زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

چگونه گردن درد مزمن خود را بدون عمل جراحی تسکین دهیم؟

چگونه گردن درد مزمن خود را بدون عمل جراحی تسکین دهیم؟

چگونه گردن درد مزمن خود را بدون عمل جراحی تسکین دهیم؟

گردن درد وضعیتی است که بسیاری از ما در مقطعی از زندگی، با آن دست و پنجه نرم کرده ایم. درد گردن، درد شایعی است و یافتن راه حل کاهش اثرات آزاردهنده آن، مسئله ای ضروری است.

برخی از افراد برای رهایی از این درد، به دنبال جراحی به عنوان روشی سریع هستند. اما این راه حل، ممکن است ایمن ترین و یا مؤثرترین روش نباشد. اگر از درد مزمن گردن رنج می برید و تمایلی به جراحی ندارید، روش هایی وجود دارد که می تواند به شما در کاهش اثرات درد گردن کمک کند. در ادامه، ما چند راه مؤثر جهت درمان خانگی دیسک گردن را به شما ارائه می کنیم.

ابتدا، اجازه دهید شرایطی که باعث بروز درد مزمن گردن می شوند را بررسی کنیم. گاهاً درک علت اصلی درد می تواند به شما کمک کند تا با آگاهی بیشتر به درمان های غیرجراحی فکر کنید و حتی از تشدید آسیب خود جلوگیری کنید. در ادامه، با ما همراه باشید.

انواع گردن درد

گردن درد یکی از شایع ترین بیماری های اسکلتی-عضلانی است که 80 درصد افراد را در دوره ای از زندگی تحت تأثیر قرار می دهد. همانطور که از نام آن پیداست، گردن درد هر گونه احساس درد یا ناراحتی در ستون فقرات گردن است. این وضعیت می تواند از یک درد خفیف تا یک درد تیز و کوبنده باشد که وظایف و فعالیت های عادی فرد را تحت تأثیر قرار می دهد. گردن درد می تواند به سه وضعیت تقسیم شود:

  • حاد: درد حاد از چند روز تا چند هفته ادامه دارد.
  • نیمه مزمن: درد نیمه مزمن چهار تا 12 هفته طول می کشد.
  • مزمن: درد اگر سه ماه یا بیشتر طول بکشد گردن درد مزمن می شود.

گردن درد اغلب در عرض چند روز یا چند هفته از بین می رود، اما دردی که ماه ها ادامه دارد ممکن است نشان دهنده یک بیماری زمینه ای باشد که نیاز به مراقبت حرفه ای دارد. گردن درد طولانی مدت می تواند نشان دهنده مشکلاتی در اعصاب ستون فقرات، مهره ها یا دیسک باشد.

علت گردن درد

علل شایع گردن درد

گردن درد می تواند ناشی از علل مختلفی باشد. هفت مهره‌ای که ناحیه گردنی ستون فقرات را تشکیل می‌دهند برای طیف وسیعی از حرکت و انعطاف‌پذیری طراحی شده‌اند، اما همان ویژگی‌هایی که به گردن اجازه می‌دهد دامنه حرکتی کامل داشته باشد، آن را در برابر فشارها آسیب‌پذیر می‌کند.

  • ضربات شلاقی: نیروهای ناگهانی که به وضعیت بدنی شما وارد می شود، با توجه به وزن سر سبب جابه جایی یکباره گردن به یک جهت می شود که این مسئله باعث کشیدگی و آسیب به موقعیت مهره های گردنی می شود. این وضعیت شایع ترین علل بروز گردن درد مزمن است.
  • دیسک های دژنراتیو: این وضعیت یک بیماری که می توانند باعث گردن درد مزمن شوند. دیسک‌های بالشتکی بین مهره‌ ای، با افزایش سن از بین می‌روند و توانایی خود به عنوان ضربه‌گیر را از دست می‌دهند. این دیسک ها همچنین می توانند فتق کنند و مایع خود را به فضاهای اطراف نشت دهند که بر اعصاب ناحیه فشار وارد می کند. اعصابی که از طناب نخاعی در ناحیه گردن ساطع می‌شوند، در طول بازوها حرکت می‌کنند، بنابراین، وقتی این اعصاب تحریک می‌شوند، درد می‌تواند بر بازوها و دست‌ها تأثیر بگذارد و انجام کارهای ساده را دشوار کند.
  • تنگی کانال نخاعی: ناشی از تحلیل رفتن دیسک‌های گردنی است که می‌تواند باعث درد متناوب طولانی‌مدت شود و معمولاً به فعالیت یا موقعیت‌های خاصی گره می‌خورد، مانند زمانی که گردن خود را برای خواندن یا نوشتن پایین می اندازید.
  • استئوآرتریت، خار استخوان یا تنگی منافذ عصب: این وضعیت می تواند منجر به درد مزمن، از دست دادن تحرک و انعطاف پذیری شود و در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند.

