زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

مشاغل مورد نیاز برای کسب اقامت آلمان

مشاغل مورد نیاز برای کسب اقامت آلمان

مشاغل مورد نیاز برای کسب اقامت آلمان

آلمان از جمله کشورهای برتر صنعتی در حوزۀ اقتصادی اروپا و همچنین سطح جهان است. به همین خاطر است که مشاغل مورد نیاز آلمان، از پر متقاضی‌ترین موارد مهاجرتی به شمار می‌آید.

کشور آلمان برای نوسازی، بازسازی و همچنین بهسازی زیرساخت‌های صنعتی، اقتصادی، اجتماعی و درمانی خود به نیروهای متخصص و ماهر نیاز دارد. این در حالی است که آلمان هر سال بیش از سال پیش با کمبود نیروی کار مواجه می‌شود. دولت آلمان برای رفع این کمبود به جذب نیروی متخصص خارجی در کنار آموزش نیروی کار داخلی روی آورده است و تا اینجای کار به نظر می‌رسد که بهترین راهکار نیز همین باشد.

شاید با مشاهده آمار مهاجرت به آلمان به این موضوع فکر کرده باید که این کشور چه مزایا و برتری‌هایی نسبت به کشورهای دیگر دارد که نیروی متخصص خارجی را متمایل به کار و زندگی در آن می‌کند؟ در ادامه ضمن بررسی علت این مسئله، به بیان بهترین مشاغلی که می‌توانید در کشور آلمان به انجام آن مشغول شوید، می‌پردازیم.

مشاغل مورد نیاز کشور آلمان

اگر قصد مهاجرت کاری به آلمان را دارید، در گام اول باید این مورد را بررسی کنید که آیا شغل مورد نظر شمادر این کشور تقاضا دارد یا خیر؟ بازار کار بعضی مشاغل در این کشور رونق بسیار خوبی داشته و به دلیل کمبود نیروی جوان، دولت آلمان از مهاجران خارجی به اشتغال در این مناصب دعوت به عمل می‌آورد. از جمله مشاغلی پررونقیی که در بازار کار آلمان می‌توانید در آن مشغول شده و اقامت این کشور را دریافت کنید، باید به جدول زیر اشاره کنیم:

بهداشت و درمان

پزشکان، پرستاران، رادیولوژیست‌ها، دندانپزشکان و ...

فناوری اطلاعات

توسعه دهنده نرم‌افزار، کارشناس امنیت سایبری، تحلیلگران داده

مهندسی

مهندس مکانیک، برق، عمران و سایر رشته‌ها مرتبط

آموزش و پرورش

معلم، استاد دانشگاه و محققان دانشگاهی

مشاغل مهارتی

لوله کشی، نجاری و ساخت و ساز

انرژی های تجدیدپذیر

تکنسین انرژی خورشیدی و بادی، مهندسی و مدیریت پروژه

شرایط لازم مهاجرت کاری به کشور آلمان

مهاجرت کاری به آلمان یکی از بهترین روش‌های مهاجرتی محسوب می‌شود. اگر شرایط دریافت این نوع ویزا را داشته باشید، بهتر است به سراغ روش‌های دیگر نروید و از همین طریق اقدام کنید. کمترین شرایط مهاجرت به آلمان از طریق دریافت ویزای کاری باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • شرایط سنی حداکثر 45 سال.البته لازم به ذکر است که در برخی از مشاغل، با داشتن رزومه‌ بسیار حرفه‌ای این سن را تا سال نیز می‌توان افزایش داد.

  • دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی لیسانس که به تایید (ZAB) رسیده باشد.

  • تناسب رشته تحصیلی و سوابق کاری متقاضی با لیست رشته‌های مورد نیاز

  • دارا بودن جاف آفر (پیشنهاد شغلی) از سوی کارفرما. توجه کنید که پیشنهاد کاری شما باید از جانب شرکتی صادر شده باشد که تازه تاسیس نبوده و مشکلات مالیاتی نیز نداشته باشد.

  • داشتن رزومه کاری قوی، قابل استناد و همچنین مرتبط با رشته تحصیلی متقاضی. با توجه به قوانین جدید تصویب شده باید حداقل سه سال سابقه کار داشته باشید.

