زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

آنفولانزا؛ 17 روش برای مقابله و درمان آنفولانزا

آنفولانزا؛ 17 روش برای مقابله و درمان آنفولانزا

آنفولانزا؛ 17 روش برای مقابله و درمان آنفولانزا

آنفولانزا چیست و چه علائمی دارد؟ آنفولانزا در کودکان علائمی دارد؟ آنفولانزا با چه روش‌هایی درمان می‌‎شود؟ آیا درمان سریع برای آنفولانزا وجود دارد؟ چطور از آنفولانزا پیشگیری کنیم؟ اگر امیدتان برای درمان آنفولانزا، به آنتی بیوتیک‌ها است، باید بگوییم بی‌جهت به آن‌ها امیدوارید. زیرا آنفولانزا یک بیماری ویروسی است و آنتی بیوتیک‌ها قادر به کشتن ویروس‌ها نیستند!

آنچه در ادامه می‌خوانید:

آنفولانزا چیست؟

آنفولانزا (Influenza) نوعی عفونت ویروسی است. مردم اغلب برای توصیف هر نوع بیماری خفیفی که علائمی شبیه به آنفولانزا دارند (مانند سرماخوردگی یا ویروس معده) از واژه‌ی آنفولانزا استفاده می‌کنند. اما آنفولانزای واقعی، متفاوت است. علایم آنفولانزا معمولا بدتر از سرماخوردگی است و بیشتر از سرماخوردگی معمولی طول می‌کشد. آنفولانزا معمولا باعث استفراغ یا اسهال در بزرگسالان نمی‌شود.

سه نوع ویروس آنفولانزا (نوع A,B,C) وجود دارد. اما این ویروس قابلیت و توانایی عجیب و نامحدودی در موتاسیون (تغییر و جهش ژنی) و تبدیل به فرم‌های مختلف دارد. انوان جهش یافته آن ممکن است سال بعد، یا حتی سه ماه بعد باعث بیماری شما شوند.

آنفولانزا و سرماخوردگی چه تفاوت‌هایی دارند؟

آنفولانزا در اثر ورود ویروس به بدن رخ می‌دهد و علائم بیماری در آن بسیار شدیدتر از سرماخوردگی است، معمولاً فرد مبتلا به آنفولانزا با مشکل تنفسی به دلیل التهاب ریه مواجه می‌شود و نیاز به مصرف آنتی بیوتیک‌های قوی و دوره درمان طولانی‌تر دارد. اما علائم سرماخوردگی عبارت است از عطسه، سرفه، گرفتگی بینی، خستگی، سردرد و تب که معمولاً ظرف چند روز با استراحت و مصرف آنتی بیوتیک‌های ضعیف درمان می‌شود و فرد می‌تواند به کارهای روزانه خود رسیدگی کند.

علائم آنفولانزا

چگونه بفهمید که آنفلوانزا گرفته‌اید؟ نشانه‌های آنفلوانزا می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

نشانه آنفلوانزا

دو مورد از علامت‌های آنفلوانزا که کمتر دیده می‌شوند عبارتند از:

علائم آنفلوانزا

هر شخص مبتلا به آنفلوانزا ممکن است تمام علائم آنفلوانزا را هم زمان نداشته باشد. برخی افراد مبتلا به آنفلوانزا تب نخواهند داشت. اکثر افراد مبتلا به آنفلوانزا حتی بدون مراجعه به پزشک یا مصرف دارو بهبود می‌یابند.

علائم کلی بیماری آنفولانزا عبارتند از:

  • دردهای عضلانی مانند: کمر درد
  • تب و لرز (دمای بدن بالای 38 درجه شود)
  • کسلی و بیحالی
  • سرفه (ممکن است دارای خلط باشد)
  • سرفه‌های خشک از سینه
  • مشکل در خواب
  • کاهش اشتها
  • اسهال یا شکم درد
  • گلودرد
  • درد سینه
  • آبریزش بینی
  • آفت دهان
  • تهوع و استفراغ
  • تغییر در صدا

این علایم می‌توانند شدید تر یا ضعیف تر باشند. آنفولانزا ممکن است علائم ناشناخته‌ای هم داشته باشد. علایمی که پس از دو روز از ابتلا بروز کرده و در کمتر از 1 هفته رفع می‌شوند. سرفه کردن می‌تواند تا 2 هفته بعد از بیماری نیز ادامه پیدا کند. تهوع و استفراغ در کودکان متداول است اما در بزرگسالان کمتر دیده می‌شود.

