همه چیز درباره جراحی لثه با لیزر

جراحی لثه با لیزر یا LANAP راهی است که امروزه برای درمان بسیاری از بیماریهای لثه مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش به جای استفاده از چاقوی جراحی از لیزر استفاده میکنند؛ بنابراین مانند جراحی سنتی لثه نیازی به بریدن لثهها وجود ندارد. در نتیجه این روش درمانی نسبت به روش سنتی کمتر تهاجمی بوده و دوره نقاهت آن کوتاهتر است و عوارض جانبی کمتری دارد.
در این مقاله قصد داریم به تمام موارد مربوط به جراحی لثه با لیزر، از جمله مزایا و معایب آن، روند بهبودی و هزینههای آن بپردازیم. در نهایت شما میتوانید تصمیم بگیرید که آیا کاندید خوبی برای این روش درمانی هستید یا نه.
جراحی لثه به کمک لیزر چیست؟
جراحی لثه با لیزر یک روش کم تهاجمی است که از لیزر برای حذف باکتریهای مضر و بافت آسیب دیده لثه از پاکت لثه به منظور درمان بیماری لثه استفاده میکند. بیماریهای لثه در بزرگسالان بالای 30 سال شایعتر است و میتواند ناشی از عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، بیماریهای مزمن، مصرف دخانیات، استفاده از برخی داروها و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باشد. برای جلوگیری از بیماری پریودنتال و حتی در برخی موارد برای جبران آسیب، میتوان باکتریهای مضر را از لثه خارج کرد. تکنیکهای رایج برای این کار شامل جرمگیری و صاف کردن ریشه و همچنین جراحی لثه است. همه اینها به از بین بردن تجمع پلاک و جرمی که ممکن است باعث بیماری لثه بیمار شود کمک میکند.
LANAP برای کانتورینگ یا لیفت لثه
هرچند LANAP معمولا برای درمان بیماری پریودنتال استفاده میشود، ولی در کنار اهداف درمانی جنبه زیبایی نیز دارد. بهعنوان مثال افرادی که به دلیل رشد بیش از حد بافت لثه «لبخند لثه ای» دارند، ممکن است ظاهر لثه خود را دوست نداشته باشند. در این شرایط میتوان از جراحی لثه با لیزر برای کانتورینگ یا لیفت لثه استفاده کرد. همچنین این نگرانی وجود دارد که رشد بیش از حد بافتهای لثه میتواند خطر ابتلا به بیماری لثه را افزایش دهد، زیرا فضای بیشتری برای تجمع باکتریها در زیر خط لثه وجود دارد، در این صورت میتوان از این روش بهعنوان یک اقدام پیشگیرانه استفاده کرد.از جمله مزایای استفاده از LANAP میتوان به متناسب بودن آن با بیماران، داشتن کمترین خونریزی، کم تهاجمی بودن آن و محافظت از دندانهای سالم اشاره کرد.
روش جراحی لثه به کمک لیزر
مراحل جراحی لثه با لیزر عبارتند از:
- اندازهگیری پاکتها: دندانپزشک از ابزار خاصی برای اندازهگیری عمق پاکتهای پریودنتال استفاده میکند تا میزان جدا شدن لثه از دندان را تعیین کند.
- قرار دادن لیزر: دندانپزشک نوک فیبر نوری لیزر را در بالای پاکت پریودنتال قرار میدهد.
- حذف باکتری: لیزر بافت عفونی و باکتریهای زیر خط لثه را از بین میبرد. از آنجایی که لیزر بسیار دقیق است، میتواند به طور انتخابی بافت آسیب دیده را بدون آسیب رساندن به بافت سالم حذف کند.
- از بین بردن جرم دندان: دندانپزشک از یک ابزار تمیز کننده اولتراسونیک برای حذف جرم تشکیل شده در زیر خط لثه استفاده میکند.
