زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

10 روش برای از بین بردن سختی آب

10 روش برای از بین بردن سختی آب

10 روش برای از بین بردن سختی آب

رزین سختی‌گیر در دستگاه تصفیه آب صنعتی و تاسیسات مسکونی، اداری و تجاری بسیار لازم و ضروری است. مهم‌ترین هدف در استفاده از آن برای پاکسازی سیستم آبرسانی و کاهش رسوب است؛ چرا که پس از طی مدتی از فرآیند انتقال آب املاح آب موجب رسوب‌گذاری در لوله و اتصالات خواهد شد. هدف استفاده از انواع بهترین رزین سختی‌گیر پرولایت و انواع آنتی اسکالانت، بالا نگه داشتن عمر مفید تاسیسات و عدم پایین آمدن راندمان عملکردی سیستم است.

در این مطلب ما قصد داریم درباره اهمیت رزین سختی‌گیر و تاثیری که به واسط تبادل رزین کاتیونی بر بهبود کیفیت و مقدار جریان آب عبوری دارد، بپرازیم. اگر از آن دسته افرادی هستید که به چگونگی عملکرد خوب پراکندگی در برابر رسوبات آبی علاقمند هستید و یا با ان سر و کار دارید، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را تا انتها بخوانید.

سختی آب

سختی آب چیست؟

املاح و عناصر موجود در آب، با توجه به میزان و نوع املاح، درجه سختی آب را تعیین کرده و متفاوت می‌باشند و از همین رو انتخاب نوع رزین سختی گیر نیز برای شرایط متفاوت، قاعدتاَ متفاوت خواهد بود. بد نیست بدانید که درصد سختی آب در مناطق مختلف و با توجه به منطقه جغرافیایی متغیر است. سختی آب وقتی به وجود می‌آید که آب سرشار از مواد معدنی شامل کلسیم و منیزیم باشد و البته باید توجه داشته باشید که مواد معدنی دیگری مانند آهن، منگنز، آلومینیوم و روی نیز در آب سخت وجود دارند. بطور کلی هرچقدر میزان کلسیم و منیزیم بیشتر باشد، میزان درصد سختی آب بالاتر خواهد بود. سختی آب منجر به بروز مشکلاتی در سیستم لوله‌های آب موجب ایجاد رسوب و گرفتگی اقلام تاسیساتی و لوله و اتصالات می‌شود. امروزه از رزین سختی‌گیر برای راه حل سریع و مطمئن استفاده می‌گردد.

انواع روش‌های مختلف برای از بین بردن درجه سختی آب

روش‌های مختلف و گوناگونی برای کاهش و از بین بردن درجه سختی آب وجود دارد که آن‌ها را در ادامه بیان خواهیم کرد:

  • جوشاندن آب جهت از بین بردن سختی آب: می‌تواند برای کاهش سختی موقت آب مصرفی مفید باشد ولی برای کم نمودن سختی دائم آب این شیوه موثر نمی‌باشد.
  • استفاده از روش شیمیایی جهت کاهش سختی آب: روش دیگر برای کاهش سختی آب استفاده از روش شیمیایی است. در روش شیمیایی مواد حاوی کربنات سدیم به آب افزوده شده و باعث کاهش و از بین رفتن سختی آب می‌گردند. با عبور دادن آب ترکیب شده با مواد شیمیایی از صافی، آب شفاف به دست می‌آید.
  • کاهش سختی آب با شیوه رزین سختی‌گیر: در شیوه رزین سختی‌گیر کاهش سختی آب، از دستگاه دیونایزر استفاده می‌گردد. این دستگاه دارای دو ستون کاتیونی و آنیونی برای تولید آب بدون درجه سختی می‌باشد. به وسیله کاتیون منیزیم و کلسیم و به وسیله آنیون سیلیکات، سولفات از آب حذف شده و سختی آب کاهش پیدا می‌نماید. البته این روش به کمک رزین سختی‌گیر ممکن است، برای کاهش سختی آب هزینه بالاتری نسبت به سایر روش‌ها دارد. با استفاده از دستگاه دیونایزر سختی موقت و سختی دائم آب قابل کاهش است.
  • کاهش سختی آب با روش اختلاط: در این روش آبی که سختی بالایی دارد با آبی که سختی پایینی دارد، ترکیب شده و به این طریق میزان سختی آب کاهش خواهد یافت. البته که این روش چندان کاربردی نیست!
  • کاهش سختی آب با استفاده از روش الکترونیکی: در این روش با تولید فرکانس و انتقال فرکانس‌ها به داخل جریان آب عبوری لوله‌ها، از تشکیل رسوبات جلوگیری می‌شود. مزیت این روش این است که مواد معدنی در آب باقی مانده و حذف نخواهند شد. همچنین هزینه این روش نسبت به سایر روش‌ها بسیار پایین‌تراست اما نسبت به روش استفاده از رزین سختی‌گیر، از محدودیت‌های بیشتری برخوردار است.
  • کاهش سختی آب با روش الکترولیتی: در این روش با استفاده از دستگاه الکترولیت از دو فلز روی و مس برای کاهش سختی آب استفاده می‌شود. با عبور جریان الکترولیت از کاتد به آند مقادیر کمی از یون فلزات در آب حل شده و به این صورت از رسوب‌گذاری جلوگیری می‌شود. این روش هزینه راه اندازی بالایی دارد اما پس از راه افتادن هزینه نگهداری آن به نسبت پایین می‌باشد.
  • استفاده از روش الکترو مغناطیسی: کاهش سختی آب به روش الکترو مغناطیسی از یک میدان مغناطیسی برای جلوگیری از ایجاد رسوب استفاده می‌کند. این روش مشابه شیوه الکترونیکی بوده اما به جای استفاده از میدان الکتریکی از میدان مغناطیسی استفاده خواهد شد. برخلاف روش رزین سختی‌گیر، در این روش سختی آب به روش مغناطیسی سختی آب کاملا از بین نمی‌رود.
  • روش تبادل یونی یا نرم کننده: این روش یکی از روش‌های متداول در کاهش سختی آب می‌باشد که در آن یون‌های منفی آب با سدیم مثبت جایگزین می‌گردند. در این روش از ته نشینی و رسوب جلوگیری شده و به این ترتیب سختی آب کاهش پیدا می‌کند. این روش البته هزینه بالایی دارد!
  • کاهش سختی آب با استفاده از آنتی اسکالانت و سیستم اسمز معکوسRo: آنتی اسکالانت یکی از شیوه‌های متداول و مطمئن کاهش و حذف سختی آب است. روش جدیدی نسبت به سایر روش‌ها است که در مقیاس صنعتی و نیز خانگی برای کاهش سختی آب استفاده می‌شود. حذف سختی آب در این روش به این ترتیب است که با عبور آب سخت از درون فیلتر ممبران تمامی املاح و ناخالصی های آن از آب جدا می‌گردد. جهت رفع گرفتگی ممبران آب شیرین کن یا اسمز معکوس از آنتی اسکالانت که نوعی ماده شیمیایی حلال و ضد رسوب ممبران می‌باشد، به عنوان افزودنی آب جهت تصفیه استفاده می‌گردد.

خرید رزین سختی گیر پرولایت

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌هایی که وجود دارد، خرید رزین سختی گیر پرولایت اصل می باشد. رزین‌های متفاوتی در بازار وجود دارد که هرکدام کیفیت متفاوتی دارند. اگر به دنبال این هستید که رزین کاتیونی مناسبی را خریداری کنید، بهتر است از شرکت هایی که سالهاست در زمینه خرید و فروش رزین سختی گیر کاتیونی اصل فعالیت می کنند، خرید داشته باشید.

عملکرد و قیمت رزین سختی‌گیر

رزین سختی‌گیر با فراهم نمودن محیطی مساعد درون بدنه ای تحت فشار فلزی گالوانیزه یا فایبرگلاس زمینه تبادل رزین کاتیونی را برای تعویض یون فراهم می‌نماید. این روش یک روش بسیار کارآمد برای حذف پاره‌ای از املاح موجود در آب است. قیمت رزین سختی‌گیر بستگی به وزن ان بر حسب کیلو گرین دارد و در وزن‌های 30، 120، 300، 325 و 1000 کیلو گرین در بازار در دسترس است. رزین‌های مختلفی در بازار وجود دارد که بی‌شک بهترین نوع آن رزین سختی‌گیر پرولایت است. در واقع رزین یک ترکیب بسیار چسبنده است و در آب حل نمی‌شود. طبق تحقیقات صورت گرفته توسط کارشناسان با کیفیت‌ترین نوع رزین سختی‌گیر مورد استفاده به عنوان سختی گیری نوع رزین سختی‌گیر پرولایت کاتیونی است. این نوع رزین از نظر حفظ سلامت آب و در نتیجه حفظ سلامت مصرف کننده نیز مورد تایید است.

رزین سختی گیر

داشتن یک سیستم تصفیه آب و آب شیرین کن حرفه‌ای با بازرگانی اسپوتا

بازرگانی اسپوتا (spttrade.com) از جمله شرکت‌های بزرگ در زمینه طراحی، اجرا و ساخت انواع سیستم تصفیه آب، آب شیرین کن و ... است. برند اسپوتا با داشتن متخصصان مجرب و به پشتوانه‌ی امکانات به روز و حرفه‌ای، آماده‌ی عرضه و فروش مواد شیمیایی مورد نیاز و انواع رزین سختی‌گیر، رزین کاتیونی، رزین سختی‌گیر پرولایت، آنتی اسکالانت و... با مواد اولیه مرغوب و با کیفیت عالی می‌باشد.

این مواد متناسب با آنالیز آب ورودی بوده تا به صورت صحیح عوامل رسوب‌گذار موجود در آب را کنترل نمایند. این قابلیت باعث افزایش بهره‌وری سیستم‌های لوله کشی به ویژه در مقیاس صنعتی خواهد شد. متقاضیان جهت مشاوره رایگان، اطلاع از قیمت و خرید رزین سختی‌گیر و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با کارشناسان ارتباط برقرار نمایید.

کانال تلگرام زوم لایف
ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود
تعداد نظرات (1)
  1. سجاد قاسمی دهشیخی در 11 مرداد 1402
    تو هیچ سایتی چیزی در مورد جرم و یا رسوبات جدا شده از اب بعد از یخ زدن نیست لطفا یه توضیح بدین که اون جرم جدا شده از اب چی هست و اینکه بعد از جدا شدن اون سختی اب پایین میاد یا نه
    پاسخ