارد اما بسته به علت سوزش پاها، روش‌های درمان نیز متفاوت است. در ادامه چند روش ساده و خانگی برای درمان سوزش کف پا را توضیح داده‌ایم.

چرا دچار سوزش پا می‌شویم؟

احساس سوزش در کف پا ممکن است به خاطر بیماری‌های مختلفی باشد. ابتدا باید دلیل اصلی این مشکل را پیدا کنید تا به درمان درست دست پیدا کنید. بعضی از دلایل ایجاد سوزش کف پا مثلا قارچ پوستی در «بیماری پای ورزشکاران» یا کفش‌های تنگ به‌راحتی رفع می‌شود.

قبلاً در مقاله‌ای جداگانه درباره‌ی علت سوزش کف پا توضیح داده‌ایم.

اگر سوزش پا دارید، شب‌ها دچار سوزش پا می‌شوید و از سوزش کف پای خود خسته شده‌اند، برای درمان سوزش پا فقط چند دقیقه زمان بگذارید و این مطلب از سایت زوم لایف را تا پایان بخوانید.

پماد برای درمان سوزش پا

روش‌های درمان سوزش پا

درمان سوزش پا به علت اصلی ایجاد سوزش کف پا، بستگی دارد. اگر بطور مداوم در پاهای خود احساس سوزش و داغ بودن دارید، پیشنهاد می‌شود برای تشخیص و مشخص شدن علت آن به پزشک مراجعه کنید. ممکن است برای حل مشکل شما، توصیه‌های زیر توسط پزشک ارائه شود:

  • مصرف داروهای عفونت‌های قارچی در بیماری پای ورزشکاران؛
  • پوشیدن کفش راحت‌تر؛
  • مکمل‌های ویتامین B؛
  • مکمل‌های تیروئید.

اگر دیابت علت بیماری باشد، به تغییر رژیم غذایی یا دارو نیاز خواهید داشت. پزشک شما ممکن است داروهایی برای کمک به درد عصب تجویز کند. برای دردهای شدید عصبی، تحریک عصب می‌تواند کمک کننده باشد، از جمله:

  • تحریک عصب الکتریکی؛
  • مغناطیسی؛
  • لیزر درمانی؛
  • نور درمانی.

تحقیقات در مورد روش‌های درمان سوزش کف پا، همچنان ادامه دارد. درمان‌های جایگزین مانند طب سوزنی ممکن است به بعضی از افراد کمک کند.

ماساژ درمانی برای درمان سوزش پا مفید است

درمان خانگی سوزش پا

درمان خانگی سوزش پا

همانطور که گفتیم، برای درمان سوزش کف پا مراجعه به پزشک بسیار مهم است اما روش‌هایی نیز وجود دارد که می‌توانید موقتاً از آن استفاده کنید تا درد سوزش کف پا را کاهش دهید. این روش‌ها عبارت‌اند از:

  • پاها را در آب سرد یا حمام یخ برای مدت کوتاهی، قرار دهید. البته این اقدام برای بیماران دارای اریتروملالژیا (بیماری که بیشتر اندام‎ها دچار قرمزی، درد و سوزش می‎شوند) پیشنهاد نمی‎شود.
  • پای خود را در نمک‌های اپسوم یا محلول آب سیب خیس بگذارید. اگر مبتلا به دیابت هستید، قبل از امتحان ‌این روش، از پزشک بپرسید.
  • مکمل زردچوبه مصرف کنید. کورکومین موجود در زردچوبه باعث تسکین دردهای عصبی می‌شود. کورکومین دارای اثرات محافظتی ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است.
  • از کرم موضعی حاوی لیدوکائین یا کپسایسین استفاده کنید. ممکن است یک محلول زنجبیل خانگی یا زردچوبه نیز مفید باشد که برای تسکین درد مؤثر است.
  • برای کمک به بهبود جریان خون و گردش خون، پای خود را ماساژ دهید.

