زوم لایف؛ کمک به زندگی بهتر

بهترین درمان کبد چرب چیست؟ 12 روش خانگی ساده

بهترین درمان کبد چرب چیست؟ 12 روش خانگی ساده

بهترین درمان کبد چرب چیست؟ 12 روش خانگی ساده

کبد چرب چطور درمان می‌شود؟ کبد چرب یک بیماری خاموش است و متاسفانه بیش از 30 درصد ایرانی‌ها مبتلا به بیماری کبد چرب هستند! روش‌های درمان کبد چرب بستگی به گرید کبد چرب دارد. مثلاً برای گرید 1 و 2 می‌توانید از روش‌های خانگی استفاده کنید اما برای گریدهای 3 و 4 حتماً باید تحت نظر پزشک باشید.

بهترین درمان کبد چرب چیست؟

بیماری کبد چرب؛ همراه با التهاب است که این التهاب با از بین رفتن سلول‌های کبدی همراه است و اگر درمان کبد چرب را پیگیری نکنید سبب سیروز کبدی می‌شود.

از بهترین روش‌های درمان بیماری کبد چرب استفاده از روش‌های خانگی است که کمک می‌کند تا سبک زندگی خودتان را اصلاح کنید تا در کنار درمان کبد چرب از بروز مجدد این بیماری جلوگیری شود.

در ادامه این مقاله از سایت زوم لایف روش‌های خانگی برای درمان کبد چرب را توضیح دادیم که برای از بین بردن کبد چرب گرید 1 و 2 می‌تواند مفید باشد.

روش‌های خانگی درمان کبد چرب

کبد چرب یک مشکل جدی است که نیاز به مراقبت دقیق دارد. در کنار مشورت با پزشک و اجرای دستورات او، می‌توانید با روش‌های خانگی نیز به بهبود وضعیت کبدی خود کمک کنید. در ادامه، به توضیح بیشتر در مورد روش‌های خانگی برای درمان کبد چرب می‌پردازیم.

افراد مبتلا به کبد چرب برای درمان اصولی و کنترل این بیماری ابتدا باید به متخصص داخلی مراجعه کنند. پزشک بعد از معاینه و بررسی آزمایش خون و نتیجه سونوگرافی شرایط کبد شما را بررسی می‌کند و نکاتی را برای بهتر شدن اوضاع کبد به شما پیشنهاد می‌کند.

بهترین درمان کبد چرب

کبد چرب در هر مرحله‌ای که باشد، باید از آن مراقبت کنید و در ادامه به نکاتی اشاره کردیم که رعایت آنها باعث افزایش سلامت کبد می‌شود. همچنین اگر مبتلا به کبد چرب هستید از روش‌های خانگی می‌توانید برای درمان کبد چرب استفاده کنید.

چطور کبد چرب را در خانه درمان کنیم؟ همانطور که گفتیم بهترین روش برای درمان کبد چرب، داشتن سبک زندگی سالم است. در ادامه نکاتی را بیان کرده‌ایم که با رعایت آنها می‌توانید سبک زندگی خود را تغییر دهید و در مدت کوتاه بتوانید کبد چرب را درمان کنید.

اگر کبدچرب غیرالکلی دارید،‌ به خاطر داشته باشید که همه رژیم‌‌ها و مکمل‌‌ها برای کبد خوب نیستند. قبل از امتحان کردن هر روش درمانی، با پزشک صحبت کنید.

1. درمان کبد چرب با تغییر در رژیم غذایی

یکی از مهمترین روش‌های خانگی درمان کبد چرب، تغییر در رژیم غذایی است:

  • کاهش مصرف چربی‌های اشباع شده: مصرف چربی‌های اشباع شده مانند روغن‌های نخود فرنگی و نخود موزاییک را کاهش دهید. به جای آن، از روغن‌های نباتی مانند روغن زیتون و کانولا استفاده کنید.
  • افزایش مصرف فیبر: مصرف میوه‌ها، سبزیجات، و غلات کامل که حاوی فیبر هستند، به کاهش چربی در کبد کمک می‌کند.
  • کاهش مصرف قند و شکر: مصرف قند و شکر را محدود کنید، زیرا این مواد می‌توانند به تجمع چربی در کبد کمک کنند.
  • مصرف میوه‌ها با انسان: میوه‌ها حاوی مقدار قابل توجهی قند هستند. بهتر است میوه‌ها را به صورت کامل بخورید تا فایبر موجود در پوست و مواد مغذی درون میوه به بهترین شکل به بدن شما وارد شود.

همیشه قبل از شروع هرگونه تغییرات در رژیم غذایی یا مصرف مکمل‌ها، با پزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند شما را بهتر راهنمایی کند و مطمئن شود که این روش‌ها برای شما مناسب هستند.

2. مصرف چای سبز

برخی تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف چای سبز می‌تواند به بهبود سلامت کبد کمک کند. چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان‌هایی است که می‌توانند به کاهش التهاب و تجمع چربی در کبد کمک کنند.

 

درمان کبد چرب با کاهش وزن

3. از بین بردن کبد چرب با کاهش وزن

انجمن بیماری‌‌های كبدی در امریکا (AASLD)،‌ كاهش وزن را به عنوان یک اصل مهم در بهبود پیشرفت و علائم بیماری کبد چرب غیرالکلی می‌شناسد. این انجمن توصیه می‌کند که افراد دارای کبد چرب غیرالکلی هستند، برای درمان آن بین 3 تا 5 درصد از وزن خود رابرای کاهش چربی در کبد، کاهش دهند. همچنین بیان شده است که از دست دادن بین 7 تا 10 درصد از وزن بدن می‌تواند علائم دیگر کبد چرب غیرالکلی مانند التهاب،‌ فیبروز و جای زخم را کاهش دهد.

بیشتر افرادی که دچار کبد چرب هستند! شاخص توده بدنی آنها از حد نرمال خارج شده. البته به ندرت افرادی را ممکن است ببینید که وزن پایین دارند اما دچار کبد چرب هستند! اولین مرحله برای درمان چربی کبد، پایین آوردن وزن است. استفاده از رژیم غذایی مناسب و کاهش وزن به درمان کبد چرب کمک می‌کند.

بهترین راه برای درمان کبد چرب با کاهش وزن،‌ داشتن یک برنامه اصولی و رژیم غذایی مناسب کبد چرب است. رژیم‌‌های ناشتا و شدید اغلب بی‌فایده است و کار را برای کبد سخت می‌کنند.

اگر متوجه شدید آنزیم‌های کبد بالایی دارید و یا جدیداً به کبدچرب دچار شدید، با تغییر و اصلاح رژیم غذایی می‌توانید در 2 هفته شرایط کبد بهتر کنید. قبل از شروع برنامه کاهش وزن و برای انتخاب بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب حتماً با یک رژیم درمانگر یا متخصص تغذیه و متخصص داخلی مشورت کنید. یک متخصص تغذیه می‌تواند یک برنامه غذایی مناسب را برای رسیدن به کاهش وزن با هدف درمان کبد چرب و انتخاب مواد مغذی پیشنهاد دهد.

قند اضافه و ایجاد کبد چرب

4. از غذاهایی که قند اضافه شده دارند مصرف نکنید

قندهای غذایی مانند فروکتوز و ساکارز با ایجاد کبدچرب ارتباط دارند. تحقیقات سال 2017 ارتباط این قندها وایجاد چربی در کبد را شرح می‌دهد. مقصراصلی غذاهای خریداری شده و فرآوری شده تجاری،‌ مانند:

  • کلوچه،‌ دونات،‌ شیرینی و کیک؛
  • آب نبات؛
  • بستنی؛
  • غلات شیرین؛
  • نوشیدنی‌‌های ورزشی؛
  • نوشیدنی‌‌های انرژی‌زا؛
  • محصولات لبنی شیرین شده،‌ مانند ماست‌‌های طعم‌دار؛

برای تشخیص اینکه آیا یک بسته‌بندی غذایی حاوی شکر اضافه شده است،‌ از جمله ساکاروز،‌ فروکتوزومالتوز،‌ قندها هستند. قندهای دیگری که معمولاً به محصولات غذایی اضافه می‌شوند عبارتند از:

  • نیشکر؛
  • شربت ذرت با فروکتوز بالا؛
  • شیرین کننده ذرت؛
  • کنسانتره آبمیوه؛
  • عسل؛
  • ملاس؛

روش دیگر برای تشخیص مقدار قند موجود در یک ماده غذایی،‌ خواندن برچسب مواد موجود تغذیه‌ای و بررسی حداقل شکر موجود در آن است.

درمان کبد چرب با رژیم مدیترانه ای

5. رژیم مدیترانه‌ای را امتحان کنید

تحقیقات سال 2017 نشان می‌دهد که رژیم مدیترانه ای ممکن است به کاهش چربی کبد حتی بدون کاهش وزن کمک کند. رژیم غذایی مدیترانه‌ای همچنین به درمان عوارضی که با NAFLD همراه است مانند کلسترول بالا،‌ فشار خون بالا و دیابت نوع 2 کمک می‌کند. این برنامه غذایی بر انواع غذاهای گیاهی از جمله میوه و سبزیجات تازه و حبوبات به همراه چربی‌‌های سالم تمرکز دارد. در اینجا بعضی از این مواد آورده شده است:

  • میوه‌‌ها و سبزیجات: انواع توت‌‌ها،‌ سیب،‌ پرتقال،‌ موز،‌ خرما،‌ انجیر،‌ خربزه،‌ سبزیجات برگ،‌ بروکلی،‌ فلفل،‌ سیب زمینی شیرین،‌ هویج،‌ کدو حلوایی،‌ خیار،‌ بادمجان و گوجه فرنگی را امتحان کنید.
  • حبوبات: سعی کنید لوبیا،‌ نخود فرنگی،‌ عدس و نخود را در رژیم خود بگنجانید.
  • چربی‌‌های سالم: از روغن‌‌های سالم مانند روغن زیتون خوب با کره استفاده کنید. آجیل،‌ دانه‌‌های مغذی،‌ آووکادو و زیتون که حاوی غلظت بالایی از چربی‌‌های سالم هستند.
  • ماهی و گوشت بدون چربی: هفته‌ای دو بار از ماهی استفاده کنید. تخم مرغ و مرغ‌‌های بدون چربی مانند مرغ و بوقلمون بدون پوست چربی متعادل دارند.
  • غلات غنی: غلات و غلات فرآوری نشده مانند نان سبوس دار،‌ برنج قهوه‌ای،‌ جو دوسر،‌ کوسکوس،‌ ماکارونی گندم سبوس دار یا کوینوا را مصرف کنید.

قهوه و درمان کبد چرب

6. قهوه بنوشید

براساس تحقیقات سال 2016،‌ قهوه به نوعی محافظ کبد است. به طور خاص،‌ تولید آنزیم‌‌های کبدی که با التهاب مبارزه می‌کند را تحریک می‌کند. همان تحقیقات گزارش داده است که در بین مبتلایان به NAFLD،‌ مصرف منظم قهوه باعث کاهش کلیت کبد می‌شود. به منظور کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد،‌ روزانه دو تا سه فنجان قهوه بنوشید. قهوه سیاه بهترین گزینه است،‌ زیرا حاوی هیچ چربی و قندی اضافه نشده است.

ورزش برای درمان کبد چرب

7. به طور منظم ورزش کنید

طبق تحقیقات انجام شده در سال 2017،‌ بیماری کبد چرب با بی‌تحرکی همراه است. علاوه بر این،‌ عدم تحرک به تشدید عوارض مرتبط با کبدچرب از جمله بیماری‌‌های قلبی،‌ دیابت نوع 2 و چاقی کمک می‌کند.

بهترین روش درمان کبد چرب از بین بردن عوامل ایجادکننده آن است. یکی از بهترین کارهایی که برای درمان کبد چرب می‌توان انجام داد، به طور منظم تحرکت داشتن است. ورزش خاصی برای برای درمان این بیماری وجود ندارد اما فعالیت مستمر (دست کم 5 بار در هفته و هر بار 20 دقیقه پیاده روی یا دویدن آهسته) بسیار مفید است. پزشکان توصیه می‌کنند که افراد مبتلا به کبد چرب باید هر روز 20 دقیقه ورزش کنند یا یک روز درمیان یک ساعت به انجام فعالیت‌های ورزشی بپردازند.

برای تاثیرگذاری بیشتر آن، ورزش باید جزو برنامه روتین زندگی باشد. در ضمن لازم نیست این 20 دقیقه یا یک ساعت، به طور مداوم انجام شود، بیمار می‌تواند 2 تا 10 دقیقه یا 4 تا 15 دقیقه ورزش کند. این توصیه به‏ ویژه برای افرادی مفید است که به دلیل مشکلات اسکلتی‌-عضلانی قادر به ورزش طولانی نیستند. برای کاهش وزن و درمان این بیماری به طور همزمان، فرد باید سریع راه برود یا از سربالایی بالا برود و… تا به بدن فشار بیاید و عرق کند.

برای شروع ورزش،‌ سعی کنید فعالیت بدنی متوسط را در کارهای روزمره خود ادغام کنید. با بچه‌‌ها بازی کنید یا به جای آسانسور از پله‌‌ها بروید. همچنین توصیه می‌شود مقدار زمانی که در طول روز برای نشستن صرف می‌کنید را کاهش دهید.

8. کلسترول بالا را هدف قراردهید

مطابق تحقیقات سال 2012،‌ کبد چرب مدیریت کلسترول را سخت می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌‌های قلبی را افزایش دهد. برای کمک به کنترل کلسترول و درمان چربی کبد،‌ سعی کنید مصرف برخی از چربی‌‌ها را محدود کنید. چربی‌‌های زیر مورد نظر است:

  • چربی‌‌های اشباع شده: که در گوشت و محصولات لبنی پر چرب یافت می‌شوند.
  • چربی‌‌های‌ترانس: چربی‌‌های‌ترانس اغلب درکالاهای پخته شده فرآوری شده،‌ کراکر و مواد غذایی سرخ شده یافت می‌شوند.

بسیاری از تغییرات سبک زندگی ذکر شده در بالا از جمله کاهش وزن،‌ فعال ماندن و اتخاذ یک رژیم غذایی سالم مانند رژیم مدیترانه‌ای، همچنین می‌توانند در مدیریت کلسترول کمک کنند. برای کنترل کلسترول خون حتماً به پزشک مراجعه کنید تا داروی کلسترول بالا را برای شما تجویز کند.

استرس و کبد چرب

9. کنترل استرس و فشارهای عصبی

یکی دیگر از عوامل مهم برای درمان کبد چرب، کنترل استرس و فشارهای عصبی ای است که در طول زندگی بر شما وارد می‌آید. همه ما روزانه تحت فشارهای مختلفی کاری، خانوادگی، مالی و درسی قرار می‌گیریم و در صورتی که نتوانیم این شرایط را کنترل کرده و در اختیار خود بگیریم، درمان این بیماری به تعویق خواهد افتاد.
این شرایط شامل اضطراب و همین طور افسردگی هم می‌شود. پس شما باید تمام سعی خود را بکنید تا بر استرس خود فائق آمده و فشارهای عصبی روزمره را تحت کنترل خود درآورید. این هم یکی از اصول تغییر سبک زندگی برای درمان چربی کبد شما می‌باشد.

10. محدود کردن و کنترل مصرف داروهای شیمیایی

در بسیاری از موارد هم یکی از دلایل ابتلا شخص به کبد چرب مصرف داروهایی شیمیایی می‌باشد. به همین دلیل یکی از راه‌هایی که به درمان این بیماری کمک شایانی خواهد کرد، محدود کردن مصرف داروهایی شیمیایی یا قطع آن هاست. البته این کار نباید بصورت خودسرانه و توسط خود شما انجام گردد و حتما باید با مشورت پزشک خود این کار را انجام دهید.

توجه: از مصرف دارو در زمان بیماری‌های خود به صورت خودسرانه به شدت پرهیز کنید. برای استفاده از هر نوع دارو شیمیایی یا گیاهی حتما باید با پزشک مربوطه مشورت نمایید. این یکی از مهم‌ترین اصول برای پیشگیری و همین طور درمان کبد چرب است.

11. قطع مصرف الکل، سیگار و انواع مخدرها

الکل یکی از اصلی‌ترین دلایل ابتلا شما به کبد چرب می‌باشد. طبق تحقیقات سال 2013،‌ بهتر است درصورت داشتن کبد چرب ازمصرف الکل به طور کامل اجتناب کنید. اگرچه مصرف متوسط الکل ممکن است فواید زیادی دربین افراد سالم داشته باشد،‌ اما مشخص نیست که آیا این مزایا برای افراد دارای کبد چرب نیز اعمال می‌شود.

ترک و قطع مصرف الکل می‌توانید مکمل درمان شما در زمینه کبد چرب باشد و همین طور با مصرف نکردن الکل شما از ابتلا به این بیماری پیشگیری خواهید کرد. علاوه بر این سیگار نیز یکی از عوامل تشدید کننده این بیماری است. البته ناگفته نماند که سیگار منشا بسیاری از بیماری‌ها در بدن شماست پس از همین حالا به فکر کم کردن مصرف آن و در نهایت قطع مصرف آن باشید.

یکی دیگر از علل دچار شدن افراد به کبد چرب و همین طور بیماری‌های کبدی، مصرف مخدرها چه بصورت صنعتی و چه به صورت سنتی و همین طور استفاده مکرر از داروهای مخدر می‌باشد. تا زمانی که دچار مصرف انواع مخدرها هستید، بیماری کبد چرب شما بهبود نخواهد کرد. علاوه بر این،‌ قبل ازمصرف هرگونه داروی بدون نسخه،‌ ویتامین‌‌ها یا مکمل‌‌ها با پزشک صحبت کنید،‌ زیرا این موارد می‌تواند بر کبد تأثیر بگذارد.

12. نوشیدن آب بیشتر

مصرف مقدار کافی آب می‌تواند به کبد کمک کند تا به خوبی چربی‌ها را از بدن دفع کند و فعالیت بهینه‌تری داشته باشد. مصرف حداقل 8 لیوان آب در روز توصیه می‌شود.

درمان چربی کبد

نکات مهم برای درمان کبد چرب

رعایت این نکات برای درمان کبدچرب بسیار مهم است:

  • نوشیدن دو لیتر یا 8 لیوان آب در روز؛
  • استفاده از محصولات سویا مانند: شیر و بنیر سویا برای جبران کلسیم شیر؛
  • اجتناب از غذاهای سرخ شده و آماده؛
  • افزایش مصرف سبزی‌ها و میوه‌های خام و فیبر‌ها
  • مصرف محدود مواد نشاسته‌ای، کاهش مصرف کربوهیدرات‌ها از جمله قند ساده، نان، ماکارونی، کیک‌ها، بیسکویت و دسرها؛
  • استفاده از آب سبزیجات؛
  • اجتناب از لبنیات چرب شامل: شیر، پنیر، خامه، بستنی، و ماست؛
  • اجتناب از مصرف نوشابه‌ها؛
  • استفاده از منابع غنی ویتامین C و سلنیوم (مقدار کم سلنیوم، مورد نیاز افراد سالم، در غذاهای دریایی، مانند میگو و ماهی وجود دارد.)؛

بهترین روش درمان کبد چرب

فایل صوتی درمان کبد چرب

در این فایل صوتی، خانم دکتر زرین آذر درباره موضوعات زیر توضیح داده‌اند:

  • کبد چطور چرب می‌شود؟
  • برای درمان کبد چرب به روش طبیعی و اصولی چه کارهایی لازم است؟
  • آیا رژیم گیاهخواری برای درمان کبد چرب مناسب است؟
  • کدام غذاها برای درمان کبد چرب مفید هستند؟
  • آیا دارویی برای درمان کبد چرب وجود دارد؟
  • رژیم غذایی در ایجاد و درمان کبد چرب چه نقشی دارد؟

سوالات مرتبط با درمان کبد چرب

در ادامه برخی از مهم‌ترین سوالاتی که درباره کبدچرب و روش‌های درمان کبد چرب وجود دارد را بررسی کرده‌ایم.

درمان کبد چرب با گیاهان دارویی امکان‌پذیر است؟

نتایج چندین مطالعه نشان می‌دهد که ویتامین‌ها، گیاهان و سایر مکمل‌ها ممکن است به کاهش چربی کبد و کاهش خطر پیشرفت بیماری کبد کمک کنند. در طب سنتی با استفاده از خواص بعضی گیاهان و عصاره‌گیری از آنها می‌توان ترکیباتی بدست آورد که بوسیله آنها براحتی و با موفقیت کامل کبد چرب درمان می‌شود.

درمان کبد چرب با طب سوزنی امکانپذیر است؟

درمان کبد چرب با طب سوزنی یکی از روش‌هایی است که برای مشکل چربی کبد استفاده می‌شود. در این روش شخص متخصص طی چند جلسه با سوزن‌های طبی و دانشی که دارد بیماری کبد چرب را بهبود می‌بخشد.

تجربه یکی خانم 31 ساله درباره درمان چاقی و کبد چرب با طب سوزنی: به علت چاقی و افزایش وزن مراجعه کردم علاوه بر آن از سوزش نفخ و ورم معده ناراحت بودم. دچار سردردهای شدید می‌شدم و مشکل خواب و بدخوابی داشتم. کمرم درد می‌کرد، انرژی‌ام بسیار کم بود و در آزمایش و سونوگرافی مشکل میوم و فیبروم رحمی و کبد چرب نیز مشاهده شده بود، علاوه بر آن به یبوست شدید که سالها به آن دچار بودم دچار هموروئید شده بودم و هموروئیدم تبدیل به شقاق شده بود. اما پس از شروع درمان مشکلاتم به تدریج کم شد، به طوری که بعد از 2 دوره درمانی 12 کیلوگرم وزن کم کردم اکنون که ۴ ماه از شروع درمان گذشته است مشکلاتم به مقدار زیادی بهبود یافته است و از طب سوزنی راضی هستم.

آیا درمان کبد چرب با زالو درمانی امکان‌پذیر است؟

از آن جایی که این روش بدون زمینه‌ی علمی توسط برخی از افراد در گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفته است، محققان درصدد  بر آمدند تا تاثیر این روش را در درمان کبد چرب بررسی کنند. تحقیقات زیادی در زمینه‌ی درمان کبد چرب با زالو درمانی در یک دهه‌ی اخیر انجام شده است، اما در تمام آن‌ها ثابت شده است که زالودرمانی هیچ اثری در درمان کبد چرب ندارد.

استفاده از زالو تنها باعث پاکسازی خون می‌شود که این اتفاق اندکی از عوارض و علائم کبد چرب را کاهش می‌دهد و افراد تصور می‌کنند که این روش موثر بوده است اما بعد از مدت کوتاهی دوباره علائم کبد چرب بروز می‌کند!

حرف پایانی

در حال حاضر شیوه زندگی و تغییرات رژیم غذایی مؤثرترین گزینه‌‌های درمانی برای بیماری کبد چرب هستند. همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، پیشنهاد می‌کنیم برای درمان کبد چرب ابتدا به متخصص داخلی مراجعه کنید تا بعد از معاینه آزمایشات به شما درباره درمان کبد چرب توضیح دهید.

برای درمان کبد چرب مهم‌ترین کاری که باید انجام شود و تمام پزشکان آن را تایید می‌کنند، تغییر و اصلاح سبک زندگی است. یعنی باید وزن کم کنید، تحرک بیشتری داشته باشید و غذاهای مناسبی بخورید.

کانال تلگرام زوم لایف
توجه: اطلاعات موجود در مجله اینترنتی زوم لایف، از منابع معتبر خارجی تهیه و ترجمه شده است اما جایگزین هیچ‌یک از نسخه‌هایی که پزشکان می‌نویسند، نیست. اگر فکر می‌کنید مشکل پزشکی دارید، لطفاً برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید.
ارسال نظر
عکس خوانده نمی شود
تعداد نظرات (130)
  1. حمزه در 29 مرداد 1402
    باسلام چربی کبد خیلی کمی دارم دکتر رفتم گفت نیاز به دارو نداری باورزش مشکل حل میشه
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 30 مرداد 1402

      بسیار عالی، با روزی حداقل 30 دقیقه پیاده‌روی و مصرف غذاهای سالم می‌تونید شرایط رو بهتر کنید.

      پاسخ
  2. علی سینا در 8 مرداد 1402
    سلام من صورتم زیاد جوش ولک داره بخاطر کبد چرب است
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 9 مرداد 1402

      سلام، جوش صورت دلایل زیادی دارد که در مقاله دیگری توضیح دادیم.

      https://zoomlife.ir/beauty/39-cause-of-pimples.html

      برای تشخیص کبد چرب در مرحله اول باید آزمایش خون انجام دهید.

      پاسخ
  3. جاهدعالیزاده در 3 تیر 1402
    سلام چند وقته پاهام باد کرده و دوسه روزه هم دست چپم پف میکنه؛درضمن هرچقدر میخوابم باز خستم و احساس کسلی وبی خوابی میکنم.لطف کنین راهنمایی بفرمایین تانسبت به درمان اقدام کنم.باتشکر
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 4 تیر 1402

      سلام، بهترین توصیه مراجعه به متخصص داخلی و پیگیری از این طریق است.

      پاسخ
    2. امیرحسین در 14 مرداد 1402
      این همه علائم داری بعد توی اینترنت دنبال درمانش میگردی ؟ تو اینترنت فقط راه های پیشگیری گفته شده شما حتما به پزشک مراجعه کنید
      پاسخ
  4. مهمان پوریا در 1 خرداد 1402
    سلام من چند سال پیش سونو گرافی دادم دکتر تشخیص داد کبدم چربه و قندم لب مرز
    الان احساس میکنم بدتر شده باشه
    هیچ اضافه وزنی هم ندارم ۱۹ سالمه ۷۳ کیلو هستم
    با رژیم و ورزش بهتر میشه؟
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 2 خرداد 1402

      سلام، برای شروع رژیم سالم به شما رژیم مدیترانه ای رو پیشنهاد می‌کنیم. البته برای بررسی شرایط جسمانی توصیه میشه آزمایش خون انجام بدید.

      پاسخ
  5. مهمان مریم در 22 فروردین 1402
    ممنونم از توضیحات خوبی که دادید. سوالی داشتم درباره روش درمان کبد چرب. آیا میشه کبد چرب رو فوری رو توی 1 روز درمان کرد؟ چون دیدم درباره این روش درمانی صحبت می کنن.
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 22 فروردین 1402

      سلام، نظر لطف شماست.

      کبد چرب در طی چند روز ایجاد نمی‌شود که بتوانید خیلی زود و حتی 1 روزه درمانش کنید! هیچ روشی وجود ندارد که کبد چرب را خیلی سریع و چند روزه درمان کند.

      اگر هدف شما از درمان کبد چرب به‌دست آوردن مجدد سلامت است باید دراز مدت به این مسئله نگاه کنید تا دوباره به این مشکل دچار نشوید. داروهای پزشکی یا درمان سنتی برای کبد چرب وجود دارد اما هیچکدام به‌تنهایی کارساز نیست.

      بهترین راه‌حل برای درمان کبد چرب تغییر سبک زندگی است که به سلامت کلی بدن شما کمک می‌کند. در همین مطلب به‌نکاتی اشاره کردیم که می‌توانند به شما کمک کنند.

      پاسخ
  6. مهمان رضا در 10 فروردین 1402
    شما راست می فرمایید اولا مطالب کپی که همه الان استاد هستید ثانیا همین پزشک های شما هستن که از وقتی زیاد شدن مردم بیشتر مریض شدن اینا خودشون بیشتر از شصت وهفتاد عمر نمی کنن یعنی نمی تونن عمر کنند خخخخخ حالا بیان برا مردم درمان بگن ؟ اینا دارو بلدن بدن اما درمانی در کار نیست
    پزشکی که با سهمیه پزشک شده کاری از دستش برنمیاد
    شکر خدا مردم مطالعه شون الان زیاد شده و دارن کم کم حالی میشن که این پزشکی جوابگو نیست
    پاسخ
  7. Hasan در 13 اسفند 1401
    سلام‌من اطراف شکمم گاهی وقتا چنان‌تیری میکشد و از شدت درد افتاده و اشکم در میادسونوگرافی رفتم‌گفته شد کبد بنده چرب است و احتمال این تیر زدن از کبد است‌ولی من مطمئن نیستم ایا این درد از کبد چرب است یا خیر نظر شما چیه؟
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 14 اسفند 1401

      سلام، اولویت با نظر پزشک است! با نتایج سونوگرافی و آزمایش خون به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
    2. مسلم در 31 اردیبهشت 1402
      منم دقیقا علائم شما رو دارم رفتم دکتر گفته کبدت چرب هست
      پاسخ
  8. مهمان رضا در 6 اسفند 1401
    مادرم دوسال پیش در اثر سیروز کبدی فوت شد. سالها زیرنظر پزشکان متخصص بود اما هیچکدام نتوانستند جلوی پیشرفت بیماری را بگیرند فلذا توجه به این نکته مهم ست که تغییر سبک زندگی و هرآنچه در این مقاله بیان شد جهت جلوگیری از ایجاد بیماریست وگرنه درمان شاید .... الله اعلم بحقایق الامور
    پاسخ
  9. محمد در 10 بهمن 1401
    سلام خسته نباشید لطفا کمکم کنید من مادرم ۴۸ سالشه کبد چرب داره و هم کم خونی شدید من خودم ۱۸ سالمه هر چقدر که میخوام کمکش کنم یا بهش پرهیز بدم حرفمو گوش نمیکنه حالش هم هر روز بد تر میشه یه راه حل بدین بهم
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 11 بهمن 1401

      سلام، نکاتی که باید برای حفظ سلامت کبد و همچنین درمان کبد چرب رعایت بشه رو همین مطلب توضیح دادیم. اما اینها روش‌های عمومی هستن و هر فردی برای پیگیری ابتدا به پزشک مراجعه کند.

      پاسخ
  10. مهمان علی در 5 بهمن 1401
    سلام خسته نباشید
    دو هفته ای هست که بدنم بدجور به خارش افتاده از سر تا پام شبها بیشتر میشه درحدی که نمیتونم بخوابم ، یک هفته تو باشگاه از مکمل و قرص دیانابول استفاده کردم و بدنم شروع کرد به خارش بعد دیگه نخوردم و قطع کردم بهتر شدم ولی کامل رفع نشد.
    لطفا میشه راهنماییم کنین……
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 5 بهمن 1401

      سلام، برای تشخیص و علت این خارش در اولین فرصت به متخصص داخلی مراجعه کنید و در اینترنت دنبال درمان نباشد.

      پاسخ
    2. مهمان عبدالله در 8 اسفند 1401
      ممکن است که بیماری گال یا جرب باشد، شبها و زیر دوش حمام نیز ، خارش بیشتر می شود
      پاسخ
  11. محمد در 29 دی 1401
    سلام ببخشید من ۲۵ سالمهوپسرم و متاسفانه همیشه خلط پشت حلق دارم وجوش صورت وکتف هم دارم که اکثرا سرسفید هستن به دکتر داخلی رفتم و۶۰ قرص داکسی سایکلین نوشته برام ولی متاسفانه هنوز بهبودی حاصل نشده وجوش ها با خارش بدتر میشن ورنگ صورتم هم تیره شده خواهشاً راهنمایی کنید
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 4 بهمن 1401

      سلام، طبیعتاً باید برای تشخیص و درمان به پزشک مراجعه کنید و از طریق آنلاین نمی‌توان علت این مشکل را متوجه شد. پیشنهاد می‌کنیم به همان پزشک مراجعه کنید تا متوجه رفع نشدن این مشکل شما شود.

      پاسخ
  12. مهمان Zahra در 20 دی 1401
    سلام ببخشید من بیست سالمه ولی فک میکنم کبدم چربه بعد خوردن غذای چرب قسمتی که کبدم هست زیر قلبم و همین طور سرم خیلی درد میگیره صورتمم چن وقته جوش میزنه و خوب نمیشن اگه زیاد پیشرفته نیست میشه با سه چهار ماه رژیم و کاهش وزن کبد چربمو درمان کنم?
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 25 دی 1401

      سلام، برای بررسی وضعیت کبد حتماً باید به متخصص داخلی مراجعه کنید تا بعد از آزمایش خون و سونوگرافی بتونید از وضعیت کبدتون آگاه بشید. اگر در مراحل ابتدایی باشه با رعایت همین نکات می‌تونید کبد چرب رو درمان کنید.

      پاسخ
  13. مهمان mahdi در 11 دی 1401
    سلام من جوش های زیادی بر روی بازو ها و گردن و کمرم داری و اگر کاره سریعی انجام دهم مثلا دو بزنم تمام بدن به خارش میفتد
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 12 دی 1401

      سلام، برای بررسی و علت ایجاد جوش به متخصص پوست مراجعه کنید. اگر ارتباطی با بیماری‌های دیگری داشته باشد پزشک شما را به متخصص دیگری ارجاع خواهد داد.

      پاسخ
    2. حمید در 22 دی 1401
      سلام، من هم همین مشکل رو دارم + شوره سر, نزدیک به 7 تا دکتر متخصص پوست و مو رفتم بدتر شد ولی بهتر نه!
      توی تمام ازمایش هایی که انجام دادم همه چیز خوب بوده بخصوص آنزیم کبد, ولی توی سونوگرافی کبدم گرید 1 بود.
      وقتی غذای سبک میخورم همه شوره سر و جوش خیلی کم میشن فعلا دکتر چند تا قرص داده ببینم چی پیش میاد
      آرزوی سلامتی همه بیماران
      پاسخ
      1. مهمان علی در 21 بهمن 1401
        سلام میگم علایم کبد چرب گرید ۱ چیه یعنی با این راهکارهایی که دادی برطرف میشه ممنون میشم جواب بدین
        پاسخ
        1. مجله زوم لایف
          مجله زوم لایف در 21 بهمن 1401

          سلام درباره گریدهای کبد چرب در لینک زیر توضیح دادیم:

          https://zoomlife.ir/health/diseases/586-fatty-liver-grade.html

          پاسخ
  14. علی ستوده در 7 دی 1401
    سلام من کبد چرب دارم ایا با ورزش و پیاده روی مشکلم هل میشود
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 7 دی 1401

      سلام، در کنار این کارها باید در برنامه غذایی خودتون هم تجدید نظر کنید.

