دیابت نوع 2 از علت، علائم تا درمان و پیشگیری

دیابت نوع دو چیست و چه علائمی دارد؟ دلایل دیابت نوع 2 چیست؟ برای درمان دیابت نوع 2 باید چه کاری انجام دهیم؟ آیا رژیم غذایی مناسب برای دیابت نوع 2 وجود دارد؟ چه غذاهایی نباید بخوریم؟ دیابت نوع 2 در کودکان چه علائمی دارد؟ در این مقاله از سایت زوم لایف بررسی کاملی درباره دیابت نوع 2 انجام شده که میتوانید در ادامه بخوانید.
دسترسی سریع به عناوین:
دیابت نوع دو چیست؟
بیماری دیابت یک شرایط پزشکی مزمن است که در آن سطح قند و یا گلوکز در خون شما بالا میرود. هورمون انسولین به انتقال قند از خون به سلولهای شما کمک میکند که در اصل قند برای تولید انرژی مصرف میشود.
در دیابت نوع دو (Type 2 Diabetes)، سلولهای بدن شما آنطور که باید، قادر به پاسخگویی به انسولین نیستند. در مراحل بعدی بیماری، بدن شما ممکن است قادر به تولید انسولین کافی نباشد. دیابت نوع 2 کنترلنشده میتواند به سطح قندخون بالای مزمن منجر شود که علائم زیادی را دارد و احتمالاً باعث مشکلات جدی میشود.
علیرغم اینکه اکثر دیابتیهای نوع دو را افراد بالای 50 سال تشکیل میدهند ولی کودکان و نوجوانان نیز در معرض ابتلا به این بیماری هستند. چاقی، بیتحرکی و زمینه مستعد خانوادگی از جمله عواملی است که موجب ابتلای به دیابت نوع دو و یا پیشرفت آن میشود.
علائم دیابت نوع دو
دیابت نوع دو چه علائمی دارد؟
در دیابت نوع 2 بدن شما قادر به استفاده مؤثر از انسولین برای بردن گلوکز به درون سلولهای شما نیست. این مسئله باعث میشود که بدن شما به منبع انرژی موجود در بافتها، عضلات و اعضای بدن شما متکی شود. این یک واکنش زنجیرهای است که میتواند باعث ایجاد علائم مختلفی شود. دیابت نوع دو میتواند به آرامی ایجاد شود. علائم ممکن است در ابتدا خفیف و بیاهمیت باشند.
علائم اولیه دیابت نوع دو عبارتند از:
- گرسنگی دائمی؛
- نداشتن انرژی؛
- خستگی؛
- کاهش وزن؛
- تشنگی زیاد؛
- تکرر ادرار؛
- خشکی دهان؛
- خارش پوستی؛
- تاری دید؛
با پیشرفت بیماری دیابت، علائم شدیدتر و خطرناکتر میشوند.
اگر سطح قندخون شما بهمدت طولانی بالا بوده است، علائم به این صورت خواهد بود:
- عفونتهای قارچی؛
- درمان کُند زخم؛
- کبودی روی پوست؛
- درد پا؛
- احساس بیحسی در اندامها و یا نوروپاتی؛
اگر دو یا چند تا از این علائم را دارید، باید به پزشک مراجعه کنید. دیابت بدون درمان میتواند خطر مرگ داشته باشد.
دیابت اثری قوی روی قلب شما دارد. زنانی که دیابت دارند با احتمال دو برابر سکته دوم را خواهند داشت. آنها چهار برابر بیشتر از دیگر زنانی که دیابت ندارند، در خطر مشکلات قلبی هستند. دیابت همچنین میتواند به مشکلاتی حین بارداری بیانجامد.
دیابت نوع 2 در کودکان
دیابت نوع 2 در کودکان یک مشکل در حال رشد است. بر طبق انجمن دیابت آمریکا، تقریباً 20 هزار آمریکایی زیر 20 سال دیابت دارند.
دلیل این اتفاق پیچیده است اما عوامل خطر عبارتند از:
- اضافهوزن داشتن و یا داشتن شاخص توده بدنی بالاتر از 85ام از صد.
- وزن تولد 5.5 کیلو یا بیشتر
- متولد شدن از مادری که هنگام بارداری دیابت داشته است.
- داشتن یک عضو نزدیک خانواده که دیابت نوع 2 دارد.
- داشتن سبک زندگی کمتحرک مادر.
علائم دیابت نوع 2 در کودکان
علائم دیابت نوع 2 در کودکان شامل این موارد است:
- تشنگی زیاد از حد؛
- گرسنگی زیاد از حد؛
- تکرر ادرار؛
- دردهایی که با سرعت کم مداوا میشوند.
- عفونت مداوم؛
- خستگی؛
- تاری دید؛
- نواحی کبودشده روی پوست؛
اگر کودک شما علائم دیابت را دارد، بهسرعت با پزشک او ملاقات کنید. دیابت کنترل نشده میتواند به مشکلات خطرناک و جدی منجر شود.
یک تست قندخون ممکن است سطح قندخون بالا را مشخص کند. یک تست هموگلوبین A1C میتواند اطلاعات بیشتری درباره سطح قندخون متوسط در طول چندین ماه به شما بدهد. کودک شما ممکن است به یک تست قندخون ناشتا نیز نیاز داشته باشد. اگر پزشک کودکتان تشخیص دیابت برای او داد، پیش از اینکه نوع درمان را پیشنهاد دهد باید نوع آن را که از دیابت نوع 1 است یا دیابت نوع 2 شناسایی کند.
شما میتوانید خطرات مربوط به کودک خود را با تشویق آنها به تغذیه مناسب و فعالیت فیزیکی روزانه، کم کنید.
دلایل ابتلا به دیابت نوع 2
انسولین یک هورمون است که بهطور طبیعی تولید میشود. هنگامی که شما غذا میخورید، پانکراس شما آن را تولید کرده و آزاد میکند. انسولین به انتقال قند از جریان خون شما به سلولها در بدنتان کمک میکند که در آنجا به انرژی تبدیل میشود.
اگر شما دیابت نوع 2 دارید، بدنتان به انسولین مقاوم میشود. بدن شما دیگر از این هورمون بهطور مؤثر استفاده نمیکند. این کار پانکراس شما را مجبور میکند که بیشتر کار کند و انسولین بیشتری تولید کند. در طول زمان، این کار باعث آسیب به سلولهای پانکراس میشود. درنهایت پانکراس شما ممکن است قادر به تولید انسولین نباشد.
اگر شما به اندازه کافی انسولین تولید نمیکنید و یا بدن شما بهدرستی از آن استفاده نمیکند، گلوکز در خون شما زیاد میشود. این کار باعث میشود که سلولهای بدن شما برای تولید انرژی کمبود داشته باشند. ممکن است به دلیل عملکرد نادرست سلولها در پانکراس و یا ارتباط سلولها و گردش خون باشد. در برخی افراد، کبد نیز گلوکز زیادی تولید میکند. ممکن است یک استعداد ژنتیکی برای مبتلا شدن به دیابت نوع 2 وجود داشته باشد.
همچنین یک استعداد ژنتیکی چاقی وجود دارد که خطر مقاومت به انسولین و دیابت را افزایش میدهد. ممکن است دلایل محیطی برای شروع بیماری وجود داشته باشد. به احتمال زیاد، ترکیبی از این عوامل باعث بالا رفتن خطر ابتلا به دیابت نوع دو میشود. مطالعات درباره علل ابتلا به دیابت نوع 2 هنوز در جریان است.
آزمایش دیابت نوع دو
روشهای تشخیص دیابت نوع دو
اگر علائم دیابت را دارید، حتی اگر احتمال ابتلای کمی داشتهاید باید بهسرعت به پزشکتان مراجعه کنید. پزشک میتواند اطلاعات زیادی از آزمایش خون شما بهدست آورد. آزمایش تشخیصی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تست هموگلوبین A1C که تست هموگلوبین گلیکوسیلات نیز گفته میشود. این تست میانگین سطح گلوکز خون را در طول دو یا سه ماه اندازهگیری میکند. برای این تست نیاز به ناشتا بودن نیست و پزشک میتواند تشخیص را براساس نتایج اعلام کند.
- برای داشتن یک تست گلوکز پلاسمای ناشتا، شما باید هشت ساعت قبل از آزمایش غذا نخورید. این آزمایش میزان گلوکز پلاسمای شما را اندازه میگیرد.
- در حین آزمایش گلوکز دهانی، خون شما قبل و دو ساعت بعد از خوردن مقدار مشخصی گلوکز سنجیده میشود. نتایج آزمایش نشان میدهد که بدن شما قبل و بعد از نوشیدن ماده، چطور با گلوکز برخورد میکند.
