زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

25 خواص سیر خام برای سلامت بدن

مکمل منیزیم مگنی ول

25 خواص سیر خام برای سلامت بدن

25 خواص سیر خام برای سلامت بدن

سیر خواص بسیار زیادی برای سلامت بدن دارد که از جمله آنها کنترل و درمان سرماخوردگی و سرفه است. سیر خام باعث کاهش فشار خون می‌شود، با بیماری‌های قلبی مبارزه می‌کند و از آلزایمر جلوگیری می‌کند. همچنین سیر خام به کاهش و درمان مشکلات روده، بهبود زخم‌ها و نیز کاهش گازهای معده و نفخ کمک می‌کند. در ادامه با خواص سیر خام بیشتر آشنا شوید.

مواد تشکیل دهنده سیر

سیر حاوی مواد معدنی مفیدی است از جمله فسفر، پتاسیم، منیزیم، روی، کلسیم و آهن و همچنین عناصر معدنی مانند ید، گوگرد و کلر است. با توجه به تحقیقات مرکز مطالعات ملی مغز و اعصاب USAD، سیر منبع غنی از ویتامین‌هایی همچون فولات، پتامین، پتاسین و نیز ویتامین‌های K.A.C.B6 از نوع ترکیبات ارگانیک است.

سیر کالری بسیار کمی دارد. همچنین چربی‌های اشباع شده و سدیم نیز در آن بسیار کم است.

خواص سیر

خواص سیر خام

فواید سیر خام به مراتب بیشتر از سیر استفاده شده از غذا است. در ادامه با خواص سیر خام آشنا شوید:

درمان سرماخوردگی و سرفه

یک مقاله‌ی منتشر شده در سال 2014، تعداد 1460 شرکت کننده در طی یک بازه‌ی زمانی سه ماهه را ارزیابی می‌کند تا تاثیر خوردن سیر بر بیماران مبتلا به سرماخوردگی و سرفه را بررسی کند. بخشی از تحقیقات آن‌ها به دو گروه برابر تقسیم شدند، در حالی که یک گروه اول از آنها یک قرص داروها را مصرف می‌کردند. گروه دوم قرص سیر مصرف کردند.

در انتها مشخص شد افرادی که به مدت سه ماه هر روز به جای یک دارو سیر مصرف می‌کردند کمتر از حد معمول به سرماخوردگی مبتلا شدند. به طور دقیق در گروهی دوم کسانی که سیر خام مصرف کرده بودند در طی دوره‌ی سه ماهه 24 نمونه سرماخوردگی مشاهده شد این در مقایسه با حالتی است که در گروه اول تعداد افرادی که به سرماخوردگی مبتلا شدند 65 نفر بودند و طول بیماری در هر دو گروه تقربا برابر بود و در کمترین مقدار 63/4 و در بیشترین حالت 63/5 روز طول کشید.

بنابراین خوردن حبه‌های سیر خام به درمان سرماخوردگی و سرفه کمک می‌کند. پس شما می‌توانید در اوایل دوره‌ی سرماخوردگی با خوردن حداقل دو تکه سیر به کاهش بیماری‌تان کمک کنید.

کاهش فشار خون بالا

سیر یک ماده‌ی گیاهی برای کاهش فشارخون بالا است. هنگامی که فشار خون شما بالاست آلسیسین موجود در سیر، باعث می‌شود که رگ‌های خونی شل شوند و همچنین این ماده با کاهش تجمع پلاکت‌ها در برابر ترومبوس (Thrombosis) مقابله می‌کند.

کاهش سطح کلسترول

سیر خام یک منبع غنی از ترکیبات آلیسین است که به طور موثری از اکسیداسیون کلسترول LDL (بد) جلوگیری می‌کند. همه کسانی که سطح کلسترول خون آنها بالاست می‌بایست سیر را در رژیم غذایی روزانه‌ی خود قرار دهند.

تقویت سلامت قلب

خوردن سیر خام به طور منظم باعث جلوگیری از ترومبوآمبولی می‌شود. این بدان معنی است که سیر باعث کاهش ایجاد لخته در خون می‌شود و همچنین جریان خون را بهتر می‌کند. ترکیبات موجود در سیر همچنین دارای اثر محافظتی در مقابل بیماری‌های نظیر آترواسکلروز/هیپرلیپودی/ترومبوز/فشار خون بالا و... را دارد.

مصرف روزانه سیر در رژیم غذایی مفید است اما مقدار و همچنین زمان مصرف سیر باید حتما در نظر گرفته شود و همچنین به اثرات تداخلی احتمالی آن با داروهای عمومی نیز باید توجه کرد.