      پاسخ
    2. جاسم در 14 تیر 1402
      بله من کبد چرب بود گرید3با ورزش رژیم غذای کاهش وزن بهتر شدم انزیم های کبدیم اومده پاین وهنوز دارم این راه اندام میدم تا خدا چی میخواد فقط ورزش پیاده روی فوتبال دوچرغه سواری
      پاسخ
  15. Taranom در 22 آذر 1401
    سلام من آزمایش کبد دادم اصن چرب نبود ..ولی رنگ پوستم زرد شده و یه مدته ک غذاهای چرب یا شیرین ک میخورم جوش های قرمز رنگ توی صورتم میزنم .بنظرتون چیکار کنم؟
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 23 آذر 1401

      سلام، بهترین تصمیم مراجعه به متخصص داخلی برای بررسی این مسئله هستش.

      پاسخ
  16. نارگل در 3 آبان 1401
    سلام
    تشکر از مقاله فوق کاملتون خیلی توضیحات خوبی داشت. فقط پیشنهاد می کنم در خصوص یکی از میوه های خوب ایران یعنی زرشک هم در این مقاله بنویسید. زرشک برای کبد چرب خیلی مفیده و توی یک مقاله در سایت باغ ایران میخوندم که دمنوش های زرشک با عناب برای این موضوع مفیده و اتفاقا به سایت شما لینک داده بودن و از اونجا اومدم داخل این مقاله. مصرف زرشک و آب زرشک خلاصه کمک می کنه به کاهش چربی خون و درمان اختلالات و بیماری های مرتبط با کبد.
    پاسخ
  17. زاهدی در 24 مهر 1401
    خدا بی نیازه و هرچی حرام کرده قطعا برای ما خیلی خیلی ضرر داره ولی ممکنه علم هنوز ضررشو کشف نکرده باشه ، مصرف مشروبات الکلی حتی به مقدار خیلی کم حرامه و نمیتونه مفید باشه ! ممنون
    پاسخ
  18. مهدی زمانی در 27 شهریور 1401
    سلام امروز رفتم سونوگرافی کامل شکم و لگن...کاری که هر سال انجام میدم همراه با آزمایش خون کامل ...متاسفانه امروز متوجه شدم که کبد چرب که پارسال گرید ۲ بود به گرید ۳ در امسال افزایش پیدا کرده... لازم بذکره که من ۳۴سال سن دارم و ۱۱۷کیلو وزن قد ۱۷۵ فشار خون بالا که دارو مصرف میکنم و کم کاری تروئید که برای اون هم دارو مصرف میکنم...در حد امکان کمکم کنید برای جلوگیری و درمان کبد چرب...
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 28 شهریور 1401

      سلام، درباره انواع گریدهای کبد چرب از 1 تا 4، علائم، پیشگیری و درمان در مطلب دیگری توضیح دادیم:

      https://zoomlife.ir/health/diseases/586-fatty-liver-grade.html

      پاسخ
    2. رضوان رکنی در 31 شهریور 1401
      سلام من هم مثل شما بودم ولی اضافه وزنم کمی کمتر از شما بود دو تا فوق تخصص کبد رفتم و هر دوی آنها گفتند اگه میخوای از شر مشکلات کبدی رها بشی فقط رژیم گیاهخواری و خامگیاهخواری همراه با ورزش زیر نظر متخصص تغذیه خامگیاهخواری یه پیج خامگیاهخواری تو اینستاگرام پیدا کردم به نام afsaneh.greenlife شما هم میتونید اونو دنبال کنید و هر چند ماه یکبار رژیم ۲۱ روزه میذاره که خیلی تاثیر گذار هست کنارش هم روزی نیم ساعت ورزشی که عرق کنید به امید بهبودی و تندرستی شما
      پاسخ
  19. فرخنده در 19 شهریور 1401
    سلام من آزمایش انجام دادم مقدارsgot 40ومقدارsgpt 54ایا مشکل کبدی دارم
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 20 شهریور 1401

      سلام، مقدار SGOT و SGPT بالایی دارید و برای بررسی باید به متخصص داخلی مراجعه کنید. به‌طور معمول در بسیاری از اختلالات کبدی، میزان SGPT بیشتر از SGOT است و در نتیجه آزمایش شما هم به همین صورت است.

      پاسخ
  20. بنده خدا در 14 مرداد 1401
    سلام خسته نباشید من ۱۵ سالمه تقریبا یک سال پیش زردی داشتم و با آزمایش فهمیدم آنزیم های کبدش بالاست بعد اینکه خوبم شدم صورتم یکم جوش زد و از اون سال خیلی بیشتر شده و پوست صورتم تغییر کرده
    میخواستم بدونم مشکل از کبده یا نه ؟
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 14 مرداد 1401

      سلام، نمیشه به اینصورت نظر داد. برای تشخیص این مسئله می‌تونید به متخصص پوست مراجعه کنید.

      پاسخ
  21. مهمان متین در 19 تیر 1401
    با سلام
    خیلی مفید بود دستتون درد نکنه
    پاسخ
  22. Poorchista در 16 تیر 1401
    سلام وقتتون بخیر
    همسر من برای طب کار آزمایش داده و متوجه شدیم که آنزیم کبدش ۱۴۱ شده و کبد چرب داره
    اما هم از نظر جسمانی سالمه هم تناسب اندام داره و فعالیت بدنیش هم خوبه
    سال هاست روزی دو فنجون قهوه میخوره،میوه و سبزی استفاده میکنه و ماهی و سویا هم در وعده های غذایی مون هست...
    فقط بعضی وقتها معده درد و سر درد داره و پشت کمرش هم جوش زده
    آیا کبد چربش خطرناکه؟ممکنه جواب آزمایش اشتباه باشه؟
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 16 تیر 1401

      سلام وقت بخیر

      برای تشخیص قطعی کبد چرب باید سونوگرافی انجام شود. پیشنهاد می‌شود برای ادامه بررسی‌ها حتماً به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
    2. البا در 2 مرداد 1401
      قرص انگلیسی لیورکر استفاده کنه بسته سی تایی ۶۰تومنه روزی دو تا تا یک ماه ...سرکه انگبین ناب هم بعد صبحانه ناهار شام به اندازه یه لیوان قهوه کوچک میل کنه .کبد چرب رفع میشه انشاالله
      پاسخ
  23. مهرداد در 18 خرداد 1401
    سلام و خسته نباشید. بنده دو ماه میشه که در پهلو سمت چپ درد دارم. و این درد در کار ثابت سر پا. تشدید میشه. یا وقتی استرس میگیرم بیشتر میشه. متخصص داخلی رفتم بعد از آزمایش و سونوگرافی گفتن چیزی نیست. چندتا قرص درد دادن. و گفتن احتمالا قلنج کلیه هست. ولی من همچنان که فشار کار دارم دردم شدید میشه. میخاستم ببینم باید چیکار کنم.ممنونم. در ضمن 30سالمه و متاهل. تو سونوگرافی گفتن یه کم بزرگی پروستات دارم که قرص دادن استفاده کردم
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 18 خرداد 1401

      سلام، مهرداد عزیز امیدوارم همانطور که پزشک گفت مشکلی نباشه. منتهی برای اطمینان بیشتر پیشنهاد می‌کنم به پزشک دیگری هم مراجعه کنید. از طریق آنلاین و با خواندن شرح مشکلات نمی‌شود نظری داد و حتی پزشکان هم چنین کاری نمی‌کنند.


      برای شما آرزوی سلامتی داریم ☘️

      پاسخ
  24. لیلا در 26 اردیبهشت 1401 در 26 اردیبهشت 1401
    سلام- با توجه به آزمایشاتی که دادم ، سونوگرافی و نظر پزشک متخصص کبد چرب گرید یک دارم. دکترم داروی خاصی برام تجویز نکرده. مطالب نوشته شده خیلی برام مفید بود. با سپاس از زحمات شما
    پاسخ
  25. علی اروريان در 6 اردیبهشت 1401
    سلام مجدد خدمت استادعزیزچندوقتی میشه احساس خستگی بی حالی وخواب آلودگی دارم چه هواگرم باشه چه سرد عرق میکنم زود اعصبی میشم ورنگ چشمهام زردشده ممنون میشم راهنماییم کنید
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 6 اردیبهشت 1401

      سلام وقت بخیر، بنده استاد نیستم ☘️


      جناب اروريان با مشاهده این علائم هیچ پزشکی نتیجه گیری نمی‌کند!


      برای بررسی شرایط جسمانی بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید تا خیال خودتان را راحت کنید، انجام آزمایش خون و سپس مراجعه به متخصص داخلی است.

      پاسخ
  26. علی اروريان در 6 اردیبهشت 1401
    سلام ممنون وخسته نباشيد مطالب خیلی عالی بودن
    پاسخ
  27. مهمان علی در 11 بهمن 1400
    سلام من چن روزه قفسه سینم سمت راست درد داره،وقتی نفس عمیق یا سرفه یا عطسه دارم دردش بیشتر میشه.و از همه مهمتر تو سه چهار ماه حدود هشت کیلو وزنم زیاد شده و بعضی وقتا احساس تنگی نفس دارم طوریه گه وقتی مشغول کار سنگین میشم نفس کم میارم.و همیشه احساس وجود خلط در سینم دارم.درضمن پشت و کمرم هم جوش های سیاه بزرگی زده.ایا احتمال داره کبدم چرب باشه؟
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 12 بهمن 1400

      سلام، در مراجعه به پزشک با چنین علائمی تشخیص دادن کبد چرب بسیار سخت است، چه برسد به اینکه از راه دور تشخیص داده شود!

      پیشنهاد می‌کنیم برای بررسی این مشکل به متخصص داخلی مراجعه کنید.

      پاسخ
  28. فرشاد حیدری در 26 دی 1400
    با عرض سلام وخسته نباشید خدمت دکتر محترم این سایت خواستم بگم مشکلی که بنده دارم نمیدانم آیا کبدم چربه یانه بنده حدود هشت ساله قرص بونورفین یاهمان بی دومصرف میکنیم درحال حاضرروزهاازسلامتی نسبتا خوبی برخورددارم وروز ها مثل گرگ هار جنب وجوش زیادی دارم اماشب هامثل گوسفند گیج هستم احساس می کنم یه چیزی تو گلومه خیلی احساس خستگی می کنم استرس بسیار شدید دارم وتنگی نفس ولی روزها اینطوری نیست م ضمنا شب ها قبل از خواب دو لیوان شیر مصرف میکنم وسیگار هم میکشم دکتر محترم بنظرت این بنده حقیر چه باید کرد
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 27 دی 1400

      سلام، آقای حیدری برای تشخیص ابتدا باید آنزیم‌های کبد چرب در نتایج آزمایش خون بررسی بشه و اگه مشکوک باشه، متخصص داخلی برای شما انجام سونوگرافی رو تجویز می‌کنه.

      پاسخ
  29. سحر در 1 دی 1400
    سلام من حدود3 ماه هست که رنگ پوستم کاملا زرد شده و سفیده چشمم هم زرد شده الان تحت نظر دکترم بهم گفتن که مجاری درون کبدی بسته شده و گره های متعددی داره
    آیا طب سنتی میتونه بهم کنه الان باید چکار کنم
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 1 دی 1400

      سلام، به دلیل حساسیت بالایی که مشکل شما داره توصیه می‌کنیم که حتماً نظر پزشک معالج خودتون رو جویا بشید.

      پاسخ
  30. مسعود نصیری در 3 آذر 1400
    متن و فایل صوتی بسیار خوب و مفید بود
    پاسخ
    1. مجله زوم لایف
      مجله زوم لایف در 3 آذر 1400

      خوشحالیم براتون مفید بود.

      پاسخ