زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

چطور به سحرخیز شدن عادت کنیم؟ 10 تکنیک برای زود بیدار شدن

چطور به سحرخیز شدن عادت کنیم؟ 10 تکنیک برای زود بیدار شدن

چطور به سحرخیز شدن عادت کنیم؟ 10 تکنیک برای زود بیدار شدن

چه کار کنیم تا صبح زود از خواب بیدار شویم؟ چطور سحرخیز شویم؟ همه ما شنیده‌ایم و می‌دانیم که تقریبا یکی از عادت‌های تمامی افراد موفق صبح زود از خواب بیدار شدن است. گویی با کمی تنبلی کردن و دیر از خواب بیدار شدن بخش مهمی از روز را از دست می‌دهیم و از تمامی افراد جامعه ورقیبان فرضی و واقعی در دنیای سراسر رقابت جا می‌مانیم.

اگر می‌خواهید صبح زود از خواب بیدار شوید و به سحرخیزی عادت کنید، در این مطلب از سایت زوم لایف 10 نکته کلیدی را توضیح دادیم که با رعایت آنها می‌توانید سحرخیز شوید.

صبح زود بیدار شدن

چرا نمی‌توانیم صبح زود بیدار شویم؟

مشکل کار اینجاست که اکثر ما از بیدار شدن زودتر از زمانی که واقعاً مجبور به این کار می‌شویم متنفریم و این حس آشنایی برای اکثریت ماست. اگر شما هم به ایده‌ی صبح زود بیدار شدن و عادت کردن به این کار علاقه دارید، اما با شنیدن صدای ساعت از مواجه شدن با یک روز جدید احساس انزجار می کنید، نگران نباشید.

به کارگیری استراتژی های بسیار ساده‌ی زیر به شما کمک می کند هر روز مثل فنر از رختخواب خود بیرون بپرید، روز خود را بهتر آغاز کنید و از مزایای سحرخیزی لذت ببرید.

چطور سحرخیز شویم؟

برای صبح زود بیدار شدن لازم است که قدم به قدم پیش بروید. بهترین متد برای تغییر ساعت خواب بدن روش پله‌ای و قدم به قدم است. اما منظور از روش پله ای چیست؟ فرض کنید هر روز صبح عادت دارید که ساعت 10 یا 11 قبل از ظهر از خواب بیدار شوید. (یا حتی 8 بیدار می‌شوید و می‌خواهید آن را به 6 نزدیک کنید) همه ما می‌دانیم که ساعت 10 بیدار شدن به طور کلی باعث نابود کردن روز کاری شما خواهد شد. پس باید تغییری در ساعات خواب خود به وجود بیاورید. اینکه تصمیم بگیرید به یکباره ساعت 11 را به 6 صبح تبدیل کنید عملا غیر ممکن و اگر هم یک یا دو روز این کار را انجام دهید بلند مدت از آن تبعیت نخواهید کرد چرا که جسمی و روحی آمادگی آن را ندارید.

اما در روش پله ای به این صورت عمل می‌کنیم که: 2 هفته را به عنوان دو هفته‌ی هدف در نظر بگیرید در این 14 روز روزانه هر رزو و به مرور 10-15 دقیقه زودتر بیدار شوید. اگر همین کار را به مدت 14 روز متوالی انجام دهید در پایان هفته دوم 3 ساعت و نیم عادت خواب خود را جلو انداخته اید. در صورت نیاز این تکنیک را به 3 هفته یا حتی یک ماه ارتقا دهید.

این تکنیک بایستی در دوره طولانی مدت انجام شود. در صورتی که در یک روز 3 ساعت زودتر از خواب بیدار شوید، سردرد و بی‌حوصلگی به سراغتان می آید و احتمالا روز بعد به همان عادت دیر از خواب بیدار شدن بر می‌گردید. پس برای تاثیر طولانی مدت بایستی بدن را کم کم و با آرامش تغییر داد. نکته مهم اینجاست که یک فرد بالغ باید 6 الی 8 ساعت خواب مفید داشته باشد. پس برنامه‌ریزی برای به موقع خوابیدن و تا دیر وقت بیدار نماندن هم مکمل این هدف و برنامه ریزی شما خواهد بود.

1. از شب قبل شروع کنید

پژوهش های بسیاری میان خواب REM و میزان انگیزه ی فرد در طول روز ارتباط معناداری یافته‌اند. خواب REM به مرحله ای از خواب گفته می‌شود که با حرکات سریع چشم همراه است و شخص در آن رویا می‌بیند. اگر استراحت شما از کیفیت لازم، و همچنین چندین چرخه خواب REM برخوردار نباشد، سطح انگیزه و انرژی تان هنگام بیدار شدن و برخاستن از رختخواب هنگام صبح پایین خواهد بود.

یکی از راه‌های مقابله با این مشکل این است که برنامه‌ی منظمی برای پیش از خواب خود داشته باشید که شما را برای استراحتی با کیفیت آماده کند. برخی از راهکارهایی که کارآفرینان موفق برای به خواب رفتن و حفظ کیفیت خواب خود مورد استفاده قرار می‌دهند از این قرار اند:

  • مصرف کافئین را محدود کنید: ایلان ماسک، مؤسس تسلا و اسپیس اکس، اعتراف می‌کند زمانی تمام روز نوشیدنی‌های کافئین دار مصرف می‌کرده است، اما در حال حاضر مصرف آن را حد اکثر به یک تا دو لیوان در روز کاهش داده است تا به این ترتیب بتواند بهتر بخوابد.
  • از وسایل الکترونیکی دوری کنید: قرار گرفتن در معرض روشنایی نمایشگر موبایل، تبلت یا لپتاپ درست قبل از خواب، می‌تواند بر الگوهای خواب بدن شما اثر منفی داشته باشد. به همین دلیل است که آریانا هافینگتون، یکی از مؤسسین و سردبیر هافینگتون پست، هنگام خواب موبایل خود را در اتاق دیگری می‌گذارد.
  • مطالعه قبل از خواب: بیل گیتس، هر شب پیش از خواب یک ساعت (معمولاً بیوگرافی، کتاب های تاریخی، و نشریات دوره‌ای) مطالعه می‌کند تا بتواند بهتر به خواب برود.

2. شب‌ زنده‌ داری را ترک کنید

دکتر سلبی هریس، متخصص خواب در مرکز پزشکی مونتفور می‌گوید، اختلال خواب، توجیه این نکته است که گاهی پس از 8 ساعت خواب احساس می‌کنیم فقط 4 ساعت خوابیده‌ایم. معمولاً اگر ساعت چرخه‌ی خواب ما رد شود، 5 تا 7 مرتبه بیدار شدن در طول شب امری عادیست؛ و پس از این بیدار شدن‌ها دوباره به خواب می‌رویم و اغلب این بیدار شدن‌های کوتاه را به خاطر نمی‌آوریم. اما مادامی که سن بالاتر می‌رود، یک یا دو مورد از این بیدار شدن‌های شبانه را به خاطر می‌آوریم، اما تکرار و تعدد آن‌ها منجر به احساس کسالت در صبح می‌شود، که دلیل آن خوابی از هم گسیخته است. بعلاوه، متخصصان دانشگاه جان هاپکینز دریافتند که تاثیر خواب منقطع بر خلق‌ و خو به طور کلی بسیار ناخوشایندتر از مشکلات مرتبط با کم خوابی است. بنابراین 6 ساعت خواب کامل فرد را پرانرژی‌تر و سرزنده‌تر از 8 ساعت خواب منقطع نگه می‌دارد.

3. محل مناسب برای خواب

ایجاد فضایی مناسب نیز به کیفیت خواب کمک می کند. اتاق خواب خود را تا حد ممکن تاریک کنید، روی ساعت زنگدار خود را به سمتی دیگر برگردانید و اگر در منطقه‌ای پر سر و صدا زندگی می‌کنید می‌توانید از دستگاه‌های تولید کننده‌ی صداهای محیطی یا وسیله‌ای مثل پنکه برای پوشش دادن این سر و صدا ها استفاده کنید.

4. خواب سالم داشته باشید

دکتر جیمز ویات، مدیر مرکز پزشکی دانشگاه شیکاگو معتقد است، اگرچه کوبیدن روی دکمه‌ی ساعت زنگ‌دار مانند این است که هر روز صبح کلید بخت‌آزمایی را فشرده‌اید، اما صدمات آن به مراتب بیش‌تر از فواید آن است. هنگامی که فرد در حال بیدار شدن است، بدن هنوز در حالت سکون، رکود ذهنی و جسمی به سر می‌برد که پس از 15 دقیقه از بین می‌رود.

به خواب رفتن دوباره شما را به خوابی سبک و از هم گسیخته فرو می‌برد، که البته خواب سودمندی نیست! و مجدداً پس از به صدا در آمدن زنگ ساعت برای بار دوم بدن به حالت سکون پس از بیداری فرو می‌رود. تکرار زنگ ساعت و خواب دوباره منجر به احساس گیجی بیشتری نسبت به بیدار شدن در دفعه‌ی اول می‌شود.

بعلاوه، لورا وندرکم، مولف کتاب من می‌دونم او چه می‌کند و اغلب افراد موفق پیش از صبحانه چه می‌کنند، می‌گوید، خاموش کردن زنگ ساعت و خوابیدن دوباره مقداری از انرژی فرد را می‌رباید، اما آگاه باشید که ذخیره‌ی انرژی روزانه‌ی ما محدود است. افراد موفق زنگ ساعت را خاموش نمی‌کنند تا دوباره بخوابند، بلکه آن را سیخونک کوچکی قلمداد می‌کنند که آنها را از رختخواب بلند می‌کند.

5. بعد از بیدار شدن، فعالیت‌های لذت بخش داشته باشید

تله‌ایی که اکثر افراد در آن گیر می‌افتند این است که فعالیت‌های صبح را بر حسب "بایدها"، همچون دویدن، انتخاب می‌کنند، حال آنکه باید فعالیت‌هایی خوشایندتری را برگزینند. این امر نه تنها اهدافی که در روز در پیش دارید را نابود می‌کند، بلکه سحرخیزی که به خودی خود سخت است را عذاب‌آور می‌کند.

وندرکم می‌گوید، انسان قادر به تحمل رنج طولانی مدت نیست، پس اگر قصد ورزش دارید، ورزشی را بیابید که آنقدر به آن علاقه‌مند باشید که حتی به خاطر آن ساعت کوک کنید. حتی شغلی را برگزینید که انگیزه‌ی کافی برای بیدار شدن به قصد آن را داشته باشید. بهتر است به خاطر خودمان به فعالیت‌هایی که از آن لذت می‌بریم بپردازیم، نه به کارهایی که مجبور به انجام آن هستیم.