علائم هشدار دهنده آنفولانزا

اگر شما یا فردی که می‌شناسید بیمار شده و یکی از علائم هشدار دهنده ذیل در او مشاهده می‌شود، سریعاً به پزشک مراجعه کنید:

علائم هشدار دهنده آنفولانزا در کودکان

در نوزادان:

شما باید دنبال این نشانه‌های هشدار دهنده باشید: قادر به خوردن نیستند، در هنگام گریه کردن اشکی از چشمان آن‌ها جاری نمی‌شود، و پوشک کمتری را نسبت به حالت عادی خیس می‌کنند.

علائم هشدار دهنده آنفولانزا در بزرگسالان

آنفولانزا در کودکان

کودکان زیر دوسال بیشتر احتمال ابتلا به ویروس آنفولانزا را دارند و برای آنها نیز بسیار خطرناک است. دانستن اینکه کودک شما آنفولانزا دارد، همیشه کار آسانی نیست. کودک بیمار ممکن است سست، بی‌حال و کم اشتها باشد. یا شاید نشانه‌هایی همچون سرماخوردگی یا دیگر بیماری‌های ویروسی را داشته باشد. (1)

علائم آنفولانزا در کودکان

در این فصل که فصل آنفولانزا است اگر کودک شما نشانه‌های زیر را داشت احتمالا به آنفولانزا مبتلا شده است:

  • تب ناگهانی - 38.3 درجه سیلسیوس یا بالاتر
  • خستگی، بی‌حالی به همراه نشانه‌هایی همچون سرفه‌های خشک و بینی گرفته

اگر نشانه هایی همچون گرفتگی بینی یا سرفه قبل از تب پدیدار شدند، به احتمال زیاد فرزند شما سرما خورده است. از دیگر نشانه‌های آنفولانزا می‌توان به زودرنج شدن، بی‌میلی و کم‌اشتهایی، گلودرد و ورم گلو اشاره کرد. آنفولانزا همچنین باعث ایجاد درد در ناحیه شکم و اسهال و استفراغ می‌شود.

چه زمانی باید فرزند خود را پیش دکتر ببریم؟

اگر نشانه‌های زیر را در کودک خود مشاهده کردید، حتما او را نزد پزشک ببرید:

  • اگر کودک شما زیر سه ماه است و تب 38 درجه سیلسیوس یا بیشتر دارد. کودکان در این سن حتما باید تحت مراقب پزشک برای تشخیص عفونت‌های جدی یا بیماری‌های احتمالی قرار بگیرند؛
  • اگر کودک شما بین 3 تا 6 ماه سن و تب بالای 38.3 درجه سیلسیوس یا بیشتر دارد؛
  • اگر کودک شما بالاتر از 6 ماه سن و تب بالای 39.4 درجه سیلسیوس یا بیشتر دارد؛
  • بیشتر از سه روز تب داشتن؛
  • سرفه‌هایی که پس از یک هفته هنوز خوب نشده‌اند؛
  • داشتن نشانه‌های آنفولانزا در صورت داشتن بیماری‌های مزمن همچون سرطان، کم خونی داسی شکل، دیابت یا ناراحتی‌های قلب، ریه یا کلیه؛
  • داشتن نشانه‌های آنفولانزا و آرتروت روماتیسمی یا کاواساکی که هر دو با آسپرین درمانی برای مدت طولای بر طرف می‌شوند؛
  • گوش درد داشتن؛
  • خس خس کردن گلو یا سخت نفس کشیدن؛
  • دوباره مریض شدن بلافاصله پس از خوب شدن و درمان آنفولانزا؛
  • کم آب شدن بدن؛

چه کسانی در معرض آنفولانزا هستند؟

به طور کلی افرادی که دچار دیابت، بیماری‌های قلبی، کلیوی، ریوی، آسم و کهنسالی یا بارداری هستند، بیشتر از همه به آنفولانزا دچار می‌شوند. گروه سنی دیگری هم که سیستم دفاعی ضعیف‌تری دارند (کودکان) بیشتر از سایر به آنفولانزا دچار می‌شوند. واگیردار بودن این بیماری سبب شده که در مکان‌های عمومی احتمال ابتلا بیشتر شود.