راه حل های غیر جراحی تسکین درد گردن

قبل از اینکه برای کاهش گردن درد خود به سراغ جراحی بروید، ابتدا چند روش غیر جراحی را امتحان کنید. برای این کار طیف وسیعی از روش های درمانی وجود دارد که می بایست جهت انتخاب مناسب ترین شیوه، از مشورت یک پزشک استفاده کنید. در ادامه به تعدادی از این روش ها اشاره می کنیم.

  • مدیریت درد با کمک دارو: مصرف داروهای کنترل درد می تواند به بدن فرصت دهد تا به مرور خود را ترمیم کند و بدین ترتیب درد بهبود یابد. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs)، تزریقات استروئیدی و مصرف مسکن همراه با استراحت، از این قبیل داروهای مؤثر می باشد.
  • استراحت: استراحت دادن ساده به گردن می‌تواند باعث بهبود عضلات و بازگشت اعصاب به حالت عادی شود. اگر فعالیت‌ها یا موقعیت‌هایی وجود دارد که درد را افزایش می‌دهد، اجتناب از آنها می تواند به کاهش اثرات درد مزمن گردن کمک کند. استفاده از ابزارهای کمک پزشکی همچون گردنبندهای طبی نیز برای کاهش فشار بسیار مؤثر است. برای آگاهی از انواع گردنبندهای طبی، به پایگاه سلامت دکتر مهندس مراجعه کنید.
  • فیزیوتراپی: بهبود سلامت گردن از طریق تمرینات قدرتی، افزایش انعطاف پذیری و یادگیری روش های حفظ وضعیت مناسب گردن می تواند درد گردن ناشی از فشار عضلانی را کاهش دهد. یک فیزیوتراپ ماهر می تواند راه های مناسب خم شدن و بلند شدن را به شما آموزش دهد تا از آسیب بیشتر به گردن خود جلوگیری کنید.
  • گردنبند طبی : بهبود برخی از جراحات ممکن است تا 3 ماه طول بکشد. در این شرایط استفاده از گردنبند طبی کارساز خواهد بود. ابتدا این آسیب ها با استفاده از اشعه ایکس، ام آر آی و سی تی اسکن تشخیص داده می‌شوند و سپس برای بهبود این صدمات، با کمک گردنبند، ستون فقرات را در وضعیت صحیح، ثابت نگه می دارند.
  • استخوان درمانی: یک متخصص کایروپراکتیک ممکن است بتواند با حرکات و فشارهای دستی که به مهره های گردن می آورد، گردن شما را در وضعیت کاهش فشار عصبی و درد عضلانی قرار دهد.
  • ماساژ و طب سوزنی: ماساژدرمانی و طب سوزنی ممکن است با بهبود جریان خون، شل کردن ماهیچه‌های منقبض و هدف قرار دادن نواحی مشکل‌دار گردن به کاهش علائم درد گردن شما کمک کند.

درمان گردن درد با طب سوزنی

سخن آخر

روش های درمانی غیرجراحی، روش‌های اثبات‌شده‌ای هستند که می توانند به کاهش درد مزمن گردن کمک کنند. این روش ها ممکن است شما را از عمل جراحی خلاص کند. پس قبل از تصمیم به عمل جراحی، با یک متخصص ستون فقرات مشورت کنید و اطلاعات خود را پیرامون وضعیت آسیب گردنی خود افزایش دهید.

چنانچه پس از مدتی روش های غیر جراحی در وضعیت شما تغییری حاصل نکرد، با اطمینان می توانید به سراغ عمل جراحی بروید. در این شرایط، شما از مدتی قبل روش های کنترل درد را بر روی وضعیت آسیب دیده گردن خود پیاده سازی کرده اید و در نتیجه عمل جراحی موفق تری خواهید داشت.

در صورتی که مایل به کسب اطلاعات بیشتر از ابزارهای کمک پزشکی کنترل درد هستید، به مرجع تجهیزات پزشکی کشور در سایت دکتر مهندس مراجعه کنید و در صورت نیاز، گردنبند طبی مناسب خود را از این سایت در اینجا تهیه فرمایید.

    کانال تلگرام زوم لایف
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود