10 نکته برای سفر با نوزاد به خارج از کشور

وقتی میخواهید با کودک خود به سفر خارج از کشور بروید، مخصوصاً اگر اولین کودک شما باشد و بخواهید در نوزادی به سفر بروید. قبل از تنظیم برنامه سفر خارج از کشور نکات مهمی در سفر با نوزاد وجود دارد که باید بدانید. در این مطلب نکاتی برای سفر با نوزاد به خارج از کشور را خواهیم خواند. رعایت این نکات میتواند لذت سفر شما را دوچندان کند.
وقتی به محل رسیدید میتوانید از اقامت خود لذت ببرید، اما به این نکات توجه کنید:
1. اضافه کردن نام فرزندتان در پاسپورت
اولین نکته اضافه کردن نام فرزندتان در پاسپورت است. وقتی نوزاد بدنیا میآید میتوانید به سرعت اقدام به ثبت نام فرزندتان در پاسپورت بگیرید. اگر قصد سفر به خارج از کشور را دارید، فراموش نکنید نام فرزندتان را در پاسپورت خود اضافه کنید.
2. سفر هوایی با نوازد
بسياری از متخصصان كودكان پيشنهاد میكنند بچههای زير يک ماه را سوار هواپيما نكنيد و بسياری هم حتی سن مجاز برای سفر هوايی را يک ماه و نيم میدانند. به هر حال اين موضوع از نظر اينكه اصولا هواپيما به دليل جمعيت زياد داخلش میتواند مكان تجمع انواع ميكروبها باشد، اهميت دارد. بنابراين بهخصوص در مورد سفرهای درازمدت بهتر است دست كم تا سن يک ماه و نيمگی فرزندتان صبر كنيد. ضمن اينكه مادر هم در طول ماه اول پس از زايمان به نوعی استراحت و بازسازی قوای جسمی نياز دارد.
3. قبل حرکت از رزرو هتل مطئمن شوید
پیش از حرکت، هتل را رزرو کنید تا بچه به بغل مجبور نباشید دنبال مکان استقرار بگردید. حتما اعلام کنید که کودکی همراه شماست تا هر آنچه لازم است مانند تخت اضافه، صندلی غذا و... آماده باشد. پیش از عزیمت نیز به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید تا در صورت لزوم، واکسن مربوطه تجویز شود و پزشک به شما بگوید لازم است چه داروهایی همراه داشته باشید.
4. لباس مناسب برای نوزاد بردارید
قبل از شروع سفر باید از آب و هوای مقصد سفر تا حدودی باخبر باشید. اگر هوا سرد است، لباس گرم و کلاه و شال نوزاد را بردارید اما اگر هوا گرم است، دنبال تیشرتهای آستین کوتاه یا بندی نباشید، زیرا آفتاب میتواند دستها و سرشانههای نوزاد را بسوزاند. لباسهای خنک ولی آستیندار بردارید و برای اینکه عکسهای زیبایی داشته باشید، لباسهایی را انتخاب کنید که با هر لباس دیگری بیاید.
5. تنظیم ساعت داخلی بدن نوزاد
وقتی برنامه سفر به خارج از کشور دارید، تغییر ساعتها میتواند ناراحتکننده باشد. تا حد ممکن فرزند خود را در معرض نور طبیعی قرار دهید تا ساعات داخلی بدنش سریعتر تنظیم شود. بعد از چند روز، فرزندتان کاملا به وضعیت جدید عادت میکند.
6. اگر هوای مقصد سرد بود
وقتی به محل رسیدید اگر هوای مقصد سرد است، مراقب باشید فرزندتان سرما نخورد. موقع بیرون بردن او، لباس گرم و کلاه و شال را فراموش نکنید.
7. اگر هوای مقصد گرم و آفتابی است
اگر هوای مقصد گرم و آفتابی است، بیش از یک ساعت فرزندتان را در معرض نور آفتاب قرار ندهید. پوست کودکان تحمل گرما و آفتاب شدید را ندارد و خیلی سریع میسوزد. حتما سر او کلاه لبهدار بگذارید یا چتر همراهتان باشد. ساعاتی را برای گردش انتخاب کنید که هوا خیلی گرم نیست، مثلا قبل از 11 صبح و بعد از 5 بعدازظهر به گردش بروید. کرم ضدآفتاب را هم فراموش نکنید.
8. شنا کردن با کودکان
اگر برنامه سفر به خارج از کشور و شهرهای ساحلی دارید، توجه داشته باشید که شنا کردن یا بردن در آب دریا برای کودکان زیر یک سال ممنوع است.
9. سفر با نوزاد به جنگل
اگر به روستا یا جنگل میروید، مراقب حیوانات گزنده که داخل علفها هستند، باشید. پاپوش مناسبی پای او کنید و اگر احساس کردید دچار گزیدگی شده و مرتبا خود را میخاراند، به اورژانس مراجعه کنید.
10. سفر با نوزاد به کوه و ارتفاعات
اگر به کوه و ارتفاعات میروید باید بدانید که هر چه بالاتر میروید، هوا رقیقتر و تنفس سریعتر میشود و قلب شما تندتر میزند. در نتیجه ممکن است دچار سردرد، حالت تهوع و مشکلات خواب شوید. اگر کودکی همراه شماست از 1500 متر بالاتر نروید.