اگر شما دیابت داشته باشید، پزشکتان اطلاعاتی راجع به چگونگی مدیریت بیماری میدهد که شامل موارد زیر میشود:
- چگونگی بررسی سطح گلوکز خون توسط خودتان؛
- توصیههای غذایی؛
- توصیههای فعالیت بدنی؛
- اطلاعاتی راجع به داروهایی که نیاز دارید.
ممکن است نیاز باشد که به یک متخصص مراجعه کنید که تخصص او درمان دیابت است. احتمالاً نیاز است که در ابتدای کار بیشتر به پزشک مراجعه کنید تا مطمئن شوید که روش درمانی جواب میدهد.
رژیم غذایی دیابت نوع دو
رژیم غذایی برای دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 با مقاومت نسبت به انسولین همراه است و کاهش وزن و رژیم غذایی کاهش قند خون میتواند به بهبود وضعیت این بیماران کمک کند. رژیم غذایی یک ابزار مهم برای سالم نگه داشتن قلب و سطح قندخون خود در یک بازه سالم است. لازم نیست که یک نوع پیچیده و یا ناخوشایند باشد. رژیم غذایی توصیهشده برای افرادی که دیابت نوع 2 دارند با رژیم غذایی که دیگران باید دنبال کنند یکسان است. نکات کلیدی این رژیم عبارتند از:
- وعدههای غذایی و میانوعدهها را سرموقع بخورید.
- غذاهای متنوعی را انتخاب کنید که مواد مغذی بالا و کالری بیمصرف کم داشته باشند.
- بیش از حد نخورید.
- برچسب غذاها را با دقت بخوانید.
غذاهایی که باید بخورید
کربوهیدراتهای سالم میتوانند فیبر شما را تأمین کنند. گزینههای آن شامل این موارد است:
- سبزیجات؛
- میوهها؛
- حبوباتی مانند لوبیا؛
- غلات کامل؛
غذاهایی با اسیدهای چرب امگا3 که برای قلب مفید است عبارتند از:
- ماهی تن؛
- ساردین؛
- سالمون؛
- ماهی کاد؛
شما میتواند چربی غیراشباع را از برخی غذاها مانند اینها تأمین کنید:
- روغن زیتون؛
- روغن کانولا؛
- روغن بادامزمینی؛
- بادام؛
- گردو؛
- آووکادو؛
اگرچه این گزینههای چربی برای شما خوب است اما کالری بالایی دارد و باید مقدار کمی مصرف شوند. هنگام انتخاب مواد لبنی از گزینههای کمچرب آن استفاده کنید. همچنین میتوانید برای درمان دیابت نوع دو، از رژیم دیابتی استفاده کنید.
غذاهای ممنوعه در دیابت نوع دو
برخی غذاها وجود دارند که باید محدود شده و یا اصلاً استفاده نشوند. این غذاها عبارتند از:
- غذاهای سرشار از چربیهای اشباعشده؛
- غذاهای سرشار از چربیهای ترانس؛
- گوشت گاو؛
- گوشتهای فرآوریشده؛
- جگر؛
- مارگارین؛
- روغن شیرینی؛
- محصولات پختهشده؛
- میانوعدههای فرآوریشده؛
- نوشیدنیهای قندی؛
- محصولات لبنی پرچرب؛
- غذاهای شور؛
- غذاهای سرخشده؛
درباره مواد غذایی و کالری خود با پزشکتان صحبت کنید. با کمک یکدیگر میتوانید به یک برنامه غذایی برسید که خوشمزه است و برای نیازهای سبک زندگی شما مناسب است.
درمان دیابت نوع دو
درمان پزشکی دیابت نوع 2
روشهایی وجود دارد که با انجام آنها میتوانید بهطور مؤثری دیابت نوع 2 را مدیریت کنید. برای کنترل دیابت نوع 2، نکات زیر را رعایت کنید:
- غذاهای سرشار از فیبر و کربوهیدرات سالم را در برنامه خود قرار دهید.
- خوردن میوهها، سبزیجات و غلات کامل به شما کمک میکند تا سطح گلوکز خون خود را ثابت نگه دارید.
- در بازههای زمانی منظم غذا بخورید.
- تنها تا زمانی که سیر نشدید غذا بخورید.
- وزن خود را کنترل کنید و قلب خود را سالم نگه دارید. به این معنا که کربوهیدراتهای تصفیهشده، شیرینیها و چربیهای حیوانی را مینیمم کنید.
- نیمساعت در روز فعالیت هوازی داشته باشید تا به سلامت قلب شما کمک کند. نرمش به کنترل قندخون نیز کمک میکند.
پزشکتان به شما خواهد گفت که چطور علائم اولیه قندخون که زیاد از حد بالا یا پایین است را بشناسید و در این مواقع چه کاری انجام دهید. پزشکتان همچنین به شما کمک میکند تا یاد بگیرید که کدام غذاها سالم و کدامیک ناسالم هستند.
همه افرادی که دیابت نوع 2 دارند لازم نیست انسولین مصرف کنند. اگر شما به انسولین نیاز دارید به این دلیل است که پانکراس شما انسولین کافی تولید نمیکند. ضروری است که شما همانگونه که لازم است انسولین دریافت کنید. داروهای تجویزی دیگری نیز وجود دارد که ممکن است کمککننده باشند.
داروی دیابت نوع دو چیست؟
داروی دیابت نوع 2
در برخی موارد، تغییر سبک زندگی برای کنترل دیابت نوع 2 کافی است. در غیراینصورت، چندین درمان دارویی وجود دارد که میتواند کمککننده باشد. برخی از داروها عبارتند از:
- Metformin که میتواند سطح قندخون شما را پایین آورده و نحوه پاسخ بدنتان به انسولین را بهبود بخشد.
- Sulfonylureas که به بدن شما کمک میکند تا انسولین بیشتری بسازد.
- Meglitinides و یا Glinides که داروهایی هستند که سریع عمل کرده و عملکرد کوتاهی دارند و پانکراس شما را تحریک میکنند تا انسولین بیشتری آزاد کند.
- Thiazolidinediones که بدن شما را نسبت به انسولین حساستر میکند.
- مهارکننده Dipeptidyl peptidase-4 که داروی خفیفتری است که سطح قندخون را کاهش میدهد.
- آگونیستهای گیرنده peptide-1 شبه گلوکاگون که هضم را کند کرده و سطح قندخون را بهبود میبخشد.
- مهارکننده سدیم گلوکز Cotransporter-2 که کمک میکند تا کلیه قند را دوباره برای خون جذب نکند و آن را به ادرار بفرستد.
هریک از این داروها اثرات جانبی ایجاد میکنند. ممکن است کمی طول بکشد تا بهترین دارو و یا ترکیبی از داروهای مناسب را برای درمان دیابت خود پیدا کنید.
اگر فشارخون و یا سطح کلسترول شما نیز مشکل دارد، ممکن است به داروهایی برای درمان آنها نیز احتیاج داشته باشید.
اگر بدن شما نمیتواند انسولین کافی تولید کند، ممکن است به انسولینتراپی نیاز باشد. شما ممکن است تنها به یک تزریق با اثر طولانی احتیاج داشته باشید که میتوانید هنگام شب دریافت کنید و یا ممکن است چندین بار در روز به دریافت انسولین نیاز داشته باشید.
روشهای کنترل دیابت نوع دو
مدیریت دیابت نوع 2 به کار گروهی نیاز دارد. شما باید با پزشکتان همکاری کنید اما بسیاری از نتایج به اعمال خودتان بستگی دارد.
پزشکتان ممکن است بخواهد آزمایش خون دورهای انجام دهد تا سطح قندخون شما را شناسایی کند. این کمک میکند تا مشخص شود که شما چقدر بیماری را مدیریت میکنید. اگر شما دارو مصرف کنید، این آزمایشها کمک میکنند تا بفهمید که چقدر این داروها کار میکنند.
به دلیل اینکه دیابت خطر بیماریهای قلبی وعروقی را در شما بالا میبرد، پزشک شما همچنین فشارخون و سطح کلسترول شما را زیر نظر میگیرد. اگر شما علائمی از بیماری قلبی داشته باشید ممکن است به آزمایشهای اضافی نیاز داشته باشید. این آزمایشها ممکن است شامل یک الکتروکاردیوگرام و یا آزمایش استرس قلب باشد.
این نکات را دنبال کنید تا دیابت خود را مدیریت کنید:
- یک رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و فیبر که چربیهای ناسالم و کربوهیدراتهای ساده کمی دارد را داشته باشید.
- هر روز نرمش کنید.
- همه داروهای خود را به همان نحوی که تجویز شده است مصرف کنید.