6. ببینید چرا صبح زود بیدار شدن برای شما مهم است

ایجاد هر نوع تغییری بدون دانستن علت اهمیت آن در وهله‌ی اول، برای افراد دشوار است. چرا صبح زود بیدار شدن برای شما اهمیت دارد؟ چرا می‌خواهید صبح‌ها بازده بیشتری داشته باشید؟ آیا فکر می‌کنید عادت کردن به سحرخیزی در نهایت به کاهش وزن و بهبود ترکیب اندامتان کمک خواهد کرد و باعث می‌شود در طول روز اعتماد به نفس و انرژی بیشتری داشته باشید؟

شاید هم زود بیدار شدن را راهی برای بهره‌مندی از وقت بیشتر می دانید؛ وقتی که می توانید آن را برای انجام کارهایی که دوست دارید صرف کنید (مثل مطالعه، نوشتن، و یا مراقبه). اگر بدانید چرا می خواهید صبح زود بیدار شوید، خواهید دید که تغییر برایتان آسانتر خواهد شد.

سحرخیز شدن

7. از دکمه‌ی «اسنوز SNOOZE» استفاده نکنید

معمولاً صبح‌ها چند بار از دکمه‌ی اسنوز Snooze گوشی و یا ساعت زنگدار استفاده می کنید؟ شاید تصور کنید وقتی ساعت زنگ می‌خورد، چند دقیقه خواب بیشتر می‌تواند احساس خوبی به شما بدهد، اما واقعیت درست خلاف این است. استفاده از دکمه ی اسنوز شما را خسته‌تر می‌کند. این کار چرخه‌ی خواب شما را بر هم می‌زند و باعث می‌شود تمام طول روز احساس خستگی و خواب آلودگی داشته باشید.

علاوه بر این، وقتی اولین کاری که در آغاز روز جدید انجام می‌دهید فشردن دکمه‌ی اسنوز است، عملاً روز خود را با تعلل آغاز کرده اید. این کار پیامی به ناخودآگاه شما می‌فرستد مبنی بر اینکه حتی برای بیرون آمدن از رختخواب هم از خودفرمانی لازم برخوردار نیستید و این، شروع خوبی برای یک روز تازه نیست.

چطور از دکمه‌ی اسنوز استفاده نکنیم!

چطور باید عادت استفاده از دکمه‌ی اسنوز را ترک کرد؟ برای این کار می‌توانید ساعت یا موبایل خود را جایی دور‌تر از تخت قرار دهید، به گونه‌ای که برای خاموش کردن زنگ آن مجبور باشید از رختخواب خود بیرون بیایید. پیشنهاد دیگر این است که دکمه‌ی اسنوز ساعت خود را با چسب یا هر شیوه‌ی دیگری از کار بیندازید. به این ترتیب دیگر شانس استفاده از آن را نخواهید داشت.

8. عادات صبحگاهی خود را «به آرامی» تغییر دهید

تغییر یکباره‌ی عادات صبحگاهی با مثلاً 4 صبح بیدار شدن در حالی که در حالت عادی تا ظهر می خوابیدید، می‌تواند پیروی از این برنامه‌ی جدید را برایتان غیر ممکن یا حداقل بسیار دشوار کند.

در عوض، روی تغییرات کوچکی کار کنید که بتوانید کم کم بر شدتشان بیفزایید. این کار به شما انگیزه‌ی بیشتری می‌بخشد، تمرکزتان را افزایش می‌دهد، آرامش شما را بالا می‌برد و کمک می‌کند راه درست برای دست یافتن به تغییرات پایدار را یاد بگیرید.

برای مثال، اگر در حالت عادی ساعت 7 صبح بیدار می‌شوید، برای فردا ساعت خود را روی 6:45 تنظیم کنید. وقتی به بیدار شدن در ساعت 6:45 عادت کردید، 6:30 را امتحان کنید. هر بار ساعت بیدار شدن خود را تنها 15 دقیقه عقب بکشید و به این ترتیب تقریباً بدون هیچ زحمتی قادر خواهید بود هر روز صبح زود بیدار شوید.

9. فعالیت‌هایی را برای صبح انتخاب کنید که از انجام دادنشان لذت می‌برید

بیدار شدن پیش از طلوع آفتاب به خودی خود دشوار است، چه برسد به اینکه بخواهید در این زمان به کارهایی بپردازید که علاق‌ای به انجامشان ندارید. این باعث می‌شود برنامه ی جدید برایتان حکم شکنجه را پیدا کند. به همین دلیل است که باید برنامه‌ی صبح‌های خود را با فعالیت‌هایی پر کنید که واقعاً به آنها علاقه دارید. کارهایی که باعث می‌شوند نسبت به خودتان احساس بهتری پیدا کنید و جهت بهتری به زندگی‌تان بدهید.

از جمله فعالیت‌هایی که انجامشان در صبح اول وقت برای خیلی‌ها لذتبخش و سازنده است می توان حرکات کششی، مدیتیشن، شکرگزاری، و وقت گذراندن با دیگر اعضای خانواده را نام برد. برای خودتان فهرستی تهیه کنید که کشش لازم برای بیرون کشیدن شما از رختخواب را داشته باشد و روز خوبی برایتان رقم بزند.

10. تهیه‌ی لیستی از کارهای روز بعد در ساعت ناهار

هنوز روز به اتمام نرسیده و شما از ما می‌خواهید راجع به فردا فکر کنیم؟ واقعیت این است که هر چه به انتهای روز نزدیک می‌شوید، احتمال و انگیزه‌ی اینکه حقیقتاً درباره‌ی کارهای فردا فکر کنید کم‌تر می‌شود.

هر چه زودتر برنامه‌ریزی کنید، بهتر است. سلیک معتقد است ساعات حول و حوش ناهار بهترین زمان است، همین امر موجب می‌شود تا روز بعد را با نظم و ترتیب بیشتری آغاز کنید و از احساس پریشانی و بی‌برنامگی روز خلاص ‌شوید. او می‌گوید، از این همه شفافیت در تصمیم‌گیری و بهره‌وری موثر از زمان متعجب خواهید شد. بدین ترتیب صبح‌ها با هراس از خواب بیدار نمی‌شوید، زیرا چیزی برای هراس وجود ندارد.

حرف پایانی

این هم از 10 راهکار ساده که با استفاده از آنها می‌توانید صبح دلپذیر‌تر و سازنده‌تری داشته باشید. حال، تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک یا همه‌ی آن‌ها را امتحان کنید. کسی چه می‌داند، شاید رابطه‌ی «عشق و نفرت» شما با صبح زود، تبدیل به رابطه‌ای صد درصد عاشقانه شود که تا آخر عمر در کنار شما باشد.

    کانال تلگرام زوم لایف
    توجه: اطلاعات موجود در مجله اینترنتی زوم لایف، از منابع معتبر خارجی تهیه و ترجمه شده است اما جایگزین هیچ‌یک از نسخه‌هایی که پزشکان می‌نویسند، نیست. اگر فکر می‌کنید مشکل پزشکی دارید، لطفاً برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.
    ارسال نظر
    عکس خوانده نمی شود
    تعداد نظرات (126)
    1. پريسا حیدری در 17 دی 1401
      خیلی عالی بود و مفید برای من بود. ممنون ❤️ ❤️ 🙏
      پاسخ
    2. Chirik در 13 دی 1401
      سلام خدمت تمام دوستان
      تشکر میکنم از کسی که این متن رو تهیه و تولید کرده
      ولی یه چیزی بگم مهم تر از اون برین ارادت ن رو با کار های ریز روز مرگی قوی کنید از همین کارای که حوصلتو ن نمیشه انجام بدین شروع وبگردین یه هدفی رو که عاشق شین انتخاب کنید و تمرین کنین روش غیرت داشته باشین شاید بهتر از این روشا باشه
      یه تجربه بود از خودم من روزانه 10الی 12ساعت میخوابیدم گشتم هدفم رو پیدا کردم از فرداش ساعت 5 صبح پاشدم تا حالا که حدود 2 ساله هیچ مشکلی هم برام پیش نیومده چون عشق به رسیدن به هدفم رو دارم یا علی خدا حافظتون التماس دعا 🌹 🙏
      پاسخ
    3. مهمان امیر در 6 دی 1401
      سلام من شغلم 14ساعت کار در رستوران به غیر از رفت و آمدم سوار از اون ادمین که هر جا هروقت اراده کنم می‌خوابم و مشکلی با خوابیدن ندارم شده ساعت یک شب رسیدم منزل خوابیدن مشکل بیدار شدن من مشکل اینه اصلا صدای زنگ رو نمیشنوم و با این که حدودا هشت ساعت می‌خوابم ولی باز بیدار نمیشم فقط دلم میخواد بیدار شم که به موقع سرکارم برم ولی همیشه با تا خیر میرسم
      پاسخ
    4. دلارام در 18 آذر 1401
      من چند ماهه که ساعت رو کوک میکنم هی پا میشم خاموش میکنم اصلا هم مهم نیست رو چه ساعتی کوک کردم! اصلا انگار یکی تفنگ گذاشته رو سرم میگه باید خاموش کنی باز بخوابی
      روش پله ای هم جواب نداده روم. چیکار کنم ینی افسردگی چیزی دارم؟
      پاسخ
      1. MIR در 2 دی 1401
        افسردگی بخش خیلی خیلی کمی ش اینه اگه علام دیگه ای دارید باز باید ببینیم چی میشه
        پاسخ
      2. یوسف در 20 اسفند 1401
        تغذیه خیلی مهمه. برنامه غذایی ات پر از کربوهیدراته که خودش باعث خستگی مداوم میشه. خیلی از غذاهایی که شب میخوری می تونه باعث خستگی در صبح روز بعد بشه که به قول معروف میگن روده یک ساعت خواب مجزا است.
        تغذیه مناسب ، ورزش منظم رو تو کارات بذار. موفق میشی.
        پاسخ
    5. MAT در 9 آذر 1401
      تسلیم نشید من تویه تابستون عادت بدموقع خوابیدن و بیدار شدن رو داشتم ولی هربار به همین روش پله ای ساعت خوابم جا افتاد
      هدف‌گذاری هم که حکم ناووس تو شب رو داره سعی کنید شب قبل صبح رو تو چشم ذهنتون تصور کنید
      یه چیز دیگه، به محض بیداری قبل اینکه افکار دست به کار بشن بدن رو تکون بدید و بلند بشید، این رو با خودتون تکرار تمرین کنید میشه عادت بدنتون
      سعی کنید ۷:۳۰h خواب مناسب رو داشته باشید
      پاسخ
    6. حسین در 28 مهر 1401
      من قبلا ساعت دوازده یا حتی یک بیدار میشدم
      اما الان اگه زنگ آلارمم بیدارم نکنه ده یا ده و نیم بیدار میشم
      واقعا پیشرفت خوبی داشتم و راضیم
      اما من این همه رو تو دو ماه کاهش دادم
      واقعا تو دو هفته نمیشه عادت کرد
      و اینکه من چطور میتونم هدف خاصی برای صبحم داشته باشم؟
      من معمولا وقتی صبح پا میشم چه دیر چه زود بعد از مسواک شروع به خوندن مطالبی توی گوگل میکنم مثل الان
      اما واقعا بعضی از اون ها به درد من نمیخورن و فقط از روی بیکاریه
      هیچوقت نمیتونم کتابی رو صبح زود بخونم یا به انجام کاری مشغول بشم
      من نوجوون هستم و دوست دارم از الان به زود بیدار شدن عادت کنم تا دیر نشه
      ممنون از مطلب خوبتون و جوابهایی که به من خواهید داد :)
      پاسخ
    7. ماریا در 20 شهریور 1401
      سلام تمام روش ها رو استفاده کردم اما تا ساعت 2 شب نشه خوابم نمیبره و بعدشم ساعت 10 بیدار میشم.
      خودم دیگه خسته شدم.
      چیکار کنم
      پاسخ
      1. گلمحمد در 17 اسفند 1401
        همه چی بستگی ب خود آدم داره خواستن توانستن است بخوای کاری روانجام بدی وبهش فکرکنی حتما میشه چیزی ب نام نشد وجود نداره باتمرین وتکرارتمرین من تونستم شمام میتونید
        پاسخ
    8. A.P در 30 مرداد 1401
      یکی به من کمک کنه! من یه روز ۵ صبح میخوابم تا ۱ ظهر یه روز ۸ صبح میخوابم تا ۳ عصر یه روز اصلا نمیخوابم (که خوابم تنظیم بشه انقدر تا صبح بیدار نمونم) که شب خوابم ببره و شب از نخوابیدن کامل در روز حدودای دوازده شب خوابم میبره مثلا تا ۹ صبح یه روزم خواستم کل روز نخوابم که شب خوابم ببره ۴ عصر خوابم برد تا ۱ شب من حتی ساعت خوابمم نمیدونم که هر روز یه ربع یه ربع به عقب بکشمش :/
      پاسخ
      1. به شما چه در 11 شهریور 1401
        شما باید یه شب ساعت 12 یا ۱ بری تو رخت خواب حتی اگه خوابت نبرد بری تو رخت خواب با یه موزیک مدیتیشن و با یه دمای فوق العاده بعد عادت میکنی
        پاسخ
      2. مهمان امیر در 22 مهر 1401
        منم مثل شما هستم دلیلش پیدا کردی برا ماهم بگو
        پاسخ
      3. محمدرضا در 30 مهر 1401
        خیلی خیلی مثل منی من همینجپرم همینکارارو کردم اما بدتر شده بهتر نشده
        پاسخ
      4. Setayesh در 8 اسفند 1401
        گوشیتو از خودت دور کن ک شیا نری توش چون منم اینجوری بودم تا صب میرفتم تو گوشی فیلم میدیدم و خوابم نمی‌برد یا اهنگ گوش میدادم با هندزفری ولی الان بهترم چون ک نصف شب تو گوشی نیستم قبلا ساعت ۶ صب یا ۹ و ۸ اینجور چیزا میخوابیدم الان بین ۱۲ تا ۲ میخوابم
        پاسخ
    9. مهدی از شیراز در 4 مرداد 1401
      بعضی از نظرات رو که میخونم واقعا حالم رو بد میکنه
      طرز فکر خیلیاتون نتنها برای خودتون، بله برای اطرافیانتون هم سَمیه
      اینجور فکر کردنا در پله آخر به روی آوردن به مواد مخدر ختم میشه
      پشت کنکوریای عزیز توجه کنید، این ماراتن علمی برای انسان ها برگزار میشه
      ینی اینکه، رغبای شما در جلسه کنکور انسان هستن،ربات نیسن،
      همه انسان ها هم به حداقل 8 ساعت خواب در روز نیاز دارن،
      این کع شما تا الان ساعت 11 صبح پامیشدی، و الان هم دوست داری انقلابی ساعت 4 صب پاشی، مشکلیه که راحلش خواب نیست
      سحرخیز بودن خوبه، اما هر چیزی حدی داره، لطفا بیاین ایرانی بازی رو کنار بزاریم
      با تشکر
      پاسخ
    10. مهمان علی در 26 تیر 1401
      من وقتی صبح زود بیدار میشم از شدت خستگی مجبور میشوم ظهر بخوابم و همین امر باعث این میشود که شب ها دیر بخوابم
      پاسخ
      1. حاج امیر در 16 آبان 1401
        بسی حق گفتی جناب
        من وقتی میخوام ساعت خوابمو تنظیم کنم گوشیمو تنظیم میکنم که به جای ۸ ساعت ۷ ساعت بخوابم ، اگه اون روز کار خاصی هم نداشته باشم که خستم کنه ۶ ساعت میزارم ! اینجوری هم خوابم کوتاه نبوده هم اونقد خسته نمیشم که ظهر بخوابم
        پاسخ
    11. مهمان رضا در 23 تیر 1401
      سلام من مرفین مصرف میکنم وصبح ساعت ۱۰و۱۱ به زور از خواب بلند میشم چکار کنم زودتر ساعت ۷ بیدارشم
      پاسخ
      1. مجله زوم لایف
        مجله زوم لایف در 24 تیر 1401

        سلام، نکات مهمی رو در همین مطلب توضیح دادیم که به سحرخیز شدن کمک می‌کند اما باید بدانید افرادی زیادی مشکل زود بیدار شدن دارند منتهی شرایط شما به دلیل مصرف مرفین، متفاوت است. اگر برای مشکل پزشکی و تحت نظر پزشک مرفین مصرف می‌کنید باید از پزشک درباره کاهش مصرف مرفین سوال کنید. در غیراینصورت اگر به مرفین اعتیاد پیدا کردید و خودسرانه مصرف می‌کنید باید برای ترک آن اقدام کنید.

        پاسخ
      2. مهمان Violet در 21 دی 1401
        اگه تایم مصرف توسط پزشک براتون معین نشده می تونید با فاصله ۴_۶ ساعت از خوابتون مصرف کنید تا خواب راحتی داشته باشید اگه معین شده می تونید در کنار از کافئین اگه براتون منع نشده استفاده کنید
        پاسخ
    12. ناشناس در 12 فروردین 1401
      سلام من اگر ساعت بزارم بالای سرم میتونم صبح زود بیدار شم
      پاسخ
    13. بایدن در 14 اسفند 1400
      من سوالم اینه که اول صبح زود بیدار شم شب زود بخوابم یا اول زود بخوابم تا زود بیدار شم؟
      پاسخ
      1. ناشناس در 12 فروردین 1401
        اول صبح زود بیدار شو ک خسته بشی شب زود بخوابی که فرداش بازم بتونی زود بیدار بشی
        پاسخ
    14. محدثه در 6 اسفند 1400
      چیکار کنم صبح زود بیدار شم
      لطفا جواب بدید
      ممنون
      پاسخ
      1. حسین در 28 مهر 1401
        اگه آلارمتون بیدارتون نمیکنه بهتون پیشنهاد میدم که قبل از خواب روتین خوب برای خودتان در نظر بگیرید و زود بخوابین حدود ۱۰ و ۱۰:۳۰
        و بعد صبح خود را با همان روتین انجام دهید این باعث می‌شود که اینکار هر شب به یادتان بیاید و باعث تغییر ساعت خوابیدن شما می‌شود و در آن صورت شما صبح زود بیدار خواهید شد و صبح هم همان روز در یادتان خواهد بود و باعث بیدار موندن در روز خواهد شد
        این پیشنهاد منه امیدوارم که کمک کرده باشه
        پاسخ
    15. r در 21 بهمن 1400
      سلام من امسال کنکوریم و باید ساعت خوابمو کم کنم. و برای من، مسئله این نیست که شب زود بخوابم تا صبح زود بیدار بشم . لطفا راهنماییم کنید که چطوری با دیر خوابیدن، بتونم زود پاشم. ممنون
      پاسخ
      1. Pa در 29 اسفند 1400
        نه عزیزم منم کنکوریم اصلا نباید شبا دیر بخوابی چون انرژیت رو از دست میدی
        من رفتم پیش مشاور و گفت که اگر از ساعت ۱۰ بخوابید و سعی کنید ۵ بیدار شید خیلی خوبه و باید کم کم این کار رو انجام بدین مثلا بیدار شدن رو از ۷ یا بیشتر شروع کن تا به ۵ یا ۴ برسه اما حتما شب رو زود بخواب و گوشی رو هم از خودت دور کن
        پاسخ
      2. ناشناس در 12 فروردین 1401
        مثلا ساعت ۴ بخوابی ۷ بیدار شی؟
        نمیدونم من به طور اتوماتیک اینجوریم😂
        پاسخ
    16. s.a.2013 در 8 بهمن 1400
      من از خواب بدم میاد و به نظرم برای انسان وقت گیره اما خب نمیشه نخوابید و استراحت نکرد ولی دوست دارم حدقل 4ساعت بخوابم نه بیشتر
      امااااا این ماه که من گذروندم خیلی سختتتت و خسته کننده بود و همش خواب کابوس میدیدم چون باید امتحانات مهم و سخت میدادم!
      ولی کاشکی یه راه باشه برای اینکه خواب خوب داشته باشیم و کمتر بخوابیم ولی سرحال باشیم
      پاسخ
      1. حسین در 28 مهر 1401
        کابوس دیدن شما بدلیل مکانی است که در آن می‌خوابید و اگر آن مکان را درست کنید خواب شما خوب خواهد بود و انرژی‌تان را هم چند برابر می‌کند
        مثلا رختخوابتان را همیشه قبل خواب مرتب کنید کمد ها را مرتب کنید و هر چیزی که فکر شما را در مورد اتاقتان آسوده می‌کند
        پاسخ
    17. دلی قیز در 15 آذر 1400
      من همیشه خوابم میاد و خسته هستم ،ذهنمم خستس و درسا رو هم نمیتونم راحت حفظ کنم،حتی برنامه ریختم و خیلی کارا ولی بازم نمیشه،خیلی چیزا رو امتحان کردم،و چیکار کنیم بدنمون ب ۵_۶ساعت استراحت در روز قانع باشه؟راهنمایی میکنین
      پاسخ
      1. دلی در 2 اردیبهشت 1401
        هیچ کاری جواب نمیده باید بسوزی و بسازی که نمیتونی
        یا اصلا رفع مسئولیت کن بگو نمیشه هیچ راه حلی نداره
        پاسخ
    18. رویا در 11 آذر 1400
      من میتونم بگم دمای هوای اتاق هم خیلی رو بیدار شدنتون تاثیر داره ،هرچه قدر سردتر باشه پاشدن سخته ،چون دوس داری زیر پتو گرم و نرم بمونی
      اتاقتونو گرم نگه دارید لباس گرم بپوشید ...
      تنهایی هم باعث میشه که دیر پاشین,اگه تو خونه تنها باشید پدر مادرتون خونه نباشه سر و صدا ایجاد نمیشه شما هم در سکوت میخوابید ،البته مادر هایی هم هستن به خواب بچه هاشون بی تفاوتن
      تو خونه اگه کسی بود بهش بگین که بیدارتون کنه و پتو رو از روتون بر داره ،همین که پتو رو برداره و پنجره رو باز کنه یا بهش بگین که آهنگ بزاره تو اتاقتون ،خودتون بعد چند دقیقه پا میشین ...
      شبا هم زود بخوابید ،برای اینکه خوابتون ببره ،برین درس بخونید ،مثلا چندتا لغت انگلیسی حفظ کنید تا مغزتون خسته بشه خوابتون ببره ،انگلیستونم خوب میشه از یه طرف ،زنگ الارمتونم آروم انتخاب نکنید ،یه الارمی که بیشتر به آدم شوک بده از خواب بپرونه بهتره
      اگه جواب داد منو دعا کنید
      پاسخ
      1. Sana در 15 بهمن 1400
        واقعا عالی بود
        مممنونم بابت راهنمایی
        پاسخ
      2. آرمی فورور در 12 فروردین 1401
        جواب داد(: خیلی خیلی مرسیم ازت(:
        پاسخ
      3. رونیکا در 12 مرداد 1401
        شما درست میگین امتحان کردم شد‌..... شما راهی ندارین که اگه تا دیر وقت بیدار بمونی بتونی صب زود بیدار شی
        پاسخ
    19. محمد راحبی در 10 آذر 1400
      واقعا عالی و کارآمد بود.ممنون بابت این محتوای ارزشمند
      پاسخ
    20. دنیا در 22 آبان 1400
      خیلی عالی ممنونم واقعا تاثیر گذار بود
      پاسخ
    21. نگین در 29 مهر 1400
      سلام من دختر هستم و برخی شب ها به دلیل ترس از ارواح واینجور چیزا تا ۶ بیدار می مونم😭با پدر و مادر پیرم تنها هستم البته یه ترسم ام دزد هست تو رو خدا کمک کنید اصن دوست ندارم برنامه خوابم بهم بخوره
      پاسخ
      1. مهمان زهرا در 1 آذر 1400
        عزیزم حتما با مشاور مدرست حرف بزن و اینکه ارواح و اجنه با ما کاری ندارند و تا خداوند نخواد اون ها هیچ آسیبی نمیتونن به ما بزنن و خداوند خیلی بنده هاشو دوست داره مطمئن باش نمیذاره آسیبی بهت بزنن قبل خوابت صلوات بفرست تا آروم بشی و اینکه برا دزد هم پدرو مادرت هستن اگه دزدی بیاد حتما پدرومادرت میفهمن و اکثرا دزدها وقتی میان که هیچکس خونه نباشه و اصلا دزدا جرئت نمیکنن پلیس میگیرشون گلم و اینکه اگه میخوای خیالت راحت بشه در اتاقتو یا در خونتون رو قفل کن
        پاسخ
      2. ارواح و لجنه در 6 آذر 1400
        اصن ارواح و اجنه وجود ندارن ک کار ب صلواتو اینا بکشه
        پ فکرشو نکن
        پاسخ
      3. mah در 20 آذر 1400
        میدونستی فیلم The Exorcist جن گیر محصول سال 1973 رو از روی داستان واقعی ساختن
        پاسخ
      4. محسن در 8 بهمن 1400
        ۲ آیه آخر سوره بقره رو بخون............آنچه که تو ازش می‌ترسی فقط ساخته زهنته و اعتقادات بی جا
        کسی که بخواد موفق شه از یک تصور خیالی واهمه نداره 🌷⚘🌼🌻
        پاسخ
      5. عباس در 23 بهمن 1400

        اصلل ترسی نداره سعی کن قوی باش ترس و از فکرت بنداز بیرون این ترست اصلل خوب نیست به زندگیت صدمه می زنی سعی کن ورزش کنی شنا دراز و نشست

        پاسخ
      6. محدثه در 23 اردیبهشت 1401
        سلام دوست عزیزم. من کتاب رهایی از هراس، جادوی فکر بزرگ، از حس بد به حس خوب رو بهت معرفی کنم. از نرم افزار کتاب.راه هم میتونی استفاده کنی. بهت یاد میدن که با طرز تفکرت زندگیت تغیی میکنه و دیگه شجاع میشی واسه شروع هر هدف جدیدی.
        پاسخ
    22. ترانه در 28 مهر 1400
      خیلی مفید بود واقعا ممنونم ازتون از همین الان شروع میکنم به تمرین ساعت بیدار شدنمو کم کم جلو میندازم 👌💚
      پاسخ
    23. سودا در 28 تیر 1400
      سلام من هر روز ساعت ۳ میخوابم و ۲ ظهر بیدار میشم لطفا کمکم کنین تا ۱۱ بخوابم و ۷ بیدارشم من ساعت ۱۱ خوابم نمیاد
      پاسخ
      1. مجتبی در 30 شهریور 1400
        سلام،مورد شماره ۸ رو تمرین کنید
        پاسخ
    24. مهمان مریم در 24 خرداد 1400
      ممنون مفید و کاربردی بود👌🏻
      پاسخ
    25. وی وی در 14 اردیبهشت 1400
      ممنون از شما حتما امتحان میکنم خداکنه جواب بده.
      پاسخ
    26. مهمان سجاد در 10 اردیبهشت 1400
      سلام من صبح زود از خواب بیدار بشم قبل 10. حتی اگر بتونم خودمو بیدار نگه دارم ولی بی انگیزه ام و انرژی ندارم ولی 11 صبح ک بیدار میشم انگیزه دارم برای برنامه روزانم نمیدونم چرا اینجوریم شاید ی 2 ماهی اینجوری شده باشم کسی میتونه راهنماییم کنه؟ صبحم ساعت میزارم خاموش میکنم بیدارم بمونم بازم نمیتونم کاری انجام بدم شبش میگم 5 صبح بیدارم خیلیم انگیزه دارم صبح همه چی یادم میره
      پاسخ
      1. حسین در 28 مهر 1401
        اینکه شما بعد از دیر پاشدن انرژی دارید عادی است
        مطلب ۹ به شما کمک میکنه تا این حس کسالت رو از بین ببریت
        پاسخ
    27. Atena در 24 فروردین 1400
      در کنار راه حل هایی که دوستان دادن منم یه راه حل میگم که امیدوارم کمکتون کنه،شما رو یه برگه از بالا به پایین یه خط بکشید بعد یه سمتش بنویسید اگر صبح ها زود بیدار شم به چه چیزهایی میرسم و سمت دیگه اش بنویسید اگه صبح ها زود بیدار نشم چه چیزهایی رو از دست میدم،بعد هر سمت اون اتفاقایی که با رعایت کردن یا نکردن اون موضوع براتون میوفته رو بنویسید،اسم این تمرین هست اهرم رنج و لذت،این رو اگه به مدت چهل روز هر شب قبل خواب و صبح به محض بیدار شدن بخونید کلاا سحر خیز میشید در طول روز هم هر وقت یادتون افتاد بخونیدش...موفق باشید😊
      پاسخ
      1. به توچه در 17 شهریور 1400
        خب ما وقتی صبح های زود بیدار میشیم آنقدر خسته و کوفته ایم که حاضریم قید همه چیزو بزنیم و بخوابیم اما اگه شبا زود بخوابیم قطعا صبح ها میتونیم بهتر بیدار شویم چون خوابمون کامل شده من چند وقته عادت کردم به دیر خوابیدن و نمیتونم این عادت رو از خودم دور کنم چون من ساعت دوازده هم برم تو تخت خواب بدون گوشی باز هم ساعت سه خوابم میبرع من چکار کنم
        پاسخ
        1. حسین در 28 مهر 1401
          قبل از خواب کاری کنید که شما را با لذت خسته کند و از مصرف مواد غذایی شیرین خودداری کنید
          پاسخ
      2. من در 5 آذر 1400
        به شخصه صبحا برای یک دقیقه خوابیدن بیتر حاضرم از ادامه زندگی کنار بکشم رسیدن به اهداف که دیگه هیچی
        پاسخ
    28. الهه در 22 فروردین 1400
      من کلا آدم مورنینگ پرسن اییم صبح خروس خون بیدارم اتوماتیک
      من برای اینکه صبح زود پاشم شب قبلش یههه عااالمه آب میخوردم صبح ساعت چارصبح دم در دشویی بودم:|
      بعد دیگه عادت شد آب نمیخورم راحت پا میشم:/
      شمام استفاده کنین شاید بدردتون خورد
      پاسخ
      1. به توچه در 17 شهریور 1400
        راستش این باعث میشه تا نصف شب به خاطر دستشویی بیدار موند بعدشم راحت میخوابی
        پاسخ
      2. مهمان علی در 6 آذر 1401
        اره منم اینو انجام دادم صب بیدار میشدم ولی باز می‌خوابیدم 😐
        پاسخ
    29. سوگند در 22 فروردین 1400
      علی بود ممنون
      پاسخ
    30. مهمان aLi در 12 اسفند 1399
      کسانی ک نمیتونن بخوابن چن تا توصیه دارم
      1 دوساعت قبل خواب ن ب تلوزیون و ن به گوشی نگاه کنید چرا چون این ها از خودشون نور ابی میدن ک زمانی این نور ب چشم ما میخوره مغز ما فک میکنه ک صبحه و هورمون های مخصوص خواب رو ترشع نمیکنه(البته برا گوشی برنامه هس ک نور های ابی رو بگیری هس )
      2 اگ میتونه هش ساعت قبل خواب کافیین نخورید ( مثل چایی و قهوه و...)
      3 اگه میشع دو ساعت قبل خواب حموم اب گرم برید
      4. کار های ک میخاید فردا انجام بدید رو بنویسید چون دیگه شب بهش فک نکنید

      و اگه میخواید راحت بیدار بشید بهتره 6 یا 9 اگه دلیلشم نمیگم زیاد میشه اما اگه میخاید بدونید چرا برید درباره چرخه خواب تحقیق کنید
      موفق باشید =)
      پاسخ
      1. مهمان Mary در 27 شهریور 1401
        طول مدت خواب یاید چرخه ای از یک ساعت و نیم باشه تا بشه راحت بیدار شد ، ۶ یا ۷.۵ یا ۹
        پاسخ