- لخته شدن: لیزر باکتریهای باقیمانده را حذف میکند و به خون کمک میکند تا اطراف پاکت پریودنتال که اکنون تمیز شده است، مهر و موم کنند یا ببندند. این کار از ورود میکروبهای جدید جلوگیری میکند و به بدن کمک میکند تا سریعتر بهبود یابد. به علاوه در روش جراحی لثه با لیزر نیازی به بخیه نیست.
کل فرآیند جراحی و لیفت لثه در مطب دکتر ستاره هاشمی معمولاً در 2 ساعت تکمیل میشود.
بهبود جراحی لثه با لیزر
از آنجایی که هیچ برش یا بخیهای در جراحی لثه به کمک لیزر وجود ندارد، بهبودی راحتتر از جراحی سنتی لثه است. در واقع، پس از پایان جراحی، بدن شما روند بهبودی را آغاز میکند و حتی میتوانید روز بعد به زندگی عادی خود بازگردید. با این حال، بدن افراد متفاوت از هم است و برخی از افراد ممکن است به چند روز استراحت نیاز داشته باشند. برخی از مواردی که میتوانید در چند روز آینده انتظار داشته باشید شامل عوارض جانبی زیر است:
- تورم خفیف
- خونریزی کم
- تغییر رنگ لثه
اینها نشانههای بدی نیستند و تنها به این معنی هستند که بدن شما خون بیشتری به آن نواحی میفرستد تا به ترمیم ناحیه درمان شده کمک کند. دندانپزشک به شما توصیه خواهد کرد که در طول ریکاوری جراحی LANAP، ناحیه تحت درمان را در طول هفته بعد مسواک نزنید یا نخ دندان نکشید.
با این حال، باید به مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در نواحی سالم دهان و دندان خود ادامه دهید ولی مطمئن شوید که این کار را با دقت بیشتری انجام میدهید. زمان بهبودی جراحی لثه با لیزر معمولاً فقط یک هفته تا 10 روز طول میکشد، فقط بایستی سعی کنید از مصرف دخانیات دوری کرده و برای مدتی غذای نرم مصرف کنید تا آسیبی به ناحیه درمان شده وارد نشود.
هزینه جراحی لثه با لیزر
هزینه جراحی لثه با لیزر بسته به بیمار متفاوت است؛ ولی خبر خوب این است که اگر بیمه دندانپزشکی دارید و به دلایل پزشکی به این روش درمانی نیاز دارید، به احتمال زیاد بیمه به پوشش هزینهها کمک میکند. هزینه این جراحی به عوامل زیر بستگی دارد:
- شدت بیماری لثه شما
- تکنولوژی مورد استفاده توسط دندانپزشک شما
- منطقهای که دندانپزشک شما در آن فعالیت میکند.
- سایر خدمات اضافی که در محل مراجعه به شما ارائه میشود.
سخن آخر
جراحی لثه به کمک لیزر یک درمان غیرتهاجمی برای بیماری لثه است. این روش به دلیل مزایای متعدد از جمله درد کمتر، زمان بهبودی سریعتر و کمتر تهاجمی بودن در مقایسه با جراحی سنتی لثه محبوبتر است. این درمان همچنین LANAP نامیده میشود و میتواند برای کانتورینگ یا لیفت لثه، چه برای بهبود ظاهر لبخند لثه ای یا برای جلوگیری از بیماری لثه در آینده استفاده شود. همه افراد کاندید جراحی لثه با لیزر نیستند، به خصوص کسانی که بیماری لثه آنها بسیار پیشرفته است. پریودنتیست شما میتواند بهترین دوره درمانی را برای مورد خاص شما توصیه کند. به منظور کسب اطلاعات لازم در رابطه با جراحی لثه با لیزر و یا لیفت لثه میتوانید به وبسایت کلینیک دندانپزشکی خانم دکتر ستاره هاشمی به آدرس https://drsetarehhashemi.com مراجعه کرده و اطلاعات لازم در رابطه با هزینه این جراحی و یا سایر روشهای درمانی را کسب نمایید.