- در فواصل زمانی مختلف میزان قندخون خود را بررسی کنید.
همچنین میتوانید خانواده خود را وارد این چرخه کنید. به آنها راجع به علائم هشداردهنده سطح قندخون بسیار بالا و یا بسیار پایین آموزش دهید تا بتوانند در موارد اورژانسی به شما کمک کنند. اگر همه افراد در خانه یک رژیم غذایی سالم را دنبال کنند و در فعالیت ورزشی شرکت کنند، همگی از آن بهرهمند میشوید.
عوامل خطر برای دیابت نوع 2
ممکن است دلایل اصلی دیابت نوع 2 را ندانیم اما میدانیم که برخی عوامل میتواند شما را در خطر بیشتری قرار دهد. برخی از این عوامل خارج از کنترل شما هستند:
- اگر شما یک برادر، خواهر یا والدی داشته باشید که دیابت نوع 2 دارد.
- شما میتوانید در هر سنی دیابت نوع 2 بگیرید اما خطر ابتلا به آن با افزایش سن زیاد میشود. این خطر از سن 45 سالگی به بعد بیشتر میشود.
- زنانی که در شرایط سندرم تخمدان پلیکیستیک هستند در خطر بیشتری هستند.
شما میتوانید عوامل زیر را تغییر دهید:
- اضافهوزن داشتن به این معناست که شما بافت چربی بیشتری دارید که سلولهای شما را مقاومتر به انسولین میکند. چربی اضافی در شکم خطر ابتلای بیشتری نسبت به چربی در لگن و ران دارد.
- اگر شما یک سبک زندگی کمتحرک داشته باشید در معرض خطر بیشتری هستید. نرمش منظم گلوکز اضافی را میسوزاند و به سلولهای شما کمک میکند تا به انسولین بهتر پاسخ دهند.
- خوردن غذاهای فستفودی و یا زیاد غذا خوردن سطح گلوکز خون شما را تخریب میکند.
اگر شما دیابت بارداری را تجربه کرده باشید نیز در خطر بالاتری قرار دارید.
پیشگیری از دیابت نوع دو
شما همیشه نمیتوانید از بروز دیابت نوع 2 جلوگیری کنید. زیرا برای ژنتیک، قومیت و یا سن خود نمیتوانید کاری بکنید.
اگر شما عوامل خطر ابتلا به دیابت دارید و یا حتی اگر ندارید، چند نکته سبک زندگی میتواند در ایجاد این بیماری تأخیر ایجاد کند و یا از بروز آن جلوگیری کند. این تغییرات در رژیم غذایی، نرمش و مدیریت وزن با کمک یکدیگر به شما کمک میکند تا سطح قندخون را در طول روز در یک بازه ایدهآل حفظ کنید:
رژیم غذایی
رژیم غذایی شما باید حاوی کربوهیدرات مغذی و فیبر باشد. شما همچنین به اسیدچرب امگا3 که مناسب قلب است و از برخی انواع ماهی و چربیهای غیراشباع بهدست میآید، نیاز دارید. محصولات لبنی باید کمچرب باشند. نهتنها چیزی که میخورید، بلکه مقداری که میخورید هم اهمیت دارد. شما باید درباره مقدار غذایی که میخورید احتیاط کنید و وعده غذایی خود را هر روز در یک زمان مشخص میل کنید.
نرمش
دیابت نوع 2 با عدم تحرک مرتبط است. 30 دقیقه ورزن هوازی در روز میتواند سلامت شما را بهبود بخشد. تلاش کنید تا تحرک بیشتری را نیز در طول روز داشته باشید.
مدیریت وزن
اگر اضافهوزن داشته باشید با احتمال بیشتری مبتلا به دیابت نوع 2 میشوید. خوردن یک رژیم غذایی متعادل و سالم و داشتن نرمش روزانه به شما کمک میکند تا وزن خود را تحت کنترل داشته باشید. اگر این تغییرات اثر ندارند، پزشک شما میتواند توصیههایی برای کاهش وزن به شما داشته باشد.
عوارض دیابت نوع 2
برای بسیاری از افراد، دیابت نوع 2 میتواند بهخوبی مدیریت شود. این بیماری میتواند روی همه اعضای بدن اثر بگذارد و باعث مشکلات جدی مانند موارد زیر شود:
- مشکلات پوستی مانند عفونتهای باکتریایی و قارچی؛
- آسیب به اعصاب یا نوروپاتی که میتواند باعث از دست رفتن حس و یا بیحسی، مورمور شدن در اجزای بدن و یا همچنین مشکلات هضم مانند استفراغ، اسهال و یا سوءهاضمه شود.
- گردش خودن ضعیف به پاها که باعث میشود هنگام زخم و یا عفونت در پاها، بهبود به طول بیانجامد و همچنین میتواند باعث قانقاریا و از دست دادن پا شود.
- مشکلات شنوایی؛
- آسیب به شبکیه و یا رتینوپاتی و آسیب به چشم که میتواند باعث ایجاد مشکل در بینایی، آبسیاه و یا آبمروارید شود.
- بیماریهای قلبیوعروقی مانند فشارخون بالا، تنگ شدن رگها، آنژین، حمله قلبی و سکته؛
- آسیب به کلیه و از کار افتادن کلیه؛
کاهش قند خون
کاهش قند خون میتواند هنگامی که میزان قند در خون شما کم است اتفاق بیفتد. علائم آن میتواند شامل لرز، گیجی و مشکل در صحبت کردن باشد. شما میتوانید یک غذا یا نوشیدنی مانند آبمیوه و یا شکلات آن را درمان کنید.
بالا رفتن قند خون
بالا رفتن قندخون هنگامی رخ میدهد که میزان قند در خون بالاست. این اتفاق معمولاً با تکرر ادرار و افزایش تشنگی خود را نشان میدهد. نرمش کردن میتواند به پایین بردن سطح قندخون شما کمک کند.
مشکلات در حین و بعد از بارداری
اگر شما هنگام بارداری دیابت دارید، نیاز به بررسی دقیق شرایط خود دارید. دیابتی که بهخوبی کنترل نشود میتواند این مشکلات را ایجاد کند:
- زایمان و وضعحمل سخت؛
- آسیب رساندن به اعضای بدن بچه که در حال تشکیل هستند.
- باعث اضافهوزن بچه شود.
- احتمال ابتلا به دیابت را برای فرزندتان در طول زندگی خود افزایش میدهد.
آمار مبتلایان به دیابت نوع 2
مرکز کنترل و پیشگیری از دیابت آمریکا آمار زیر را درباره دیابت در آمریکا گزارش داده است:
- بیش از 29 میلیون نفر دیابت دارند. این 9.3 درصد از کل جمعیت است.
- یکچهارم افراد نمیدانند که دیابت دارند.
- بیش از یکسوم بزرگسالان در مرحله پیشدیابت هستند و 15 تا 30 درصد از آنها در طی 5 سال دیابت نوع 2 میگیرند.
همچنین انجمن دیابت آمریکا این آمار را ارائه داده است:
- در سال 2018، دیابت برای آمریکا 245 میلیارد دلار هزینه در امور درمانی و کاهش بهرهوری داشته است.
- هزینههای درمانی متوسط برای افراد دیابتی حدود 2.3 برابر بیشتر از زمانی است که دیابت نداشتند.
- دیابت هفتمین دلیل مرگومیر در آمریکا به عنوان دلیل اصلی و یا دلیل کمکی مرگ است.
سازمان بهداشت جهانی آمار زیر را گزارش کرده است:
- شیوع جهانی دیابت در سال 2018 برابر 9 درصد برای بزرگسالان بوده است و هر ساله این آمار اضافه میشود.
- حدود 90 درصد از افراد دیابتی، دیابت نوع 2 دارند.
- دیابت در سال 2017 باعث 1.5 میلیون مرگ در سطح جهان شده است.
- حدود نصف افراد دیابتی به دلیل مشکلات قلبیوعروقی مانند بیماریهای قلبی و سکته میمیرند.
سخن پایانی
تشخیص سریع و به موقع دیابت نوع دو میتواند از عوارض و مشکلات آتی آن همچون ناراحتیهای قلبی، نابینایی، فشار خون بالا، اختلالات عصبی و نارساییهای کلیوی پیشگیری کند. خوشبختانه در بسیاری از مواردِ ابتلا به دیابت نوع 2، ترکیبی از رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم و مصرف قرصهای کاهش دهنده قند خون (که به تشخیص پزشک معالجتان برای شما تجویز میشود) میتواند به کنترل صحیح آن کمک کند. به هر حال مصرف قرص و در موارد خاص انسولین، برای کنترل دیابت در این دسته از مبتلایان لازم و ضروری است.
