زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

چطور خواب عمیقی داشته باشیم؟ 10 نکته برای داشتن خواب عمیق

چطور خواب عمیقی داشته باشیم؟ 10 نکته برای داشتن خواب عمیق

چطور خواب عمیقی داشته باشیم؟ 10 نکته برای داشتن خواب عمیق

چگونه یک خواب راحت وعمیقی داشته باشیم و شب ها تا دیر وقت بیدار نمانیم؟ دیگر تبدیل به یک عادت شده است هنگامی که خوابمان نمی‌آید، فوری به سمت اینستاگرام و شبکه های اجتماعی می‌رویم و متوجه می‌شویم که ساعت ها از وقت خوابمان گذشته است و ما هنوز نتوانسته ایم بخوابیم.

استرس، فشار عصبی، فکر و خیال، تورم سخت این روزهای جامعه باعث شده است که بسیاری از جوانان و حتی افراد سن بالای خانواده، دچار بی خوابی بشوند، بی خوابی خود به تنهایی منجر به بیماری‌هایی روانی می‌شود که تاثیراتش در دراز مدت به شدت به جسم و روان انسان آسیب می‌زند، اما جای نگرانی نیست اگر شما هم دچار بی خوابی شدید، در این مقاله به چندین نکته اشاره شده است که شما با رعایت برخی نکات می‌توانید یک خواب راحت و عمیق داشته باشید.

10 نکته برای خوابی بهتر و عمیق

خواب، نقش اساسی در زندگی هر فرد دارد و به تعبیر دیگر خواب یک هدیه الهی است که منجر به رفرش و نوسازی بدن از لحاظ جسمی و روحی و همچنین همیشه پس از یک خواب خوب همیشه خوش اخلاق، دارای نگرش مثبت و انرژی بی نظیری می‌باشید. 

1. توجه به دکوراسیون اتاق خواب منزل

همیشه باید محیط خواب خودتان را بررسی کنید، شما برای اینکه یک خواب لذت بخش داشته باشید، باید در وهله اول به دکوراسیون اتاق خواب منزل خود توجه داشته باشید، دکوراسیون یک اتاق خواب را سرویس خواب، میز آرایش، مبل‌‌های تک نفره، فرش، لوستر، آینه قدی تشکیل می‌دهد که هر کدام باید از ویژگی‌های خاصی برخوردار باشد تا بتواند احساس خوشایندی به شما بدهد.

داشتن یک خواب عمیق با سرویس خواب مناسب

2. استفاده از ملحفه تشک و بالش نرم و رنگی

به طور حتم استفاده از یک ملحفه تشک و بالشتی نرم و راحت بیشتر باعث می‌شود که آدم ترغیب شود زودتر به خواب برود، می‌توانید این را تصور نمایید که در هوای سرد منزل زیر ملحفه و تشک، گرمای نهفته‌ای وجود دارد که لذت خوبی را به آدم منتقل می‌کند.

3. توجه به دمای محیط اتاق خواب

دمای بدن انسان باید، نسبت به دمای محیط اتاق خواب تنظیم باشد تا بتواند به درجه‌ای برسد که به راحتی به خواب برود، تصور اینکه در تابستان هستید و گرمای شدیدی در اتاق خواب وجود دارد، تمرکز برای یک خواب راحت را برای شما بسیار سخت می‌کند و ممکن است باعث شود چندین بار از خواب بیدار شوید.

4. به تغذیه های قبل از خواب توجه داشته باشید

مهم ترین موردی که ممکن می‌شود شما خواب راحت و خوبی نداشته باشید، توجه نکردن به تغذیه و مواد غذایی می‌باشد که قبل از خواب مصرف کرده اید. به فرض مثال مصرف کافئین به دلیل اینکه باعث تحریک سیستم عصبی شود باعث افزایش تپش قلب و همچنین باعث تحرک بیشتر می‌شود که احساس خواب راحت را از شما می‌گیرد.

5. میانگین حداقل خواب شما باید 7 ساعت باشد

برای اینکه کیفیت خواب خوب و عمیق را درک کنید، باید زمان خواب خود را در برنامه خود قرار دهید، با در نظر گرفتن زمان ثابت بیدار شدن، زمان خواب هدف را مشخص کنید که حداقل هفت ساعت طول بکشد.

6. از تمامی وسایل‌های الکترونیکی قبل از خواب دور بمانید

تمامی وسایل‌های جانبی مانند تبلت‌ها، تلفن‌های هوشمند، لپ تاپ ها می‌توانند مغز شما را متصل نگه دارند و این امر باعث اذیت شدن مغز می‌شود. نور دستگاه‌های الکترونیکی همچنین می‌تواند باعث تولید طبیعی ملاتونین را سرکوب کند، ملاتونین نام هورمونی است که در بدن نقش موثری در خواب عمیق دارد. این هورمون در مغز برای پاسخ به تاریکی ترشح می‌شود.

7. چند ساعت قبل از خواب شام بخورید

بدن هر انسان، نیازمند یک پروسه طولانی مدت می‌باشد تا بتواند یک شام بزرگ را هضم نماید، به همین دلیل خوابیدن را سخت تر می‌کند، برای اینکه اختلالات خواب مبتنی بر غذا را به حداقل برسانیم، باید سعی کنیم که دیر هنگام شام نخوریم مخصوصاٌ اینکه مصرف غذاهای تند و چرب را به حداقل برسانید.

از نکته های طلایی که باعث می‌شود، بر کیفیت خواب تان تاثیر گذار باشد، توجه به نشیمن و تکیه گاه صندلی های میز ناهار خوری می‌باشد که باید استاندارد خوبی را برخوردار باشد، جدیدترین مدل صندلی میز ناهار خوری را می‌توانید در صفحه خرید میز ناهار خوری را در فروشگاه مبل باروس مشاهده نمایید.

8. قبل از خواب دوش آب گرم بگیرید

از بهترین پیشنهادهایی که باعث می‌شود به سمت یک خواب راحت و آرامش بخش بروید، گرفتن یک دوش آب گرم می‌باشد، طبق نظریه دانشمندان، این روش می‌تواند به بهبود هر چه بیشتر کیفیت خواب کمک کند.

این پیشنهاد حتی می‌تواند برای افراد مسن هم کارساز باشد، با یک دوش آبگرم یک ساعت قبل از خواب، به کیفیت هر چه بیشتر خواب می‌افزاید و به افراد کمک می‌کند خواب راحت و آرامی را تجربه نمایند.

9. قبل از خواب ذهن خود را آرام کنید

ذهن همیشه در حال فعالیت است و به موارد و حوادث مختلفی فکر می‌کند که باعث اختلال در خواب می‌شد، بنابراین باید قبل از خواب یک برنامه‌ای داشته باشید، تا ذهن خود را آرام کنید. از مهم ترین نکته هایی که باعث می‌شود قبل از خواب ذهن آرام و بی سروصدایی داشته باشید می‌تواند گوش دادن به موسیقی آرامش بخش، تکنیک تنفس عمیق کشیدن و مطالعه کتاب و رمان می‌باشد.

مطالعه یک کتاب و رمان باعث می‌شود که حواس ذهن به داخل کتاب و داستان آن متمرکز شود و برای چند ساعتی ذهن خالی از فکرهای بیهوده، استرس و اضطراب بشود.

یک پیشنهاد ویژه: شما می‌توانید برای مطالعه قبل از خواب خود از مبل‌ تک نفره راحتی استفاده کنید که از نرمی و راحتی خوبی برخوردار می باشد، مبل باروس تولید کننده انواع محصولات چوبی و مبلمان، سازنده انواع مبل راحتی می‌باشد که می‌توانید انواع مدل مبل راحتی را مشاهده نمایید.

مبل‌ تک نفره راحتی

10. نور و صداهای اضافی را تا حداقل الامکان مسدود کنید

شما باید محیط دکوراسیون منزلتان را طوری چیدمان نمایید که باعث شود سر و صدا اتاق را به حداقل برسانید، همچنین اینکه شما می‌توانید منابع نویز اطراف اتاق را حذف کنید، استفاده از یک گوش گیر هم می‌تواند پیشنهاد خوبی برای جلوگیری از صداهای نویز در هنگام خوابیدن باشد.

این نکته را باید بدانیم که هر چه قدر میزان نور در اتاق خواب بیشتر باشد، باعث می‌شود که چشم ها آرامش کافی برای استراحت نداشته باشند، اما شما می‌توانید با استفاده از چشم بند و یا استفاده از نورهای با ولتاژ کمتر فضای نور و روشنایی خوبی را فراهم کنید که علاوه بر آرامش بخش شدن محیط اتاق خواب به کنترل خواب شما هم کمک کند.

فواید یک خواب عمیق چیست؟

یکی از مواردی که نشان می‌دهد شما خواب بی کیفیتی دارید، بیدار شدن با حالت گیجی و فکرهای بیهوده و همچنین افسردگی در هنگام بیداری می‌باشد، اگر از خواب خود لذت نبرید و دچار اختلال در خواب بشوید، منجر به بیماری‌های روانی و اضافه وزن می‌شوید.

اگر یک خواب عمیق داشته باشید، از ته دل شاد و خوشحال خواهید بود و خواهید توانست صبح پر انرژی را شروع نمایید، خواب راحت همچنین باعث می‌شود ذهن انسان خاموش شود و به آرامش برسد.  

کانال تلگرام زوم لایف
توجه: محتوای مجله زوم لایف، جایگزین نسخه پزشکان نیست. اگر مشکل پزشکی دارید، برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.

شعار ما در مجله اینترنتی زوم لایف، کمک به زندگی بهتر با ارائه محتوای مفید درباره سلامتی است. برای این منظور از منابع معتبر خارجی که در حوزه سلامت و سبک زندگی است فعال هستند برای تولید محتوا و ارائه آن به شما کاربران محترم استفاده می‌کنیم.

ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود
تعداد نظرات (12)
  1. زهرا محمدی در 10 اسفند 1402
    سلام، من قبل از خواب خیلی ذهنم مشغوله و به چیزهای زیادی فکر می‌کنه اما با مطالعه کتاب خیلی بهم کمک میکنه که خواب راحتی داشته باشم
    پاسخ
  2. محمدیان در 1 اسفند 1402
    درود . من مشکل افسردگی داشتم و شب ها اصلا خواب به چشمام نمیومد . الان با رعایت نکات این مطلب 4 شبه خواب نسبتا خوبی رو دارم. ممنونم از راهنمایی تون .
    پاسخ
  3. سمیه کاظمی در 30 بهمن 1402
    واقعا این قضیه خیلی بدیه عادت شده برای همه ما نصف شب تا 3 4 بیدار میمونیم و از اون ور تا 12 میخوابیم
    ممنون از راهنمایی تون که کمک میکنه که خواب بهتری داشته باشیم و زودتر بخوابیم.
    پاسخ
  4. محسنی در 29 بهمن 1402
    من بعضی از این روش هارو نمیدونستم . از تمامی وسایل‌های الکترونیکی قبل از خواب دور بمانید. واقعا نتیجه نسبتا خوبی گرفتم . ممنونم از اطلاعات کاربردیتون
    پاسخ
  5. mahdie در 28 بهمن 1402
    من خیلی سخت میتونستم بخوابم و نکته دوش آب گرم قبل خواب رو چند روزه رعایت میکنم و واقعا خواب بهتری دارم ممنون.
    پاسخ
  6. مهمان amir در 28 بهمن 1402
    ممنون از نکات مفید و خوبتون . عالی بود
    پاسخ
  7. محمد در 26 بهمن 1402
    من سیگار زیاد میکشم، خیلی وقته خواب عمیق ندارم
    پاسخ
    1. محمد آشتیانی در 29 بهمن 1402
      یعنی میگی سیگار آنقدر تاثیر داره ؟
      پاسخ
  8. احسان رضایتمندی در 25 بهمن 1402
    مقاله خوبی بود، من یه روش دیگه هم برای خواب عمیق می‌دونم، اینکه پتو رو بکشی روی سرت و تا صبح بخوابی
    پاسخ
  9. محمد حسینی در 25 بهمن 1402
    من واقعا مشکل بیخوابی دارم و بعضی وقتا هم قرص مصرف میکنم . دورورز پیش این مقاله رو خوندم و چند بار روش هاشو امتحان کردم و نتیجه نسبتا خوبی گرفتم . واقعا ممنونم از راهنمایی و مطلب خوبتون.
    پاسخ
  10. محمد داوودی در 15 بهمن 1402
    سلام، من شب ها واقعا بی خوابی میزنه سرم نمیدونم چی کار کنم از 12 شب تا 5 صبح بیدارم صبح فقط خوابم می‌بره نمیدونم مشکل از کجاست
    پاسخ