مبارزه با آلزایمر و زوال عقل

خواص ضد التهابی سیر خام و وجود مقادیر قابل توجهی از آنتی اکسیدان در آن باعث جلوگیری از بیماری‌های نوروژنتیکی مانند آلزایمر و فراموشی (Dementia) می‌شود.

در مسمومیت با فلزات سنگین مفید است

دوزهای بالای سیر می‌تواند از آسیب‌های ارگانی (اندامی) ناشی از مسمومیت با فلزات سنگین جلوگیری کند. ترکیبات گوگرد در این گیاه میزان سرب خون را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد علاوه بر این سیر باعث کاهش علایم ناشی از مسمومیت همچون سردرد و فشار خون می‌شود گوگرد همچنین به ذوب بهتر آهن و روی در خون کمک می‌کند.

از سوی دیگر بر طبق گزارشی که سال 2012 از سوی موسسه‌ی فارماکولوژی و سم‌شناسی منتشر شد. محققان اعلام کردند که سیر در کاهش میزان انقباضات بافتی ناشی از مسمومیت سرب در خون در انسان و حیوانات آزمایشگاهی مفید بوده است.

درمان زخم‌ها

سیر به عنوان یک درمان گیاهی موثر برای زخم‌ها می‌تواند موثر باشد به این صورت که مقداری از سیر را در محل زخم آلوده قرار دهید این کار تاثیر ضدعفونی خواهد داشت.

سلامت استخوان

گیاهانی مثل سیر یا پیاز بر میزان سطح استروژن در بدن زنان در دوران یائسگی تاثیر بسزایی دارند و همچنین خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش داده و سلامت کلی استخوان را بهبود می‌بخشد.

کمک به هضم غذا

اضافه کردن روزانه‌ی حبه‌های سیر به رژیم غذایی می‌تواند موجب کاهش مشکلات گوارشی شما شود حتی ورم معده یا ناراحتی مرتبت با آن ممکن است با استفاده از این گیاه کاهش پیدا کند همچنین مصرف روزانه‌ی سیر در کاهش بیماری‌های روده مانند: دسیتروژن/اسهال/وکولیت نقش موثری دارد.

اما تاثیر سیر در از بین بردن کرم‌های روده فوق‌العاده است علاوه بر آن سیر بر باکتری‌های مفید در روده تاثیری ندارد و همین عمل نه تنها عملکرد سیستم هضم را بهبود می‌بخشد بلکه باعث کاهش گاز معده نیز می‌شود.

تنظیم قند خون

خوردن سیر خام به طور قابل توجهی قند خون را کاهش می‌دهد بنابراین مصرف آن برای کسانی که مبتلا به دیابت هستند و یا در معرض ابتلا به دیابت توصیه می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی

سیر حاوی مواد مغذی‌ست که به کاهش فشار اکسیداتیو کمک می‌کند که این عمل از آسیب DNA جلوگیری کرده و در نتیجه باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. علاوه بر این سیر با کاهش خستگی و نیز افزایش سطح انرژی باعث افزایش طول عمر می‌شود.

براساس گزارشی که در سال 2012 در مجله‌ی داروهای سنتی مکمل و جایگزین در آفریقا چاپ شد، مطالعه‌ای بر روی موش‌های صحرایی ثابت کرده بود که سیر تاثیر بسزایی در افزایش عملکرد سیستم ایمنی دارد در این آزمایش عصاره‌ی سیر را در غلظت‌های مختلف برای گروه‌های جدا برای موش‌ها تجویز کردند و پس از آن محققان دریافتند که این عصاره‌ها به ویژه در غلظت‌های بالاتر اثرات بیشتری بر سیستم ایمنی داشته است.

مراقبت از چشم

سیر غنی از مواد معدنی مانند سلیسیوم/کورسین و ویتامین C است که تمامی این‌ها در کاهش عفونت و التهاب چشم موثر هستند.

تسکین درد گوش

سیر به دلیل خاصیت ضد ویروسی و ضد قارچی می‌تواند در نقش آنتی بیوتیکی موثر برای درمان درمان دردهای گوش و عفونت‌های آن باشد.

خواص سیر خام

درمان آکنه

سیر در ترکیب با موادی مثل عسل خامه و زردچوبه می‌تواند ماسک‌های موثری در درمان آکنه‌ها و جای جوش باشد و حتی در مواردی از افزایش آنها جلوگیری می‌کند. سیر به این دلیل که یک گیاه پاک کننده‌ی موثر و یک ماده‌ی آنتی بیوتیک محسوب می‌شود.

لذا در درمان بسیاری از بیماری‌های پوست موثر است بیماری‌هایی مثل: بثورات پوستی/سپوریازیس و بلسته‌ها. علاوه بر این سیر همچنین در محافظت از پوست در مقابل اشعه‌ی UV و همچنین توقف اثرات پیری پوست بسیار موثر است.

کنترل آسم

حبه‌های سیر می‌توانند در درمان و کنترل آسم موثر باشند نوشیدن مخلوط یک لیوان شیر و سه حبه سیر به طور منظم هر شب قبل از خواب می‌تواند برای بیماران مبتلا به آسم بسیار مفید باشد.

همچنین ترکیب چند حبه سیر با سرکه نیز می‌تواند حملات ناشی از آسم را تحت کنترل در آورد و همچنین این ترکیبات در درمان عفونت‌های ریوی مانند کیستیک نیز می‌تواند موثر باشد.

افزایش قوای جنسی

سیر یک ماده‌ی موثر در افزایش قوای جنسی محسوب می‌شود و تاثیر آن بر هر دو گروه زنان و مردان به اثبات رسیده است. وقتی در افرادی که تمایلی به فعالیت های جنسی ندارند، مصرف سیر باعث کاهش ناراحتی‌های عبی ناشی از خستگی می‌شود.

جلوگیری از سرطان

بر طبق گزارش‌های که در سال 2013 منتشر شد محققان دریافتند که سیر حاوی یک ترکیب دیالیل ترسیولفید (dats) است که یک عامل موثر در جلوگیری از پیشرفت تومور محسوب می‌شود.

بنابراین مصرف منظم سیر باعث کاهش خطر ابتلا به کولون مثانه، ریه، پروستات، معده، مغز، مری و کبد می‌شود همچنین با کاهش تولید ترکیبات سرطان‌زا به کاهش اندازه‌ی تمور در سرطان پستان نیز کمک می‌کند.

بهبود زخم معده

ترکیبات ضد باکتریایی موجود در سیر می تواند انگل‌های معده را که موجب می‌شوند را از بین ببرند.

کاهش وزن

ترکیبات سیر کاهش وزن بسیار موثر هستند این تاثیر از طریق تغییر در بیان ژن‌هایی که در آدیپوژنه دخیل هستند اتفاق می‌افتد یعنی ترکیبات سیر باعث افزایش ترموژنز شده که این ماده به افزایش سوخت و ساز چربی و کاهش میزان سطح  lol کلسترول به بدن می‌شود.

جلوگیری از چرب شدن کبد

سیر غنی از آنتی اکسیدان است که مانع از چرب شدن کبد می‌شود. این ترکیبات همچنین خطرات ناشی از آسیب‌های هپاتیک کبدی را نیز کاهش می‌دهد.

درمان عفونت دستگاه ادراری و عفونت‌های کلیه

سیر مانع از رشد aeruginosa که یک پاتوژن‌ مسئول در عفونت‌های مجاری ادراری (UTI) و عفونت‌های کلیه‌ای است می‌شود. علاوه بر این عصاره‌ی سیر تازه در جلوگیری از رشد عفونت‌های واژینیت و e.coli استفاده می‌شود.

جلوگیری از ریزش مو

سیر در جلوگیری از و همچنین کمک به رشد مجدد آن نقش مهمی دارد. استفاده‌ی منظم از ژل سیر یا روغن نارگیل مخلوط با عصاره‌ی سیر می‌تواند در درمان آلوپسی (Alopecia) موثر باشد.

اثر آنتی باکتریال و ضد انگلی

عصاره‌ی سیر به درمان عفونت‌های ناشی از هلیکو باکترپیلوری کمک می‌کند، درمان دردناشی از گزش، خارش، قارچ پای ورزشکاران و از بین بردن کرم‌های حلقوی و انگل‌ها از دیگر خواص درمانی سیر است.

درمان زخم‌های‌خفیف و بریدگی‌ها

به طور سنتی سیر در درمان زخم‌های سطحی مورد استفاده قرار می‌گرفته به این صورت که قطعه‌ایی از یک حبه سیر را بر روی محل زخم قرار داده و سپس پانسمان کنید، می‌ببینید که زخم و درد در مدت کوتاهی برطرف می‌شود.

کانال تلگرام زوم لایف
توجه: مطالب موجود در مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود
تعداد نظرات (15)
  1. mnmn1343 در 28 خرداد 1402
    بله خیلی مطالب عالی واموزنده بود ضمنا سیر خام بهتر است بخوریم یا پخته
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 28 خرداد 1402

      سلام، فواید سیر خام بیشتر است.

      پاسخ
  2. مهمان Masoud در 15 خرداد 1402
    لطفا اینو هم اضافه کنید که برای بعد از گزش توسط پشه ،یا زنبور بهترین راه برای تسکین درد و ضد عفونی کننده سریع استفاده میشه
    پاسخ
  3. کوثر بازوند در 22 اردیبهشت 1402
    لطفن مراقب باشید من یک بار سیر خام رو ده دقیقه روی زخم گذاشتم بعد که بازش کردم پوستم دچار سوختگی شدید شده بود
    گوگرد سیر سوختگی ایجاد میکنه به هیچ عنوان روی پوست نزارید
    عکساش هم روی اینترنت موجوده
    پاسخ
    1. مسعود در 15 خرداد 1402
      خواهر محترم اشتباه شما همینه که رو زخم نگهش داشتید سیر خاصیت اسیدی داره و برای اثر بخشیش باید رو زخم بمالیدش و برش دارید نه اینکه بمونه رو زخم طبیعتا که اینطوری مشکل پیش میاد
      پاسخ
  4. احمد در 21 فروردین 1402
    سلام.طاعات وعبادات قبول باشد. سیر فقط طرف صبح باید خورد یا عصرهم میشود
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 21 فروردین 1402

      سلام، مصرف صبح و ناشتا فواید بیشتری دارد.

      پاسخ
    2. mnmn1343 در 28 خرداد 1402
      فرقی نمیکنه بستگی به معده شما داره ناراحتی گوارشی ندارید صبح ناشتا بخورید
      پاسخ
  5. ایرانی در 11 فروردین 1402
    سلام
    سیر له شده اگر برروی دندانی که درد می‌کند یا عفونت دارد گذاشته شود البته در ۲ یا ۳ مرحله درد دندان را خوب و عفونت را کاهش می‌دهد.
    پاسخ
  6. محمد رضا در 11 اسفند 1401
    سلام،من هر روز بعد از ناهار دو حبه سیر خام می خورم، آیا در بهبود عملکرد بدن من تاثیر دارد ؟
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 11 اسفند 1401

      سلام، مشخص نیست چون شما روی غذا حتی اگه میوه هم بخورید فایده‌ای برای شما نداره. بهتره ناشتا یا چند دقیقه قبل از غذا سیرخام بخورید.

      پاسخ
    2. mnmn1343 در 28 خرداد 1402
      بله مطمعن باشیدهر زمان که سیر مصرف کنید خاصیت داره
      پاسخ
  7. علیرضا اسماعیل زاده در 5 اسفند 1401
    سلام ایا سیر برای زگیل هم مفید است ؟؟؟
    ایا سیر را بر روی زگیل باید گذاشت؟؟؟؟
    و دراخر سیر ترشی بیشتر خواصیت دارد یا خام؟؟؟؟
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 13 اسفند 1401

      سلام، سیر خواص ضد ویروسی دارد و ممکن است برای از بین بردن زگیل، نتیجه مثبتی داشته باشد. می‌توانید سیر له شده را روی زگیل بگذارید و بعد از 30 الی 60 دقیقه بردارید! این روش را 2 یا 3 بار در هفته انجام دهید.

      سیر خام فواید بیشتری دارید. البته در نظر داشته باشید که سرکه‌های موجود در بازار ممکن است به سلامت شما هم آسیب بزند.

      پاسخ
  8. مهمان جواد در 15 بهمن 1401
    سیر رو به صورت ناشتنا چطوری باید خورد باید با یک لیوان آب حبه های ریز سیر را قورت داد یا بدون آب زیر دندون له کرد
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 15 بهمن 1401

      حبه سیر کوچک را باید ناشتا قورت دهید.

      پاسخ
  9. بهاره در 7 آبان 1399
    سلام و وقت شما به خیر
    آیا خوردن یک حبه سیر نگین شده هر روز صبح ناشتا ،علاوه بر تمام فوایدی که دارد ممکن است عوارضی هم داشته باشد.
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 7 آبان 1399

      سلام، مصرف این مقدار سیر مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما اگر فشار خون شما پایین باشد، مصرف مداوم سیر ممکن است فشار خون را پایین بیاورد.

      پاسخ
    2. کاوه در 14 مهر 1402
      بله خوردن سیر ناشتا احمقانه ترین روشی هست که توسط سایتی که معتبر نیست و نظر دهنده دکتر نیست بیان میشود بهتره شب بخورید تا مردم از بوی بشدت تهوع آور دهانتان اول صبح دچار حال خرابی نشوند با تشکر
      پاسخ
      1. مجله زوم لایف
        مجله زوم لایف در 14 مهر 1402

        دوست عزیز، سیر با قورت داده شود نه اینکه تکه‌های سیر خورده شود. وقتی سیر را قورت دهید هیچ بویی از خودش ندارد.

        پاسخ
  10. مهشید در 11 فروردین 1398

    درود، آیا خوردن سیر ناشتا این فواید را نیز دارد؟ 

    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 13 فروردین 1398
      سلام، پاسخ سوال شما، بله است.
      مصرف سیر به صورت ناشتا فواید بسیاری برای سلامت بدن دارد.
      پاسخ