زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

بهترین درمان ناباروری چیست؟

بهترین درمان ناباروری چیست؟

بهترین درمان ناباروری چیست؟

ناباروری به این معنا است که بعد از برقرار کردن رابطه جنسی در طول مدت یک سال و استفاده نکردن از روش های پیشگیری، بارداری اتفاق نیفتد. در بعضی از زوج ها دلیل ناباروری نامشخص است. در ایران حدود بیست درصد از زوجین از ناباروری رنج میبرند، در ادامه ی این مقاله سعی داریم در مورد درمان ناباروری بشتر توضیح دهیم.

علت ناباروری در زنان

تمامی زنان با تخمدانهایی متولد میشوند که تعداد تخمك انهامشخص است. با بالا رفتن و افزایش سن زنان، تعداد و کیفیت تخمک ها کاهش میابد. برای مثال پس از گذشت سن سی سالگی باروری و شانس بچه دار شدن هر ساله سه تا پنج درصد با کاهش روبرو است. پس از گذشت سن چهل سالگی کاهش توانایی باروری و بچه دار شدن با شدت بیشتری اتفاق می افتد. علاوه بر سن علت های دیگری هم در ناباروری نقش دارد:

  • مشکل رحم: هنگامی که در رحم پولیپ یا فیبروم وجود داشته باشد و آناتومی رحم طبیعی نباشدممكن است مانع بارور شدن شود.
  • مشکل های دهانه رحم: این مشکل میتواند از رسیدن اسپرم به تخمک جلوگیری کند. مواردی چون سابقه جراحی دهانه رحم، ترشح زیاد و غیر طبیعی، ممکن است باعث مشکل در دهانه رحم شود.
  • ناباروری با علت نامشخص: در بسیاری از زوج ها علت ناباروری مشخص نیست و پزشکان با روش های فعلی دلیلی برای یک سری از ناباروری ها ندارند.
  • تغییرات در هورمون ها: وجود اختلال در ترشح هورمون میتواند منجر به ناباروری و مشکلات در تخمک گذاری شود.هنگامی که در هورمون ها اختلالی وجود داشته باشد فرآیند تخمک گذاری نیز با مشکل روبرو میشود. این تغییرات و اختلالات هورمونی در عادت ماهانه نیز تغییرات به وجود می آورد.
  • آسیب لوله ی رحم: وظیفه حمل تخمک به رحم را لوله ی رحم بر عهده دارد که وجود مشکل در این لوله ها باعث نرسیدن تخمک و اسپرم به هم میشود. عفونت های به وجود آمده در لگن و انجام جراحی در لوله های رحم و اندومتریوز شدید لگن ممكن است باعث بسته شدن لوله رحمی شود.
  • كاهش تعداد و حركت اسپرم و وجود اسپرم با اشكال غیر طبیعی نیز از علل دیگر ناباروری است.

راه های درمان ناباروری

درمان ناباروری با روش های مختلفی قابل درمان است:

1. درمان ناباروری با رحم جایگزین:

زنانی که رحم آن ها دچار مشکل است اما دارای تخمک سالمی هستند میتوانند از این روش استفاده کنند. در روش رحم جایگزین،تخمک و اسپرم زوجین را در آزمایشگاه با یک دیگر ترکیب میکنند و در رحم فرد اهدا کننده منتقل میشود و جنین در رحم زن دیگری رشدمیكند

2. درمان ناباروری دارویی:

این روش برای افرادی موثر است که دارای تنبلی تخمدان، مشکل تخمک گذاری و مشخص نبودن مشکل ناباروری هستند، با کمک داروهایی مانند گنادوتروپین وكلومیفن سیترات که روندتخمك گذاری را تحریک میکند انجام میگیرد. بعد از اتمام دوره دارویی زن و شوهر باید باز هم به صورت معمول و طبیعی برای باردار شدن اقدام کنند. این کار شانس بارور شدن را افزایش میدهد.

3. درمان ناباروری با تلقیح اسپرم داخل رحم(IUI)

4. درمان ناباروری با لقاح خارج از رحم (IVF):

این روش زمانی به کار میرود که علت ناباروری مشخص نیست.تخمک ها بعد از بارور شدن با کمک اسپرم به رحم زن انتقال پیدا میکند. پزشک در ابتدا یک دوره ی دارویی تجویز میکند. پس از گذشت دوره ی دارویی و بالغ شدن تخمک ها متخصص با کمک سونوگرافی و عمل پانکچر از واژن تخمک را خارج مینماید. بعد از خارج شدن اسپرم از مرد در محید ازمایشگاه به تخمک برای باروری اضافه میشودو جنین در محیط رحم قرار میگیرد

5. درمان ناباروری با لاپاروسكوپی:

زنانی که به بیماری مثل اندومتریوز و یا مشكلات لوله و رحمی مبتلا هستند، متخصص با انجام این عمل اقدام به رفع مشکل میکند. امکان دارد پزشک بعد از انجام این عمل و رفع مشکل دستگاه تناسلی تشخیص دهد که بارداری از روش لقاح خارج از بدن صورت بپذیرد.

کانال تلگرام زوم لایف
ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود