زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

ایمپلنت فوری دندان چیست و چه مزایایی دارد؟

ایمپلنت فوری دندان چیست و چه مزایایی دارد؟

ایمپلنت فوری دندان چیست و چه مزایایی دارد؟

ایمپلنت دندان یک روش جایگزینی دندان است که برای نگه داشتن دندان یا پل جایگزین در فک شما استفاده می شود. کاشت دندان ممکن است گزینه ای برای افرادی باشد که به دلیل بیماری پریودنتال، آسیب دیدگی یا دلایل دیگری دندان یا دندان خود را از دست داده اند.

در این مطلب ضمن بررسی انواع ایمپلنت دندان، با دکتر میلاد افشار متخصص ایمپلنت دندان، صحبت کرده ایم و از وی خواسته ایم رایج ترین علل عدم موفقیت یا به اصطلاح شکست ایمپلنت دندان را برای ما شرح دهد.

انواع ایمپلنت دندان

به طور کلی دو نوع ایمپلنت دندان فارغ از مارک و برند و کشور محل سازنده ایمپلنت ها وجود دارد:

1. آندوست (در استخوان)

این نوع  ایمپلنت، رایج ترین نوع کاشت دندان است. انواع مختلف آن شامل پیچ ، سیلندر یا تیغه های جراحی شده در استخوان فك است. هر ایمپلنت یک یا چند دندان پروتز دارد. این نوع کاشت به طور کلی به عنوان جایگزینی برای بیمارانی که از بریح یا پروتزهای متحرک استفاده می کنند، به کار می رود.

2. Subperiosteal (بر روی استخوان)

 این قسمتها در قسمت بالای فک قرار دارند که پستهای چارچوب فلزی از لثه بیرون زده و برای نگه داشتن پروتز استفاده می شود. این نوع کاشت برای بیمارانی که قادر به پوشیدن دندانهای معمولی نیستند و دارای حداقل قد استخوان هستند ، استفاده می شود.

علت پس زدن ایمپلنت چیست؟

شکست ایمپلنت یا همان پس زدن ایمپلنت به شرایطی گفته می شود که ایمپلنت با بافت لثه فرد بیمار جوش نخورد. یک تصور رایج در بین مردم این است که برند ایمپلنت دندان بر موفقیت آن تأثیر دارد. دکتر افشار در این باره گفت:

"در حال حاضر با سیستم های خوبی که در برندهای ایمپلنت وجود دارد تقریباً نگرانی خاصی بابت پس زدن ایمپلنت وجود ندارد. اگر کار به صورت تخصصی انجام شود و بیمار شرایط ایمپلنت را داشته باشد، معمولاً نتایج درمان نتایج خوب و قابل قبولی است. عوارض ایمپلنت معمولاً کمتر از 7-8 درصد هست که آن هم قابل پیشگیری است."

آیا شما شرایط ایمپلنت را دارید؟

ایمپلنت دندان

کاندیدای ایده آل برای ایمپلنت دندان از نظر سلامت عمومی و دهان باید از نظر پزشک تأیید شود. استخوان کافی در فک شما برای پشتیبانی از ایمپلنت مورد نیاز است و بهترین کاندیدای ایمپلنت دندان دارای بافت لثه سالم هستند که عاری از بیماری پریودنتال است.

دکتر افشار در توضیح این مطلب اضافه کرد: " اگر بیمار دارای مشکل زمینه ای خاصی مثل بیماری دیابت و پوکی استخوان یا عادات خاصی مثل سیگار کشیدن مفرط و مصرف بیش از حد نرمال نباشد، معمولاً بیمار شرایط ایمپلنت را دارند. در صورتی که بیمار بستر استخوانی مناسبی داشته باشد، کاملاً شرایط اولیه را دارد و در صورتی هم که بستر استخوانی مناسبی نداشته باشد با جراحی های پیش از ایمپلنت یا در حین ایمپلنت این بستر سازی ها انجام می شود و جای نگرانی ندارد. "

انتخاب نامناسب بیمار مهمترین دلیل شکست ایمپلنت های دندانی است. البته می تواند به دلایل تکنیکی در حین جراحی هم باشد. اما اکثر این موارد قابل پیش بینی و اجتناب و قابل درمان است و نیاز نیست بیماران نگرانی خاصی داشته باشند.