  • تسلط به زبان آلمانی و انگلیسی به ترتیب در سطوح A2 و یا IELTS 5.5

دو روش اصلی دریافت ویزای کار آلمان

برای دریافت آسان ویزای کار در آلمان به دو شیوه عمده زیر می‌توانید عمل کنید:

  • اخذ ویزای کار آلمان از طریق جاب آفر (Job Offer)

اولین راه برای اخذ ویزای کار آلمان، داشتن جاب آفر یا پیشنهاد شغلی است. در این روش می‌بایست از طرف یک کارفرمای معتبر در کشور آلمان برای شخص متقاضی، پیشنهاد استخدام ارسال شود. در گذشته قانون به این صورت بود که اگر نیروی کار مناسبی برای تصدی در شغل مورد نظر در آلمان یا اتحادیه اروپا وجود داشت، دیگر کارفرما نمی‌توانست از نیروهای بین‌المللی دعوت به همکاری به عمل آورد.

  • ویزای جاب سیکر یا جستجوی کار آلمان

دومین روش دریافت اقامت کاری آلمان، ویزای جستجوی کار یا (Job Seeker) است. مدت زمان اعتبار این ویزا حدود 6 ماه است. ویزای جستجوی کار تنها  به متقاضیان بین‌الملل تعلق می‌گیرد. شخص متقاضی تنها 6 ماه فرصت دارد که در آلمان حضور داشته و شغل مورد نظر خود را که مرتبط با رشته تخصصی اوست، پیدا کند. در سال 2023 شرایط دریافت این نوع ویزا نسبت به گذشته آسان‌تر شده است.

دو روش اصلی دریافت ویزای کار آلمان

اخذ اقامت آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

به طور کلی، دریافت اقامت آلمان از راه سرمایه‌گذاری به چهار روش عمده زیر امکان‌پذیر است:

  • راه اندازی کسب و کار بر پایه فعالیت‌های فردی و حرفه‌ای

در صورتی که تخصص شما در زمینه فعالیت‌های صنفی از جمله اداره رستوران، کافی شاپ، فروشگاه مواد غذایی، پوشاک و… بوده و تمایل به سرمایه گذاری در آلمان را داشته باشید، می‌توانید بدون نیاز به ثبت شرکت و تنها با دریافت جوازهای صنفی مربوطه، کسب و کار خود را در آلمان راه‌اندازی کنید.

  •  ثبت شرکت مسئولیت محدود در آلمان

اگر مالک یک شرکت معتبر و فعال در ایران بوده و قصد انتقال این مجموعه به کشور آلمان را داشته باشید، می‌توانید یک شرکت مشابه در این کشور تاسیس کرده و فعالیت اقتصادی خود را آغاز کنیداین شرکت در آلمان به صورت مسئولیت محدود بوده و حداقل سرمایه لازم برای آن معادل 25000 یورو است. ثبت شرکت در آلمان به دو روش زیر قابل انجام است

  1. ثبت شرکت تضامنی: شرایط ثبت شرکت تضامنی در آلمان تماما مانند شرکت مسئولیت محدود است و  تنها تفاوت موجود در نوع ثبت شرکت است. این تفاوت به میزان اعتبار شرکت و مسئولیت‌های سهامداران آن برمی‌گردد.

  2. تاسیس شعبه یا دفتر نمایندگی: اگر شما مالک یک مجموعه معتبر و بزرگ تولیدی مانند کارخانجات مختلف و یا شرکت بازرگانی در ایران باشید، طبق قوانین سرمایه گذاری در آلمان، شما یک تاجر کامل محسوب شده و می‌توانید شعبه خود را در کشور آلمان تاسیس کنید.

مراحل دریافت اقامت آلمان از طریق سرمایه‌گذاری

برای دریافت اقامت آلمان از طریق انباشت سرمایه باید ابتدا مدارک ترجمه شده رسمی خود را به تایید سفارت آلمان برسانید. این مدارک تأیید شده به علاوه طرح توجیهی شما برای وکلای آلمانی ارسال خواهد شد تا پس از تأیید این طرح در اداره ثبت شرکت‌ها در ایالت مورد نظر، به شما اجازه فعالیت اقتصادی اعطا شود.

کشور آلمان همواره از نیروهای مجرب و متخصص در حرفه خود دعوت می‌کند تا در این کشور آموزش دیده و مشغول به کار شوند. این سیاست آلمان به توسعه هرچه بهتر و بیشتر آن کمک شایانی می‌کند. به همین خاطر است که هر ساله پزشکان، پرستان، مهندسان، نجاران و به طور کلی متخصصان زیادی به آلمان مهاجرت می‌کنند. اگر شما هم در حرفه خود خبره هستید و قصد مهاجرت به کشور آلمان را دارید، مشاوران موسسه مهاجرتی اصطهباناتی راهگشای شما در این زمینه هستند.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود