زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

دفع سنگ کیسه صفرا (سنگ کبد) بدون عمل جراحی

دفع سنگ کیسه صفرا (سنگ کبد) بدون عمل جراحی

دفع سنگ کیسه صفرا (سنگ کبد) بدون عمل جراحی

سنگ کیسه صفرا (سنگ کبد) زمانی ایجاد می‌شود که تعادل خوبی از مواد شیمیایی در کیسه صفرا وجود نداشته باشد. سنگ کیسه صفرا قابل درمان است و دفع سنگ کیسه صفرا بدون عمل جراحی یکی از روش‌های طبیعی درمان این سنگ است.

افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی بیشتر احتمال دارد که سنگ‌های صفراوی تولید کنند. همچنین سنگ کیسه صفرا در زنان به ویژه خانم‌هایی که چند بار زایمان کرده‌اند، بیشتر بروز پیدا می‌کند. سن شیوع سنگ کیسه صفرا بین 40 تا 50 سالگی است، بنابراین قبل و پس از این زمان این عارضه کمتر دیده می‌شود.

کیسه صفرا

کیسه صفرا چیست؟

کیسه صفرا (Gallbladder) کیسه کوچکی است که در طرف راست بدن و در زیر کبد قرار دارد و در حقیقت انبار صفرا می‌باشد. صفرا در کبد ساخته شده و از طریق لوله‌ای به کیسه صفرا می‌ریزد. کار صفرا هضم و شکستن چربی‌ها است. هنگامی که چربی وارد اثنی عشر (قسمت اول روده باریک) می‌شود کیسه صفرا فشرده شده و صفرا وارد این قسمت می‌شود.

برعکس این که پزشکان عقیده دارند که کیسه صفرا عضو مهمی نیست و در صورت داشتن سنگ با عمل آن را در می‌آورند، این عضو اهمیت فراوانی داشته و در طب چینی کانال مخصوص انرژی برای آن وجود دارد.

سنگ کلیسه صفرا چیست؟

سنگ کیسه صفرا (Gallstone) بر اثر تحرک نداشتن مواد درون کیسه صفرا ایجاد می‌شود، بنابراین این مواد، داخل کیسه صفرا باقی می‌مانند و لجن صفراوی را ایجاد می‌کنند که این لجن در آینده به سنگ تبدیل می‌شود.

آنهایی که تحت عمل جراحی کیسه صفرا قرار گرفته‌اند ناراحتی‌های زیادی را خواهند داشت زیرا صفرا پس از تولید، مستقیم به اثنی عشر می‌ریزد و بنابراین هنگامی که چربی احتیاج به صفرا دارد مقدار صفرای مورد نیاز وجود نداشته و اینگونه اشخاص نمی‌توانند چربی را بخوبی هضم و جذب کنند. آنچه که پزشکان سنگ کیسه صفرا می‌نامند در حقیقت سنگ کبد است زیرا این سنگ‌ها در کبد تولید شده و وارد کیسه صفرا می‌شوند و دلیل آن هم این است که هنگامی که این روش را آنهایی که حتی کیسه صفرا ندارند، انجام دهند تعداد زیادی سنگ از آنها دفع می‌شود.

کارشناسان معتقدند که رژیم کم چربی و دارای فیبر بالا ممکن است به جلوگیری از تشکیل سنگ‌های صفراوی کمک کند.

انواع سنگ کیسه صفرا

بطور کلی 2 نوع سنگ کیسه صفرا وجود دارد که در ادامه توضیح داده‌ایم:

  • سنگ های کلسترولی: ممکن است در صورت وجود کلسترول بالا در صفرا تشکیل می‌شوند. آنها نوع اصلی و شایع سنگ‌های صفراوی در ایالات متحده هستند.
  • سنگ های رنگدانه‌ای: این نوع سنگ‌ها زمانی تشکیل می شوند که بیلیروبین زیادی دو مجرای صفرا وجود داشته باشد. آنها در میان افراد مبتلا به بیماری‌های کبدی، عفونت مجرای صفراوی و یا اختلالات خونی مانند کم خونی سلول‌های داسی شکل، رایج هستند.

کارشناسان کاملا نمی‌دانند که چرا کیسه صفرای برخی افراد تعادل مواد شیمیایی‌اش را برهم می‌زند که باعث تولید سنگ‌های صفراوی می‌شوند، در حالی که در بدن بقیه افراد این اتفاق نمی‌افتد.

افرادی که احتمال ابتلا به سنگ کیسه صفرا دارند

  • زنانی که باردار بوده‌اند؛
  • سابقه خانوادگی؛
  • افرادی که به تازگی وزن زیادی از دست داده‌اند؛
  • سریعا وزن زیادی کم کردن و دوباره اضافه‌کردن، می‌توانند خطر ابتلا به سنگ‌های صفراوی را در مردان افزایش دهند.
  • زنان مصرف کننده داروهای ضدبارداری؛
  • زنانی که تحت درمان استروژن با دوز بالا قرار می‌گیرند؛
  • افرادی رابطه خونی نزدیک با فردی که سابقه سنگ صفراوی دارند.
  • یک مطالعه نشان داد که یک ژن به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سنگ‌های صفراوی را افزایش می‌دهد.
  • افرادی که چربی بالایی در رژیم غذایی خود دارند.
  • زنان دو برابر مردان مبتلا به سنگ صفراوی می‌شوند.
  • افراد بالای 60 سال؛
  • افرادی که داروهای کاهش کلسترول مصرف می کنند، به نام استاتین؛
  • افراد مبتلا به دیابت؛
  • علاوه بر این، درمان جایگزینی هورمونی (HTR) برای زنانی که در دوران یائسگی هستند با خطر بالایی از مشکلات کیسه صفرا مرتبط است.
  • علائم سنگ کیسه صفرا درد شدید در طرف راست شکم و گاهی در تمام شکم است.

علائم سنگ صفرا

سنگ‌های صفراوی ممکن است نشانه‌ها یا علائمی را ایجاد نکنند. اگر سنگ صفراوی در یک کانال انتقالی قرار گیرد؛ باعث انسداد می‌شود. علائم و نشانه‌های حاصل عبارت‌اند از:

  • درد ناگهانی و به سرعت در حال تشدید، در قسمت فوقانی شکم؛
  • درد ناگهانی و به سرعت در حال تشدید در مرکز شکم، درست زیر سینه؛
  • درد پشت بین تیغه‌های شانه‌ای؛
  • درد در شانه راست؛
  • تهوع یا استفراغ.

از بین بردن سنگ کیسه صفرا

از بین بردن سنگ کیسه صفرا بدون جراحی

به نقل از دکتر سهراب خوش‌بین: روش زیر را بارها به بیماران خود پیشنهاد کرده‌ام و به آسانی سنگ کیسه صفرا خارج شده و از شر عمل جراحی خلاص شده‌اند حتی بسیاری از بیماران یک هفته قبل از نوبت عمل جراحی به من مراجعه کرده‌اند که با این روش سلامتی خود را بازیافته‌اند.

مواد مورد احتیاج برای دفع سنگ کیسه صفرا:

این کار را باید حتما روزی انجام دهید که در منزل هستید مثلا تعطیل آخر هفته زیرا این عمل دو روز طول می‌کشد. روزی را که انتخاب می‌کنید صبحانه سبکی بخورید مانند آب میوه، و یا کمی نان و عسل و به هیچ وجه نباید غذای چرب بخورید تا اینکه صفرا داخل کیسه صفرا جمع شود تا با فشار بتواند دفع سنگ را انجام دهد.

برای دفع سنگ کیسه صرف به روش دکتر سهراب خوش‌بین، مراحل زیر را باید انجام دهید:

  • ناهار را باید سبزیجات پخته و بدون چربی بخورید و بعد از ساعت دو بعد از ظهر نباید چیزی بخورید ویا بیاشامید و اگر غیر این عمل کنید سنگها دفع نشده و بعداً احساس بیماری خواهید کرد.
  • ساعت 6 بعد از ظهر یک قاشق غذاخوری سولفات منیزیم را در داخل نصف لیوان آب سرد حل کرده، نوشیده و روی آن یک لیوان آب بنوشید. البته بعد از آن چند بار توالت می‌رسید و روده‌ها کاملاً تخلیه می‌شود.
  • ساعت 8 بعد از ظهر این عمل را دوبار تکرار کنید یعنی یک قاشق سوپخوری سولفات منیزیم را در نصف لیوان آب حل کرده و با یک لیون آب بنوشید.
  • ساعت 9:45 شب نصف لیوان روغن زیتون را در داخل مخلوط کن بریزید سپس آب یک گریپ‌فروت درشت را گرفته و به آن اضافه کرده و آنرا کاملاً با هم مخلوط کنید و بعد آنرا داخل یک لیوان بزرگ ریخته و با خود به رختخواب ببرید. البته قبلاً تمام کارهای خود را از قبیل مسواک زدن و غیره انجام دهید که دیگر از رختخواب بلند نشوید.
  • ساعت ده شب در کنار تختخواب خود ایستاده و تمام این مایع را بخورید و به پشت و یا به طرف راست دراز بکشید و به سنگ‌های کیسه صفرا فکر کنید که نرم شده و کم کم پائین می‌آیند.

بسیاری از اشخاص در حدود ساعت 5 یا 6 صبح بیدار شده و به توالت می‌روند و در این موقع تعداد بسیار زیادی یعنی بین 200 تا 1000 سنگ ریزه مانند نخود سبز از روده خارج می‌شوند. می‌توان یک سبد روی توالت گذاشت و آنها را جمع کرده در شیشه بریزید و به دکتر نشان دهید. سنگ‌ها به محض داخل شدن در آب شکسته می‌شوند.

البته برای اینکه سنگ‌ها خارج شده و کبد و کیسه صفرا کاملاً تمیز شوند بعد از بیدار شدن که معمولاً ساعت 6 صبح است یک لیوان دیگر سولفات منیزیم بخورید و دوباره بعد از دو ساعت این عمل را تکرار کنید. ظهر می‌توانید غذاهای سبکی مانند سبزیجات پخته میل کنید ولی برای شام غذای معمولی صرف کنید.

چگونه از سنگ صفرا جلوگیری کنیم؟

شما می‌توانید خطر ابتلا به سنگ‌های صفراوی را کاهش دهید اگر:

  • هیچ وعده‌ی غذایی را از دست ندهید. سعی کنید هر روز صبحانه بخورید. صرف غذای کم یا روزه می‌تواند خطر سنگ صفرا را افزایش دهد.
  • آهسته وزن کم کنید. اگر شما نیاز به از دست دادن وزن دارید؛ آهسته‌تر وزن خود را از دست بدهید. کاهش وزن سریع می‌تواند خطر سنگ صفراوی را افزایش دهد.
  • حفظ وزن سالم. چاقی و داشتن اضافه وزن باعث افزایش خطر سنگ‌های صفراوی می‌شود. هنگامی که به وزن استاندارد می‌رسید، با حفظ رژیم سالم و ادامه تمرین، آن وزن را حفظ کنید.
  • از مصرف غذاهای چرب بپرهیزید.
  • لبنیات کم چرب را انتخاب کنید.
  • از روغن‌های گیاهی استفاده کنید.
  • رژیم غذایی گیاهی انتخاب کنید تا فیبر غذایی شما افزایش یابد.
  • از مصرف غذاهای سرخ شده اجتناب کنید.
  • غلات کامل، سبوس و نان‌های سبوس‌دار را به سبد غذایی خود اضافه کنید.

سخن پایانی

تمیز کردن کبد و کیسه صفرا را باید هر شش ماه یکبار انجام داد و هر بار می‌بینید که تعداد زیادی سنگ دفع می‌شود و احساس سبکی و سلامتی خواهید کرد. این روش اگر آنطور که گفته شده عمل شود بسیار آسان، طبیعی و بی‌خطر است و از عمل جراحی جلوگیری می‌کند.

کانال تلگرام زوم لایف
توجه: اطلاعات موجود در مجله اینترنتی زوم لایف، از منابع معتبر خارجی تهیه و ترجمه شده است اما جایگزین هیچ‌یک از نسخه‌هایی که پزشکان می‌نویسند، نیست. اگر فکر می‌کنید مشکل پزشکی دارید، لطفاً برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.
ارسال نظر
عکس خوانده نمی‌شود
تعداد نظرات (160)
  1. محقق در 5 آبان 1402
    من این روش را استفاده کردم، واقعا عاااالی بود!!!
    همه ی سنگ ها دفع شد (سنگ های سیاه و زرد و در نهایت سنگ های سبز رنگ)
    درحالیکه درد زیادی داشتم و دکتر برای من نوبت بستری اورژانسی برای جراحی صفرا نوشته بود.
    ولی از مسکن قوی برای آرام کردن آن استفاده کردم . و روز بعد این روش را به کار گرفتم.
    فقط نکته ی بسیار مهم در مقدار مصرف سولفات منیزیم است ، چون میزان بیش از حد مجاز آن مسمومیت ایجاد می کند. (برای من که وزن زیادی ندارم ۳ تا ۵ گرم از پودر سولفات کافی بود).
    در آخر از مدیریت سایت زوم لایف با انتشار این مطلب ارزشمند نهایت تشکر را دارم که مرا از انجام عمل جراحی و از دست دادن صفرا ، نجات داد.
    پاسخ
  2. رضا موسوی در 29 مهر 1402
    با سلام
    پدر من دو سال پیش سنگ کیسه صفرا داشتن و عمل کردن و کیسه رو خارج کردن اما بعد از مدتی خروجی کبد بدلیل نا معلومی توسط سنگ مصدود شده.یک بار هم عمل MRCP انجام دادن ولی بعد شش ماه باز خروجی کبد مصدود شده این بار به توصیه پزشک عمل باز باید بشه اندازه سنگها ۳۵ میلیمتر و ۹ میلیمتر هست
    آیا درمانی جز عمل جراحی وجود دارد یا خیر
    ممنون از شما
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 30 مهر 1402

      سلام، جناب موسوی باتوجه به شرایطی که دارند برای پیگیری و درمان این مسئله بهتره از پزشک مشورت بگیرید. امیدوارم پدرتون خیلی زود سلامتی خودشون رو بدست بیارن.

      پاسخ
  3. مهمان امیر در 24 شهریور 1402
    با سلام من این روش رو استفاده کردم واقعا جواب گرفتم!!! بیشتر از ۲۰۰ تا سنگ دفع شد انواع سنگ ریزه های سیاه ، زرد و سبز رنگ که اکثرا بیضی بودن این روش اصلا درد نداره یعنی متوجه درد نمیشین تنها مشکلی که داره باید ۲ روز گشنگی و تشنگی رو به جون بخرین و پودر سنگناک باعث میشه یکم شکم صدا کنه و هی برین سرویس بهداشتی ، جنس سنگ ها از نوع چربی فشرده هستش اگه فشار بدین میچسبه و له میشه به زور پاک میشه از رو دست و این که از جنس یه چیز موم مانند هستش شمع اب شده میریزه رو زمین یه چربی فشرده میشه دقیقا سنگ سبزا از اون جنسه ولی سنگ های زرد و نسبتا سیاه روغنی نیستن و کاملا سفت بودنشون موقع دفع احساس میشه
    پاسخ
  4. مهمان بهار در 19 شهریور 1402
    سلام خسته نباشید دکتر جان ... من بتازگی سونو انجام دادم و صفرا دارای 48mm سنگ است و بهم گفتن باید عمل کنی ، این روشی که شما دستورش رو گذاشتید برای من جوابگو هست؟
    چون خیلی از عمل می ترسم دلم نمی خواد عمل کنم .
    ممنون میشم پاسخ بدید .
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 19 شهریور 1402

      سلام، ما این روش را به نقل از پزشک معرفی کردیم و قبل از انجامش بهتره با یک پزشک مشورت کنید و تحت کنترل باشید.

      پاسخ
  5. مهمان مهدی در 6 شهریور 1402
    من یک بار استفاده کردم اما سنگ مثل نخود دفع شده اما اندازه فرقی نکرده چربی داخل کیسه دفع کردم بازم تکرار کنم بعد چند روز
    پاسخ
  6. محمدیان در 3 شهریور 1402
    جایگزینی برای سولفات منیزیم وجود داره ؟.من چند سال پیش این روش و انجام دادم سنگ صفرا ۲۱میلی داشتم بعد که انجام دادم رفتم سونو گرافی دیگه سنگ نداشتم الان بعد از 4سال دوباره رفتم سونو سنگ ۱۲میلی دارم (به نظرم کیسه صفرایی که سنگ ساز مثل کلیه دوباره سنگ درست می‌کنه).می‌خوام دوباره این روش و انجام بدم ولی سولفات منیزیم آنقدر بد مزه است نمیتونم بخورمش یه چیز شور و تلخ 😫😫آیا جایگزینی داره سولفات منیزیم؟
    پاسخ
  7. Radi در 20 مرداد 1402
    با سلام من طی سونوگرافی که انجام دا دم بهم گفتن تعداد بی شماری سنگ دارید ودر ضمن من باید روزی ۳بار دارو مصرف کنم آیا این درمان تداخل با دارو نداره و چه موقع باید دارو را بخورم چون شما فرمودید چیزی خورده آشامیده نشه لطفآ راهنمایی کنید
    پاسخ
  8. دوست رادی در 19 مرداد 1402
    سلام وقت بخیر ،من در سونو گرافی که انجام دادم تعداد بی شماری سنگ صفرا دیده شد،وبرای ترک اعتیاد زیر نظر پزشک مادون مصرف میکنم و باید روزی ۳بار دارو مصرف کنم میخواستم بپرسم مصرف دارو درحین مراحل اختلالی بوجود می آورد یا خیر لطفآ راهنمایی کنید
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 24 مرداد 1402

      سلام، لطفاً درباره این مسئله با پزشک خود مشورت کنید.

      پاسخ
  9. مهمان رضا در 16 مرداد 1402
    سلام
    مطلبتان رو در مورد دفع سنگ صفرا مطالعه کردم بسیار مفید بود ولی تو این فصل که گریپ فرود موجود نیست آیا میوه جایگزینی وجود دارد؟
    پاسخ
  10. مهمان رضا در 15 مرداد 1402
    سلام برج ۱۲ در کیسه صفرا مادرم یک سنگ ۱۰ میلی تشخیص داده شد و دو ماه درد شدید داره همراه با ورم برای ورمش چی خوبه احساس سنگینی در شکمش داره
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 16 مرداد 1402

      سلام، توصیه میشه ابتدا درباره این مشکل با پزشک مشورت کنید.

      پاسخ