درمان آنفولانزا

درمان آنفولانزا

روش‌های زیر می‌توانند به درمان آنفولانزا به شما کمک کنند.

1. در خانه بمانید

انفولانزا یک بیماری فوق‌العاده مسری است و به سرعت پراکنده می‌شود. بنابراین بیش از حد عاشق کار کردن نباشید و چند روزی از کارکردن صرف نظر کنید. از حاضر در محل کار، یا هرجای دیگری غیر از خانه، دست کم تا یک روز پس از قطع تب و بازگشتن دمای بدن به دمای طبیعی اجتناب کنید.

اگر فرزند شما به آنفولانزا مبتلا شده، او را تا بهبودی کامل از رفتن به مدرسه باز دارید.

2. استراحت کنید

طبیعتاً در رعایت این مورد با مشکلی مواجه نخواهید شد. زیا آنقدر بیمارید که جز استراحت قادر به انجام کار دیگری نیستید. استراحت در رختخواب ضروری است. چرا که به بدن اجازه می‌دهد انرژی را برای مبارزه و درمان آنفلوانزا حفظ کند. فعالیت در زمانی که هنوز بیمارید، دفاع بدن را ضعیف کرده و شما را در معرض عوارض بیماری قرار می‌دهد.

3. مایعات بنوشید

به خصوص زمانی که تب دارید، مصرف مایعات اهمیت دارد. چرا که در این زمان خطر کم آب شدن بدن جدی است. بعلاوه با خوردن مایعات می‌توانید مواد غذایی لازم را که در شرایط بیماری از طریق خوردن غذا تامین نمی‌شود به بدن برسانید. سوپ رقیق و آب میوه تازه و سبزیجات برای تامین آب بدن مناسب هستند. (آب میوه را به نسبت 50% با آب رقیق کنید)

مصرف آب چغندر و هویج که هر دو از نظر ویتامین‌ها و املاح غنی‌اند توصیه می‌‎شود.

4. با نظر پزشک، مسکن مصرف کنید

برای رفع تب، سردرد و درد بدن که اغلب با آنفولانزا همراهند، می‌توان از مسکن‌هایی نظیر آسپیرین، استامینوفن و ایبوپروفن کمک گرفت. هر چهار ساعت 2 قرص مسکن مصرف کنید. از آنجا که علایم آنفولانزا بیشتر عصرها و شب‌ها به اوج خود می‌رسند، باید مسکن را درست در این مواقع مصرف نمود.

به کودکان آسپرین ندهید!

از دادن آسپیرین یا هرگونه داروی محتوی آسپیرین به کودکان زیر 21 ماه در صورت ابتلا به انفولانزا بپرهیزید. تحقیقات نشان داده‌اند که دادن آسپیرین به کودکان شانس ابتلا به سندرم رای (یک بیماری خطرناک سیستم عصبی) را افزایش می‌دهد.

برای کودکان فقط و فقط طبق دستور پزشک می‌توان از استامینوفن استفاده کرد.

احتیاط در مصرف داروها

داروهای مجاز بدون نسخه ممکن است در رفع برخی از علایم بیماری موثر باشند. به عنوان مثال داروهای آنتی هیستامین از آبریزش جلوگیری می‌کنند. اما باید مراقب باشید! این داروها ممکن است علایم آنفولانزا را مخفی نموده و احساس کاذب بهبودی در بیمار ایجاد نمایند و ناگهان با از سر گرفتن کار و فعالیت روزانه بیماری عود کرده و مشکلات جدی برای فرد ایجاد شود.

5. غرغره با آب نمک

یک گلوی ملتهب و تحریک شده آماده و مستعد پذیرفتن آنفولانزا است. با شستشوی گلو با آب نمک، تمام ترشحاتی که در گلو تجمع کرده‌اند با آب نمک بشویید. با این کار به بهبود گلو و جلوگیری از بروز مشکلات بعدی کمک می‌کنید.
یک قاشق چای خوری نمک را در 250 میلی‌لیتر آب حل کنید. این مقدار نمک با PH طبیعی بافت های بدن مطابقت دارد و از این رو بسیار تسکین دهنده است. هر زمان نیاز است از این محلول برای شستشوی گلو استفاده کنید. ولی از خوردن آب نمک اجتناب کنید، زیرا درصد سدیم آن بالاست.

6. مرطوب نگه‌داشتن هوا

مرطوب نگه‌داشتن هوای اتاق خواب در کاهش علایمی چون سرفه، گلودرد و خشکی بینی و راه‌های عبور هوا، موثر است. استفاده از دستگاه بخور در صورت داشتن تنگی نفس و احتقان بینی بسیار مفید است.

7. نرم نگه‌داشتن بینی

اگر بینی خود را به کرَات تخلیه کرده باشید، احتمالاً آن که زخم شده باشد زیاد است. بنابراین برای جلوگیری از تحریک بینی مرتباً آن را با مواد نرم کننده، نرم نگه دارید. در این قبیل موارد استفاده از پماد ویتامین A+D توصیه می‌شود.

8. گرم نگه‌داشتن عضلات

یکی از علایم آنفولانزل احساس درد در عضلات و خستگی است. عضلات را گرم نگه دارید و به کمک یک تشکچه حرارتی از درد آن‌ها کم کنید.

9. گرم نگه‌داشتن پاها

در صورت داشتن احتقان بینی یا سردرد، فرو بردن پاها در آب داغ می‌تواند موثر باشد.

10. نفس کشیدن در هوای تمیز

از تهویه هوا و وارد شدن هوای تازه به اتاق خوابتان هنگام بیماری اطمینان حاصل نموده و به کمک یک رو تختی یا پتوی گرم از نفوذ سرما به بدن جلوگیری کنید.

11. مالیدن و ماساژ پشت

ماساژ پشت و کمر باعث فعال شدن سیستم ایمنی جهت مبارزه با بیماری می‌شود و در عین حال به فرد احساس آرامش و راحتی می‌دهد.

12. خوردن غذاهای کم حجم و سبک

هنگامی که آنفولانزا به اوج خود می‌رسد، معمولاً فرد اشتهای خود را از دست می‌دهد. اما زمانی که اشتها کمی بهتر می‌شود و فرد آمادگی جایگزین کردن غذاهای جامد را با غذاهای آبکی و مایعات پیدا می‌کند، بهتر است بیشتر از غذاهای نشاسته‌ای و کم مزه استفاده شود. این قبیل غذاها عبارتند از:

  • موز
  • پنیر محلی
  • برنج
  • پودینگ برن
  • سیب زمینی پخته

که می‌توان با کمی ماست آن‌ها را مصرف کرد. به عنوان دسر می‌توان موز کاملاً رسیده را پوست کند و در فریزر گذاشت و سپس با مخلوط کن آن‌را به شکل پوره در آورد.

13. زنجبیل بخورید

زنجبیل ضد باکتری، ضد التهاب، آنتی‌اکسیدان و تسکین دهنده درد است. با یک برش زنجبیل تازه و مقدار آب لیموترش و آب دمنوش درست کنید. این دمنوش باید حدود یک ساعت روی شعله ملایم گاز بجوشد و سپس با عسل میل کنید تا به عنوان یک درمان قوی و سریع آنفولانزا در طب سنتی برای کودکان و بزرگسالان عمل کند. (2)

14. چای سبز و کمک به درمان آنفولانزا

چای سبز حاوی 6 آنتی‌اکسیدان مختلف است به همین دلیل یک ضدسرطان و ضد سکته مغزی و قلبی قوی است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. شاید به همین دلیل یکی از مفیدترین نوشیدنی‌ها برای سلامت بدن و البته برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا است. برخی دلیل عمر طولانی ژاپنی‌ها را مصرف روزانه چای سبز می‌دانند. علاوه بر این چای سبز تصفیه کننده خون، باز کننده تنفس، کاهنده اضطراب و افسردگی و انرژی‌زا است. روزانه سه فنجان چای سبز بنوشید و این کار را یک ساعت بعد از خوردن غذا انجام دهید تا دچار کم‌خونی نشوید.

15. از سرکه سیب استفاده کنید

سرکه‌ سیب یک ماده‌ی کاملا طبیعی برای درمان گلودرد است. سرکه سیب سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و یک ضد میکروب و ضد باکتری قوی است. یک‌چهارم فنجان سرکه‌ سیب را با همین مقدار آب گرم ترکیب کنید و آن را قرقره کنید. سرکه سیب فضای اطراف گلو را اسیدی می‌کند و همین امر سبب می‌شود میکروب‌های عامل سرماخوردگی از بین بروند.

آب‌گرم، سرکه‌ سیب، آب لیموترش فلفل قرمز یا دارچین و عسل طبیعی را با هم ترکیب کنید و به صورت نوشیدنی سه بار در روز میل کنید. سرکه سیب یکی از بهترین درمان‌ های طبیعی آنفولانزا در طب سنتی محسوب می‌شود.

16. استفاده از روغن پونه کوهی

روغن پونه کوهی یا «اورگانو» یکی از قوی‌ترین آنتی‌بیوتیک‌های طبیعی و از جمله بهترین درمان‌ های آنفولانزا در طب سنتی است. دلیل این امر وجود عناصری مثل «کارواکرول» و «ترپن» است. این عناصر از جمله بهترین درمان‌ها برای بیماری‌های ناشی از انواع ویروس و باکتری از جمله بیماری‌های کشنده‌ای مثل «سالمونلا» یا همان «آنفولانزای مرغی» محسوب می‌شوند.

17. استفاده از بخور اکالیپتوس

بخار اکالیپتوس می‌تواند باعث کاهش گرفتگی بینی و حتی سرفه شود. برای این کار کافی است 5 الی 10 قطره از عصاره و یا روغن اکالیپتوس را درون یک ظرف محتوی آب جوش بریزید و اجازه دهید تا قطرات اکالیپتوس یک دقیقه در آن جوش بخورند و سپس با احتیاط ظرف آب جوش را روی زمین گذاشته و با استفاده از یک حوله صورت خود را روی آن بگیرد و چند دقیقه‌ای با بینی زیر آن نفس بکشید.

این کار علاوه بر مزایای درمانی که دارید، می‌تواند شدت سرفه و گرفتگی بینی را کم کند. همچنین این کار سینوس‌های شما را نیز فعالتر می‌کند. در استفاده از این روش سعی کنید، فاصله صورت‌تان تا آب جوش را در نظر داشته باشید تا بخار آب باعث سوختگی پوست‌تان نشود.

البته اگر کودک در خانه دارید، مراقبت‌های ویژه را حتما لحاظ کنید تا دچار آسیب دیدگی از ناحیه آب جوش نشوید. سعی کنید 10 الی 15 دقیقه زیر حوله نفس بکشید تا مجاری تنفسی‌تان به خوبی باز شود. (3)

روش‌های پیشگیری از آنفولانزا

از آنجا که درمان خاصی برای آنفولانزا و سرماخوردگی وجود ندارد، پیشگیری بهترین راه به حساب می‌آید.

پیشگیری از آنفولانزا

برای پیشگیری از آنفولانزا می‌توانید موارد زیر را (با دقت) انجام دهید:

  • از تماس با فرد مبتلا مانند: رو بوسی، نزدیک شدن بیش از حد و… و همچنین اشیاء آلوده خودداری کنید.
  • دست‌های خود را مداوم با آب گرم و صابون بشویید.
  • اگر فردی در خانه شما به آنفولانزا دچار است، قاشق،لیوان و بشقاب او را جدا کنید.
  • رژیم غذایی خود را بر اساس افزایش توان دفاعی بدن‌تان تنظیم کنید.
  • واکسن آنفولانزا تزریق کنید.
  • ویتامن‌ها به ویژه گروه C را مصرف کنید.
  • سبزیجات و میوه‌های تازه بخورید.
  • دست‌های خود را به چشم یا دهان خود نزنید.

از جمله روش‌های پیشگیری آنفولانزا، تزریق واکسن آنفولانزا برای همه اعضای خانواده (از شش ماهه گرفته تا بزرگسالان) و همچنین رعایت اصول بهداشتی است.

پیشگیری از آنفلوانزا

تب شما باید بدون استفاده از داروهای کاهش تب از بین برود. در خانه ماندن به این معنی است که شما نباید از منزل خود خارج شوید مگر برای تهیه دارو و مراقبت‌های پزشکی. تا جایی که ممکن است از دیگران فاصله بگیرید تا آنها را بیمار نکنید.

آنفولانزا را دست کم نگیرید

آنفولانزا امروز هم می‌تواند درست به اندازه سال 1918 که آنفولانزای اسپانیایی 20 میلیون کشته در سراسر دنیا به جای گذاشت، مهلک باشد. بنابراین در موادر زیر مراجعه به پزشک ضروری است:

  • خشکی خشونت صدا
  • احساس درد در قفسه سینه
  • اشکال و دشواری در تنفس
  • بالاآوردن خلط سبز یا زرد رنگ

اگر درد یا استفراغ بعد از یک روز قطع نشد، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

به خاطر داشته باشید که به درازا کشیدن استفراغ موجب از دست رفتن آب بدن می‌شود و این موضوع به خصوص رد اطفال و کودکان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین وجود دردهای شکمی ممکن است حاکی از مشکل مانند آپاندیسیت باشد.

سوالات متداول درباره آنفولانزا

در ادامه به برخی از سوالات پیرامون آنفولانزا و درمان آن پرداخته‌ایم:

شدت بیماری در افراد مبتلا به آنفلوانزا چقدر است؟

برخی افراد خیلی مریض می‌شوند ولی دیگران خیر. اکثر افراد مبتلا به آنفلوانزا حتی بدون مراجعه به پزشک یا مصرف دارو بهبود می‌یابند. با این وجود، برخی افراد مبتلا به آنفلوانزا به شدت بیمار می‌شوند و ممکن است به مرگ ختم شود. بسیاری از افرادی که به شدت بیمار می‌شوند بیش از 65 سال داشته یا مبتلا به یک بیماری مانند موارد زیر هستند:

  • دیابت؛
  • بیماری قلبی؛
  • آسم؛
  • بیماری کلیه؛
  • حاملگی؛

توجه: کودکان زیر 5 سال نیز در معرض خطرات بیشتری هستند.

آنفلوانزا چگونه شیوع پیدا می‌کند؟

شیوع آنفولانزا

مردمی که آنفلوانزا دارند ویروس را از طریق سرفه یا عطسه پخش می‌کنند. قطرات آب از طریق سرفه، عطسه یا به هنگام صحبت کردن می‌توانند به دهان و بینی افرادی که در اطراف بیمار هستند وارد شود. این قطرات ممکن است از طریق تنفس به ریه‌ها راه یابند.

افراد ممکن است از طریق تماس دهان یا بینی خود بعد از تماس با یک چیز آلوده به ویروس، از قبیل دستگیره درب‌ها، میزها، یا دست کثیف شخص آلوده، دچار آنفلوانزا شوند.

آیا برای درمان آنفلوانزا دارویی وجود دارد؟

بلی. داروهای تجویز شده به نام داروهای ضد ویروسی می‌توانند آنفلوانزا را درمان کنند. اگر شما بیمار هستید، این داروها می‌توانند باعث شوند تا شما سریع‌تر خوب شوید و شدت آنفلوانزا را کاهش دهند. اکثر افراد مبتلا به آنفلوانزا بدون نیاز به مصرف این داروها خوب می‌شوند. ولی، اگر برای درمان به کمک نیاز دارید، پزشک‌تان ممکن است برای شما داروهای ضد ویروس تجویز کند.

اگر دچار فشار خون بالا هستم می‌توانم از داروی ضد احتقان استفاده کنم؟

داروهای ضد احتقان می‌توانند فشار خون و ضربان قلب را افزایش دهند. سودوافدرین و فنیل افرین داروهای ضد احتقان خوراکی هستند که معمولاً بدون نسخه نیز در دسترس هستند. توصیه ما این است که قبل از مصرف آنها با پزشک خود مشورت کنید.

بهترین راه شستن دست‌ها برای اجتناب از آلودگی چیست؟

شستن دست‌ها اغلب کمک می‌کند تا میکروب‌ها به بدن شما نفوذ نکند. هنگام شستن دست‌ها:

  • از صابون و آب گرم استفاده کنید.
  • 15 تا 20 ثانیه بشویید.

اگر صابون و آب گرم در دسترس نبود، از مواد شوینده‌های الکلی استفاده کنید. اگر از شوینده‌های الکلی استفاده می‌کنید، دست‌های خود را آن قدر با پاک‌کننده‌های بهداشتی پاک کنید تا خشک شوند.

اگر یکی از اعضای خانواده من آنفلوانزا داشته باشد، آیا من می‌توانم سر کار بروم؟

افرادی که بیمار نیستند در صورتی که یکی از اعضای خانواده شان آنفلوانزا داشته باشد می‌توانند به سر کار بروند. کارهای ساده مانند شستشوی مرتب دست‌ها با صابون و آب گرم را در پیش بگیرید. اگر صابون و آب در دسترس ندارید، از شوینده های الکلی استفاده کنید. این اقدامات را انجام دهید تا از فرد مبتلا، آنفلوانزا نگیرید.

چه مدت یک شخص مبتلا به آنفلوانزا می تواند به افراد دیگر ویروس را انتقال دهد؟

اکثر افراد مبتلا ممکن است از یک روز قبل از بروز عوارض تا 5 الی 7 روز بعد از ظهور علائم، آنفلوانزا را شیوع دهند. افراد به شدت بیمار یا کودکان خردسال ممکن است آنفلوانزا را به مدت بیشتری شیوع دهند.

قیمت واکسن آنفولانزا چند است؟

احتمالاً در خبرها شنیده باشید که قیمت واکسن آنفولانزا در بازار سیاه به مرز 700 هزار تومان رسیده است، اما قیمت واقعی واکسن آنفلوانزا چند است؟ قیمت واقعی این واکسن زیر 40 هزار تومان است.

چه کسانی نباید واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند؟

افرادی که طی 6 هفته پس از واکسیناسیون قبلی آنفلوآنزا دچار سندرم گیلن‌باره شده باشند، نباید واکسینه شوند؛ همچنین کسانی که دارای آلرژی شدید و مرگ‌بار به یکی از اجزای واکسن هستند. (4)

آیا داروهای ضد ویروسی روشی متداول برای درمان آنفولانزا هستند؟

داروهای ضد ویروس آنفولانزا برای کاهش شدت و مدت زمان علائم آنفولانزا مصرف می‌شوند. البته در برخی موارد برای پیشگیری از آنفولانزا نیز استفاده می‌شوند. این داروها شامل زوفلوزا، کپسول اوسلتامیویر و زانامیویر است.

دوز اول باید بعد از 48 ساعت پس از گذشت اولین علائم بیماری مصرف شود. اگر در معرض خطر عوارض آنفولانزا هستید با پزشک خود مشورت کنید. افرادی که در معرض خطر هستند شامل نوزادان، سالمندان، مبتلایان به بیماری مزمن، زنان باردار و کسانی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند، می‌باشند. مصرف این داروها بدون نسخه پزشک به کودکان توصیه نمی‌گردد.

چه داروهای ضد ویروسی برای درمان آنفولانزا کودکان توصیه می‌شود؟

به محض مشاهده اولین علائم آنفولانزا در کودکان خود، حتماً به پزشک مراجعه کنید و با او درباره اینکه آیا دارو‌های ضد ویروسی برای کودک مناسب است یا نه، صحبت کنید. داروهای درمان آنفولانزا کودکان می‌توانند سبب بهبود سریع‌تر بیماری کودک شده و از عوارض جدی آنفولانزا جلوگیری کنند.

ضد ویروس‌ها وقتی در طی دو روز اول بیماری مصرف می‌شوند، بهتر عمل می‌کنند. اولین دوز مصرفی باید حداقل 48 ساعت پس از مشاهده اولین علائم آنفولانزای کودکان مصرف گردد.

آیا آنتی بیوتیک‌ها می‌توانند به کاهش علائم آنفولانزا کمک کنند؟

خیر، آنتی بیوتیک‌ها نمی‌توانند به کاهش علائم آنفولانزا و درمان سریع آنفولانزا کمک کنند. آنفولانزا توسط ویروس‌ها ایجاد می‌شود و آنتی بیوتیک‌ها فقط عفونت‌های باکتریایی را درمان می‌کنند. مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک‌ها ممکن است خطر ابتلا به عفونت دیتر را که در برابر درمان آنتی بیوتیکی مقاومت می‌کند، افزایش دهد. اگر همزمان به ویروس آنفولانزا و عفونت باکتریایی مبتلا شدید، پزشک شما ممکن است آنتی بیوتیک برای عفونت باکتریایی تجویز کند. (5)

کلام آخر...