کاشت دندان با بافت لثه و استخوان زیرین دهان ارتباط نزدیکی دارد. پریودنتیست ها متخصص دندانپزشکی هستند که دقیقا در این زمینه تخصص دارند.

آیا ایمپلنت ترسناک است؟

همانطور که می دانید دندانهای خودتان به مراقبت از دهان در خانه وجدان و ویزیت مرتب دندان نیاز دارند. کاشت دندان مانند دندانهای شماست و به همان مراقبت نیاز خواهید داشت. به منظور تمیز نگه داشتن ایمپلنت و بدون پلاک ، مسواک زدن و نخ دندان همچنان اعمال می شود!

پس از معالجه ، متخصص ایمپلنت شما بهترین روش ها را برای مراقبت از دندان به شما ارائه خواهد داد. برای بازدید از ایمپلنت، دندانها و لثه ها، از ویزیت های دوره ای استفاده می شود تا از سالم بودن آنها اطمینان حاصل کنید.

در سؤالی که از دکتر افشار درباره درد ایمپلنت دندان پرسیدیم، وی پاسخ داد: " در حین عمل ایمپلنت بیمار تحت بی حسی کامل قرار خواهد گرفت و دردی را حس نخواهد کرد. اما بعد از عمل مانند هر عمل جراحی دیگر، ممکن مقدار کمی خونابه و درد و تورم تا روز چهارم وجود خواهد داشت که با داروهایی که برای بیمار تجویز می شود درد و ناراحتی بعد از ایمپلنت نیز رفع می شود. در صورتی که بیمار شرایط ایمپلنت را داشته باشد، مزایای ایمپلنت ارزش چند روز درد و تورم مقطعی را دارد."

ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری

حتماً شما هم بسیار با واژه ایمپلنت فوری برخورد کرده اید. ایمپلنت فوری روشی است که کشیدن دندان و جایگزینی دندان جدید هر دو در یک جلسه انجام می شود. دکتر میلاد افشار درباره مزایای ایمپلنت فوری بیشتر توضیح داده اند:

"طبیعتاً هر چقدر زودتر ایمپلنت انجام شود به نفع بیمار است زیرا بعد از خروج دندان، جای دندان خارج شده تحلیل می رود و با تحلیل آن محدودیت برای گذاشتن پیچی مناسب و با ابعاد ایده آل ایجاد می شود. البته اگر زمان زیادتری از خارج کردن دندان تا جای گذاری ایمپلنت گذشته باشد هم کار قابلیت انجام دارد. هر چقدر زودتر انجام شود طبیعتاً نتایج بهتر خواهد بود.

تکنیک immediate implant یا ایمپلنت های فوری دندان تکنیکی است که در آن بیمار دندانی را که قرار است ایمپلنت با آن جایگزین شود را در حال حاضر به صورت ریشه یا کامل در دندان دارد و در همان جلسه ای که دندان خارج می شود، ایمپلنت جایگذاری می شود. بنابراین تعداد جلسات، خونریزی و دارو درمانی کاهش می یابد و عوارض ناشی از کشیدن دندان و گذاشتن ایمپلنت کاهش می یابد و رضایتمندی بیمار را افزایش می دهد. این تکنیک نیازمند گاهاً پودر استخوان و GBR و پیوندهای استخوان در سایتی است که به تازگی دندان کشیده شده که در همان جلسه این اقدامات انجام می شود. بیمار 3-5 ماه بعد از ایمپلنت که دندان فیکس شد می تواند روکش ایمپلنت را انجام دهد."

دکتر میلاد افشار، متخصص ایمپلنت در ادامه به این نکته اشاره کردند که بیشترین سؤالات بیماران درباره ایمپلنت، راجع به درد و مشکلات بعد از ایمپلنت است که به پر تکرارترین آن ها در این مطلب پاسخ داده شد و بیماران محترم نیز می توانند سؤالات خود را درباره ایمپلنت و سایر مشکلات دندانی در وبسایت شخصی دکتر افشار (www.drmiladafshar.com) مطرح نمایند تا در سریع ترین زمان ممکن به آن ها پاسخ داده شود.

    کانال تلگرام زوم لایف

    شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی‌شود