استفاده از گیاهان دارویی برای درمان سوزش پا

درمان گیاهی سوزش پا

5 درمان گیاهی سوزش پا

بهتر است سوزش کف پا، ابتدا توسط پزشک بررسی شود اما اگر دسترسی به پزشک ندارید، می‌توانید برای درمان موقتی سوزش کف پا، از گیاهان دارویی زیر استفاده کنید.

1. روغن اسانس بابونه

روغن اسانس بابونه اثر ریلکس کننده و آرام بخش دارد ترکیبات آن به بهبود گردن خون و کنترل التهاب کمک می‌کند.

روش استفاده:

2 قاشق غذاخوری (30 گرم) روغن اسانس بابونه را با 1 قاشق چایخوری روغن زیتون (5 گرم) مخلوط نموده و 5 تا 10 دقیقه پایتان را با آن ماساژ دهید و در صورت نیاز روزی 2 بار تکرار کنید.

2. زالزالک سفید

زالزالک سفید یک درمان سنتی برای کاهش سوزش و قرمزی پا است و گردش خون را بهبود می‌دهد.

روش استفاده:

1 قاشق غذاخوری برگ زالزالک سفید را در یک لیوان آب جوش ریخته رویش را بپوشانید و 10 دقیقه بگذارید دم بکشد سپس صاف کرده روزی 2 تا 3 بار بنوشید. مصرف هر روز آن سبب می‌شود که دیگر سوزش کف پا را حس نکنید.

3. زنجبیل تازه

خواص دارویی روغن نارگیل و زنجبیل به کاهش درد و سوزش و التهاب کمک می‌کند. به پوست آبرسانی کرده، پوست را احیا می‌کند و با بهبود گردنش خون مشکلات شما را کاهش می‌دهد.

روش استفاده:

1 قاشق چایخوری پودر زنجبیل را با 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل مخلوط نموده و خمیری که درست شده را به مدت 5 دقیقه روی پا ماساژ دهید و با آب سرد بشویید. روزی دو بار می‌توانید از آن استفاده کنید (1).

4. زردچوبه و درمان سوزش پا

زردچوبه حاوی مقدار مناسبی از کورکومین (cucumin) است، که کمک می‌کند تا گردش خون در سراسر بدن شما بهبود یابد. علاوه بر این، زردچوبه دارای خواص ضد التهابی است که به کاهش احساس سوزش و همچنین درد در پا کمک می‌کند.

روش استفاده:

یک لیوان زردچوبه را در یک لیوان آب گرم ریخته و بر محل سوزش قرار دهید. شما همچنین می‌توانید دو قاشق غذا خوری زردچوبه و آب کافی تهیه کنید و آن را دو بار در روز درمحل قراردهید. اما توجه داشته باشید که این کار را زیاد تکرار نکنید.

5. گوجه فرنگی با روغن زیتون یا روغن نارگیل

یک قاشق چای خوری آب گوجه فرنگی را با روغن نارگیل یا روغن زیتون مخلوط کنید. پس از آن، به مدت 10  تا 15 دقیقه پا را به وسیله آنها ماساژ دهید. شما می‌توانید هر یک از این روش‌ها را تا زمان رفع مشکل سوزش کف پا انجام دهید.

سخن پایانی

در این مطلب چند روش خانگی برای از بین بردن سوزش پاها و همچین چند روش گیاهی برای درمان سوزش کف پا را معرفی کردیم، امیدواریم که به شما برای رفع این مشکل کمک کند. اگر از شدت درد و سوزش پاها کم نشد پیشنهاد می‌کنیم به پزشک مراجعه کنید.

کانال تلگرام زوم لایف
توجه: مطالب موجود در مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود
تعداد نظرات (3)
  1. مهمان نظری در 1 مهر 1402
    داغی کف پاها. هردوتاش از شما آقای دکتر می‌خوام منوراهنمایی کنید ممنونم از شما
    پاسخ
  2. Atefa Saadat در 26 اردیبهشت 1402
    خیلی عالی ممنون ازین راهنمایی شما خیلی مو ثر بود
    پاسخ
  3. عباس در 4 بهمن 1401
    کاش دکترا
    معنویت بیشتری داشتند خدا رو در نظر می گرفتند
    دیگه مریض نداشتیم
    پاسخ