اگر هرگونه علائمی از آنفولانزا را در خودتان یا اطرافیان‌تان مشاهده کردید، حتماً برای درمان آنفولانزا سریعاً به پزشک مراجعه کنید. زیرا در ساعات اولیه بیماری، درمان آنفولانزا می‌تواند بسیار موثر است.

همچنین در فصل آنفلوانزا، آمادگی این را داشته باشید که ممکن است بیمار شوید و در آن صورت باید برای چند روز در خانه بمانید. مقداری دارو که نیازی به تجویز پزشک ندارد، شوینده‌های الکلی، دستمال کاغذی، و سایر مواد مورد نیاز را در دسترس داشته باشید تا مجبور نباشید برای تهیه آن از منزل خارج شوید.

اگر به شدت ناخوش و یا به بیماری‌های دیگر مبتلا هستید، با پزشک خود تماس بگیرید. پزشک‌تان به شما خواهد گفت که آیا باید تست آنفلوانزا بدهید، تحت درمان قرار گیرید یا به مراقبت‌های دیگر نیاز دارید.

کانال تلگرام زوم لایف
توجه: محتوای مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود
تعداد نظرات (9)
  1. رویا افسری در 30 آذر 1398
    برای درمان آنفولانزای دخترم خیلی دنبال واکسن گشتم اما نیست.
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 30 آذر 1398

      سلام، متاسفانه مدیریت پخش و کنترل واکسن آنفولانزا به شکل نادرستی انجام شده.

      از روش‌هایی که در این مطلب توضیح داده شده برای کمک به درمان آنفولانزا استفاده کنید.

      پاسخ
  2. توحید در 21 آذر 1398
    سلام به شما و تشکر بخاطر مقاله خوبتون.
    بخور اکالیپتوس باعث شد که سردرد شدیدم برطرف بشه.
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 21 آذر 1398

      سلام، خدا رو شکر

      پاسخ
  3. عباس در 13 آذر 1398
    سلام، چند ساعتی هست که احساس میکنم به آنفولانزا مبتلا شدم. برای درمانش باید چه کرد؟
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 13 آذر 1398

      سلام، اگر علائم آنفولانزا دارید برای تشخیص قطعی و درمان حتماً به پزشک مراجعه کنید و از درمان خودسرانه پرهیز کنید.

      پاسخ
      1. محمدملایجردی در 18 آذر 1398
        سلام خانومم انفولانزاگرفته دکتربردم فقط یه شربت داده بایه کلداستاپ دوتاامپولم زده ولی هیچ فرقی نکرده سردردشدید وگلودرد وبدن درد شدید داره چ باید کردزودترخوب بشه
        پاسخ
        1. مجله زوم لایف
          مجله زوم لایف در 18 آذر 1398

          سلام، بنده هم چند هفته گذشته درگیر آنفولانزا بوده‌ام و برای درمان ابتدا به پزشک مراجعه کردم، برای درمان سریعتر آنفولانزا از روش‌های درمانی که در همین مطلب آمده، استفاده کردم.

          در انتها باید خدمت شما عرض کنم که آنفولانزا یک دوره چند روزه دارد که باید طی شود.

          پاسخ
    2. رها در 6 فروردین 1402
      روتارین یا دم نوشها بسیار بسیار موثر هستند
      پاسخ
  4. محیا آقایی در 10 آذر 1398
    واقعا ممنون از راهنمایی های خوبتون
    من پسرم 5 سالشه چند بار هم پیش پزشک رفت ولی تغییری نکرد اما با راهنمایی های شما بهتر شده
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 10 آذر 1398

      سلام، خانم آقایی خوشحالیم که محتوای این مطلب برای شما مفید بوده.

      پاسخ
  5. سعید مهینی در 8 اسفند 1397

    عالی ممنون از لطفتنون

    پاسخ
  6. hemati در 3 اسفند 1397

    سلام، متشکرم از توضیحات خوبتون

    پاسخ
  7. ادریس در 19 بهمن 1397

    خیلی ممنون از راهنماییتون

    پاسخ